Σαμπντόρια - Τζένοα 2-1

Gazzetta team
Σαμπντόρια - Τζένοα 2-1

bet365

Σε ένα ντέρμπι που τα είχε όλα, η Σαμπντόρια νίκησε με 2-1 την Τζένοα στο derby della Lanterna και πήρε βαθμολογική ανάσα.

Το ντέρμπι της Γένοβας είχε, όπως πάντα, εντυπωσιακή ατμόσφαιρα και τρομερό ρυθμό από το ξεκίνημα, με τους Μπλουτσερκιάτι να απειλούν στο 3' με την κεφαλιά του Κουαλιαρέλα. Η ομάδα του Μάρκο Τζαμπάολο είχε μπει πιο δυνατά και στο 12' άνοιξε το σκορ με το σουτ του Μουριέλ μετά την συνεργασία Μπρούνο Φερνάντες-Κουαλιαρέλα (1-0). Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα να ξυπνήσουν οι Ροσομπλού, οι οποίοι έχασαν ευκαιρία με τον Εντενίλσον στο 18' και ισοφάρισαν στο 24' με τον Ριγκόνι, μετά το γύρισμα του Εντενίλσον (1-1).

Η Τζένοα πήρε τον έλεγχο και πλησίασε στο να πάρει και το προβάδισμα αλλά στο 30' ο Εντενίλσον αστόχησε από καλή θέση, δευτερόλεπτα μετά ο Ρετζίνι είχε οριζόντιο δοκάρι και στο 31' ακυρώθηκε γκολ του Πάντεφ για οφσάιντ... Αφού δεν έγινε το 1-2, λίγο έλειψε να γίνει το 2-1 πριν το τέλος του πρώτου μέρους. Στο 39', όμως, η Σαμπντόρια ισοφάρισε τα οριζόντια δοκάρια με τον Σιλβέστρε ενώ στο 45' ο Περίν ανέτρεψε τον Κουαλιαρέλα και δόθηκε πέναλτι αλλά απέκρουσε την εκτέλεση του!

Στο δεύτερο μέρος οι Μπλουτσερκιάτι πίεσαν αμέσως, απείλησαν στο 46' με το διαγώνιο σουτ του Κουαλιαρέλα και στο 47' πήραν ξανά το προβάδισμα χάρη στο αυτογκόλ του Ιτσο, στον οποίο βρήκε η μπάλα μετά την προσπάθεια του Περίν να αποκρούσει (2-1). Η Σαμπντόρια είχε άλλες δύο καλές φάσεις, με τους Μουριέλ και Κουαλιαρέλα, για να βάλει τρίτο γκολ αλλά δεν το έκανε και έζησε με το άγχος ως το τέλος, αφού στο 91' η Τζένοα πλησίασε στην ισοφάριση με τον Νίνκοβιτς αλλά ο Πουτζιόνι αντέδρασε σωστά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα