Βαλένθια – Μπαρτσελόνα 2-3

Γιώργος Καραμάνος
Βαλένθια – Μπαρτσελόνα 2-3

bet365

Με ανατροπή στην ανατροπή, στην τελευταία ανάσα (94’), η Μπαρτσελόνα έκλεψε το τρίποντο (2-3) στο «Μεστάγια» και βρέθηκε για λίγο μόνη στην κορυφή.

Απέμεναν καμιά 20αριά τελευταία δευτερόλεπτα. Ισοπαλία. Για ακόμα μία φορά εκεί μέσα (είχε επτά στις 10 προηγούμενες επισκέψεις). Ο Αμπντενούρ όμως δεν βρήκε μπάλα και το πόδι του έριξε κάτω τον Λουίς Σουάρες. Εδώ ο ρέφερι είχε δίκιο. Πέναλτι για την Μπαρτσελόνα στο 93’. Ο πεναλτάκιας Ντιέγκο Αλβες έπεσε σωστά, αλλά η εκτέλεση του Μέσι πέρασε ελάχιστα κάτω από το κορμί του. Γκολ. Το τρίτο για τους φιλοξενούμενους, που απέδρασαν με 2-3 από το «Μεστάγια», έπειτα από χορταστικό ματς με ανατροπές, πολλά λάθη και κάμποσα σοβαρά υπέρ τους σφυρίγματα, που τους ώθησαν προς το τρίποντο.

Οι γηπεδούχοι λοιπόν έχουν να διαμαρτύρονται ειδικά για τρεις εις βάρος τους στιγμές. Η αλήθεια είναι ότι ο Ουντιάνο Μαγιένκο αν και είναι ο διαιτητής με τα περισσότερα ματς στην ιστορία της L a Liga, τα έκανε χάλια. Στο 22’ η Μπάρτσα άνοιξε το σκορ, αλλά το γκολ έπρεπε να ακυρωθεί. Το αριστερό του Μέσι κατέληξε στην δεξιά γωνία, μα ο Λουίς Σουάρες ήταν οφσάιντ και επηρέασε το οπτικό πεδίο του Ντιέγκο Αλβες, καθώς πήδηξε πάνω από τη μπάλα. Στο 32’ δεν δόθηκε πέναλτι σε καθαρό σπρώξιμο του Ουμτιτί στον Ροτρίγκο και λίγο αργότερα χαρίστηκε η αποβολή στον Μπουσκέτς.

Στην επανάληψη ωστόσο, οι Νυχτερίδες κατάφεραν την ανατροπή. Αφού αρχικά οι Καταλανοί είχαν δοκάρι σε πλασέ του Ράκιτιτς, με τον Αλβες να αποκρούει πρώτα το σουτ του Νεϊμάρ. Στο 52΄ο Παρέχο έστρωσε στον Μουνίρ και εκείνος σε πρώτο χρόνο από το ημικύκλιο σημάδεψε στην αριστερή γωνία και πλήωσε την ομάδα όπου ανήκει, δίχως να πανηγυρίσει. Τέσσερα λεπτά αργότερα από ωραία πάσα του Νάνι και με σούπερ τελείωμα στην κίνηση ο Ροντρίγκο το γύρισε σε 2-1.

Η χαρά των Βαλενθιάνων δεν κράτησε πολύ. Στο 66’ ο Αλβες έκανε ακόμα μία εξαιρετική επέμβαση στην κεφαλιά του Ράκιτιτς, αλλά στην επαναφορά ο Σουάρες τον νίκησε με διαγώνιο αριστερό. Από εκεί και έπειτα έπεσε ο ρυθμός, με την Μπαρτσελόνα να πιέζει σχετικά, αλλά την Βαλένθια να αγγίζει το γκολ, με τον Νάνι να αστοχεί (82’) από τέλεια θέση. Και ενώ όλα έδειχναν μοιρασιά, ήρθε το πέναλτι και το δεύτερο γκολ του Μέσι (14ο στη σεζόν), που έστειλε την ομάδα του στην κορυφή, να ελπίζει σε στραβοπάτημα των δύο Μαδριλένων.

* Στο 14’ αποχώρησε τραυματίας ο Αντρές Ινιέστα με σοβαρό πρόβλημα στο γόνατο και μπορεί να μείνει εκτός για 3-4 μήνες!

Βαλένθια (Τσέζαρε Πραντέλι): Ντιέγκο Αλβες, Γκαράι, Μανγκαλά, Μοντόγια (46’ Μουνίρ), Γκαγιά (37’ Γαγιά), Μάριο Σουάρεθ, Ενσο Πέρες, Κανσέλο, Παρέχο, Νάνι, Ροντρίγκο (71’ Μίνα)

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Ουμπτιτί, Μασερανο, Ντιν, Σέρζι Ρομπέρτο, Μπουσκέτς, Αντρέ Γκόμες (71’ Ντένις Σουάρεθ), Ινιέστα (14’ Ράκιτιτς), Νεϊμάρ, Μέσι, Λουίς Σουάρες.




Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα