Μίλαν - Γιουβέντους 1-0

Μίλαν - Γιουβέντους 1-0

bet365

Με σκόρερ τον 18χρονο, Μανουέλ Λοκατέλι, η Μίλαν επιβλήθηκε 1-0 της Γιουβέντους, στην οποία ακυρώθηκε κανονικό γκολ. Οι Rossoneri νίκησαν για πρώτη φορά από το 2012 και πήγαν στο -2 από την κορυφή.

Για κάποιον που πιστεύει στα διάφορα που συμβαίνουν γύρω από τους αγώνες, ήταν γραφτό να γίνει. Η Μίλαν είχε χάσει 9x9 φορές από την Γιουβέντους σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή ο Ερμπερτ Κίλπιν, ιδρυτής των Rossoneri. Η Μίλαν συνέχισε την εκπληκτική πορεία της στην Serie A και έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί επικρατώντας στο San Siro της Γιουβέντους, η οποία έχει κάθε λόγο να φωνάζει για το κανονικό γκολ του Πιάνιτς που ακυρώθηκε στο πρώτο μέρος, με το ματς στο 0-0. Στη συνέντεξη για τον αγώνα ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι μίλησε ειδικά για το ταλέντο του Λοκατέλι, ο οποίος τον δικαίωσε με τον… χειρότερο τρόπο, αφού ο 18χρονος playmaker πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ βοηθώντας την ομάδα του, που έχασε στο 33’ με τραυματισμό τον Πάουλο Ντιμπάλα. Πλέον οι Μιλανέζοι είναι, με παιχνίδι περισσότερο από την Ρόμα, μόνοι 2οι και μείωσαν την απόσταση από την κορυφή στους δύο βαθμούς.

Με 4-3-3 ξεκίνησε η Μίλαν και με 3-5-2 η Γιουβέντους, η οποία φάνηκε να μπαίνει καλύτερα και ο Ρομανιόλι σταμάτησε την τελευταία στιγμή τον Ιγουαΐν (2’), ο οποίος δεν φάνηκε στο ματς. Στο 10’ το τεχνικό αριστερό του Σούσο έβγαλε στη γωνία ο Μπουφόν, με τις δύο ομάδες να δείχνουν διάθεση να δημιουργήσουν από πίσω και όσο είχαν δυνάμεις προσπάθησαν να χαλάσουν με πίεση την ανάπτυξη του αντιπάλου από την άμυνα.

Οι Bianconeri έβγαζαν συχνά την ποιότητά τους με αυτοματισμούς και κάτι τέτοιο έγινε στο 22’ όταν η μπάλα έφτασε στο Αλεξ Σάντρο, εκείνος έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Ντιμπάλα το σουτ αλλά ο Ντοναρούμα ήταν εκεί. Τρία λεπτά μετά η Μίλαν απείλησε με το σουτ του Παλέτα που κοντραρίστηκε και στο 33’ δέχθηκε ίσως το καλύτερο… δώρο, αφού ο πιο κινητικός παίκτης, Ντιμπάλα, υπέστη μυικό τραυματισμό και έγινε αναγκαστική αλλαγή για να πάρει τη θέση του ο Κουαδράδο και το σύστημα να παραμείνει κάτι σαν 3-5-1-1.

Στο 36’ έγινε η επίμαχη φάση του αγώνα. Ο Πιάνιτς εκτέλεσε το φάουλ, ο Μπενάτια ήταν οφσάιντ αλλά δεν ακολούθησε τη φάση και ο Μπονούτσι, που δεν ήταν, ίσως μπέρδεψε τον Ντοναρούμα που είδε την μπάλα στα δίχτυα του από την εκτέλεση του Βόσνιου. Ο Ριτσόλι έδειξε σέντρα, όμως στη συνέχεια αφού μίλησε με τον βοηθό, ακύρωσε το γκολ και το πρώτο μέρος έφυγε με 0-0.

Στην πρώτη καλή φάση της επανάληψης ήταν μέσα ο Ιγουαΐν αλλά δεν έκανε τη ζημιά (47’) και ο Κουαδράδο προσπάθησε να κάνει ατομική ενέργεια και να πιάσει φωτοβολίδα όπως έκανε με την Λιόν αλλά το σουτ του πέρασε έξω (55’). Η Μίλαν ήταν από νωρίς περισσότερο προσυλωμένη στα αμυντικά της καθήκοντα και οπισθοχωρούσε σταδιακά, ψάχνοντας περισσότο την κόντρα κυρίως με Νιανγκ (πολύ καλός στο πρώτο μέρος) και Μποναβεντούρα. Η Γιούβε έδειχνε να ελέγχει το ματς, στο 64’ το σουτ του Κεντίρα μέσα από την περιοχή δεν βρήκε τον στόχο και στο επόμενο λεπτό η Μίλαν πήρε προβάδισμα με ένα εκπληκτικό γκολ. Ο Αμπάτε πέρασε μπροστά του στα δεξιά στον Σούσο, ο Ισπανός κράτησε και είδε τον Λοκατέλι μέσα στην περιοχή και ο 18χρονος με ένα τρομερό σουτ που βρήκε πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι δεν άφησε περιθώριο στον Μπουφόν.

Αμεσα μετά το 1-0 ο Μοντέλα έβγαλε Νιανγκ και έβαλε Πόλι και το αριστερό του Ερνάνες εκτός περιοχής πήγε άουτ. Στο 76’ έκανε την αλλαγή συστήματος ο Αλέγκρι από 3-5-2 σε 4-4-2 βάζοντας τον Μάντζουκιτς αντί του Μπενάτια για να απαντήσει ο Μοντέλα στο 81’ με τον Γκουστάβο Γκόμες να είναι ο τρίτος στόπερ που πήρε τη θέση του σκόρερ, Λοκατέλι, για να παίξει 3-5-1-1. Η Γιούβέντους πίεσε μέχρι το τέλος, σε κάποιες στιγμές οι παίκτες της Μίλαν έβγαλαν άγχος για τη μεγάλη νίκη κυρίως σε κακές απομακρύνσεις και στο 96’ ο Ντοναρούμα πέταξε στο παραθυράκι για να βγάλει το σουτ του Κεντίρα και να κρατήσει το πολύτιμο 1-0.

Μίλαν (Βιντσέντζο Μοντέλα): Ντοναρούμα, Αμπάτε, Παλέτα, Ρομανιόλι, Ντε Σίλιο, Λοκατέλι (81’ Γκόμες), Κούτσκα, Μποναβεντούρα, Σούσο, Νιανγκ (69’ Πόλι), Μπάκα (93’Λαπαντούλα).

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Μπενάτια (76’ Μάντζουκιτς), Αλεξ Σάντρο, Ντάνι Αλβες, Ερνάνες (87’ Στουράρο), Κεντίρα, Πιάνιτς, Ντιμπάλα (33' Κουαδράδο), Ιγουαΐν.

 

SERIE A Τελευταία Νέα