ΑΕΚ - Πανιώνιος 0-0

Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ - Πανιώνιος 0-0

bet365

Η ΑΕΚ, αν και βρέθηκε πιο κοντά στη νίκη από τον αντίπαλό της, έμεινε στο μηδέν απέναντι στον σταθερό Πανιώνιο (0-0), καθώς προδόθηκε από τις πολλές απουσίες και τις επιθετικές αδυναμίες. Γιούχα στο τέλος από τις κερκίδες!
Σε ένα ματς θαρρεί κανείς ίδιο με εκείνο με τον Ηρακλή, η ΑΕΚ έμεινε στο μηδέν με αποτέλεσμα να χάσει μία ακόμα ευκαιρία να βρεθεί στην κορυφή της βαθμολογίας και να περιμένει τους βασικούς αντιπάλους της, έχοντας την άνεση της πρωτιάς. Η ειδοποιός διαφορά με το ματς με τον Γηραιό σε σχέση με αυτό με τον Πανιώνιο, το αποψινό, είναι ότι η ΑΕΚ παρά τις πολλές και τις σημαντικές απουσίες δημιούργησε φάσεις, ειδικά στο β' μέρος, άξιζε τη νίκη, χωρίς ωστόσο φτάσει έστω σε σχετικά καλά επίπεδα απόδοσης. Ειδικά στο 2ο 45λεπτο, με τον Μοράις στο ντεμπούτο του δικαιολογημένα να ψάχνει και να ψάχνεται (και μην έχοντας διαθέσιμους Πατίτο, Βάργκας και Χριστοδουλόπουλο για να αλλάξει κάτι στην επίθεση), έκανε με κάθε τρόπο επιθέσεις χωρίς βέβαια ουσιαστικό πλάνο ανάπτυξης.
Απείλησε δύο φορές με τον Μάνταλο, μία με τον Αραβίδη και από μία με τους Μπακασέτα, Αλμέιδα και Πέκχαρτ. Εάν σε αυτές τις φάσεις προσθέσουμε και αυτή του Τσιγκρίνσκι αλλά και του Αραβίδη στο πρώτο 45λεπτο, καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως εάν έπρεπε να υπάρξει νικήτρια στο ΟΑΚΑ θα ήταν η ΑΕΚ. Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός πως οι κιτρινόμαυροι ήταν κατώτεροι των περιστάσεων, ασύνδετοι και χωρίς επιθετικό πλάνο ανάπτυξης.
Μία 2η εντός έδρας γκέλα που επίσης στοιχίζει και μάλιστα ακόμα περισσότερο με δεδομένο ότι η ΑΕΚ σε μία εβδομάδα παίζει στην Τούμπα. Μην ξεχνάτε ότι μεσοβδόμαδα έχει και το ματς για το Κύπελλο με την Κέρκυρα. Κάτι που σημαίνει ότι και να θέλει αλλά και να μπορεί ο Ζοζέ Μοράις δεν δύναται να αλλάξει πολλά.
ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ
Εποχή Μοράις στην ΑΕΚ και διάταξη 4-1-4-1 ως εξής: Ανέστης κίπερ, Μπακάκης δεξί μπακ, Κολοβέτσιος και Τσιγκρίνσκι οι στόπερ και αριστερά ο Ντίντακ. Αμυντικός χαφ ο Γιόχανσον, μπροστά του στον άξονα οι Μάνταλος και Μπακασέτας πλαισιωμένοι στα άκρα από τους Αραβίδη και Πλατέλλα. Κορυφή ο Αλμέιδα.
Ο Μιλόγεβιτς κατέβασε την ομάδα του Πανιωνίου με 4-2-3-1: Γιαννιώτης κίπερ, αμυντική τετράδα από δεξιά προς τα αριστερά οι Γκιοατά, Ρισβάνης, Οικονόμου και Αντωνιάδης. Οι Σιώπης και Κόρμπος τα 2 αμυντικά χαφ. Οι Φούντας, Μπεν και Μασούντ η τριάδα πίσω από τον φορ Ανσαριφάρντ με τον Μασούντ σε ελεύθερο ρόλο και τους άλλους δύο πλάγιους.
ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ Η ΑΕΚ ΣΤΟ Α' ΜΕΡΟΣ ΑΛΛΑ...
Η ΑΕΚ στο α' μέρος είχε δύο μεγάλες φάσεις στις οποίες μπορεί να σταθεί κανείς. Μία στο 25' με εξαιρετική μπαλιά του Μάνταλου και κεφαλιά του ανενόχλητου να σκοράρει και εντελώς αμαρκάριστου Τσιγκρίνσκι που πηγαίνει λίγο άουτ και άλλη μία με Ντίντακ και Αραβίδη. Στο 39', έπειτα από σέντρα του Ισπανού η προσπάθεια του «Άραβα» κατέληξε λίγο άουτ. Γενικά το α' 45λεπτο είχε αρκετό παιχνίδι στην προσωπική... μονομαχία, την δύναμη και την ένταση. Ο Πανιώνιος ήταν πιο δυνατός και καλός σε αυτό το κομμάτι. Τακτικά καλός και με τους παίκτες του σωστά τοποθετημένους. Η ΑΕΚ είχε φανερή αδυναμία στην εκδήλωση επιθετικής ανάπτυξης και δημιουργίας. Είτε από τα άκρα είτε από τον άξονα.
Εάν εξαιρέσουμε τον Μάνταλο δεν είχε κάποιον άλλο παίκτη να την βοηθήσει δημιουργικά. Δεν απειλήθηκε η Ένωση από τον Πανιώνιο επί της ουσίας, αλλά δεν απείλησε κιόλας στον επιθυμητό βαθμό. Με δεδομένες τις απουσίες παικτών όπως οι Πατίτο, Βάργκας και Χριστοδουλόπουλος, όλοι σημαντικοί ποδοσφαιριστές για την επίθεση της ΑΕΚ, ήταν δύσκολο να έχει την ανάλογη επιθετική εικόνα.
ΑΠΟ 4-1-4-1 ΣΕ 4-4-2 ΜΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΡΑΒΙΔΗ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΦΑΣΕΙΣ
Στο β' 45λεπτο η εικόνα του ματς άλλαξε. Όχι σε μεγάλο βαθμό αλλά διαφοροποιήθηκε. Η ΑΕΚ έβγαλε διάθεση για περαιτέρω επιθετική προσπάθεια και είχε φάσεις για γκολ, ενώ ευκαιρίες δημιούργησε και ο Πανιώνιος. Στο 52' ο Γιαννιώτης έβγαλε με γροθιές φάουλ του Μάνταλου. Ο Μοράις είχε γυρίσει στο μεταξύ το σχήμα από 4-1-4-1 σε 4-4-2, ζητώντας αρχικά στον Μάνταλο να παίζει πιο κοντά στον Αλμέιδα.
Στο 61' η ΑΕΚ είχε μεγάλη φάση με την κεφαλιά του Αραβίδη να περνάει λίγο άουτ, μετά από σέντρα του Μπακάκη. Ο Πανιώνιος αντέδρασε και έβγαλε φάσεις με προβολή του Ανσαριφάρντ στο 70' και στο 71' με σουτ του Φούντα. Η ΑΕΚ απείλησε ξανά με τον Μάνταλο. Στο 76' ο Ανσαριφάρντ βρέθηκε σε θέση βολής μετά από εξαιρετική μπαλιά αλλά γλίστρησε, έπεσε κάτω και έχασε το τετ α τετ. Η ΑΕΚ πίεσε αρκετά και προς το τέλος αλλά δίχως αντίκρισμα.
MAN OF THE MATCH: Ο Μάνταλος. Από αυτόν ξεκινούσαν όλα στην ΑΕΚ. Τα είχε όλα εκτός από το γκολ. Αυτό μονάχα του έλειψε.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Πέκχαρτ. Δεν τον... ένιωσε καθόλου η αντίπαλη άμυνα και δεν βοήθησε καθόλου όσο έπαιξε.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Μπακάκης. Με τρομερέ κούρσες από τα άκρα, μεγάλη προσπάθεια και μία πολύ καλή σέντρα στο κεφάλι του Αραβίδη σε μία από τις ευκαιρίες της ΑΕΚ.
Η ΓΚΑΦΑ: Το γλίστρημα του Ανσαριφάρντ στο 76' όταν και βγαίνει μόνος του απέναντι στον Ανέστη.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο ρέφερι του ματς θα μπορούσε να ήταν πιο σωστός στον πειθαρχικό έλεγχο. Χαρίζει κάρτα στον Μπακάκη στο α' μέρος και χάρισε και κάρτες και σε παίκτες του Πανιωνίου, όπως σε Μασούντ.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Η ΑΕΚ στο ντεμπούτο του Μοράις χάνει μία τεράστια ευκαιρία να φτιάξει ψυχολογία και να βρεθεί στην κορυφή. Αυτήν την φορά σχετικά με τον αγώνα με τον Ηρακλή ήταν πιο καλή και είχε και περισσότερες φάσεις αλλά στο τέλος το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει, από την στιγμή ειδικά που έρχονται ακόμα πιο δύσκολα παιχνίδια και... εμπόδια την ομάδα. Ήταν λάθος η αλλαγή του Αραβίδη με τον Πέκχαρτ, αλλά είναι λογικό αφού ο Μοράις ακόμα δεν έχει πλήρη εικόνα. Αναμενόμενες και δικαιολογημένες οι αποδοκιμασίες μετά το τέλος του αγώνα από τον κόσμο προς τους παίκτες και όχι μόνο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα