Επιστροφή Κούγια στα Γιάννινα

Γιώργος Ντυμένος
Επιστροφή Κούγια στα Γιάννινα

bet365

Ο γνωστός ποινικολόγος επιστρέφει στους «Ζωσιμάδες» ως αντίπαλος και το gazzetta.gr θυμάται τα πεπραγμένα του στα Γιάννενα!
Σε γνώριμα λημέρια θα βρεθεί το απόγευμα της Κυριακής ο Αλέξης Κούγιας. Ο γνωστός ποινικολόγος θα επιστρέψει στα Γιάννινα ως αντίπαλος και παρότι αυτό είχε συμβεί και το καλοκαίρι σε ένα φιλικό του ΠΑΣ με την ΑΕΛ, τώρα ο γυρισμός του έχει άλλη... επισημότητα. Θα γίνει για το πρωτάθλημα και μάλιστα της Σούπερ Λιγκ. Μία κατηγορία που πολλές φορές είχε πει πως έχει «όνειρο» να οδηγήσει εκεί τον «Αγιαξ της Ηπείρου», δεν τα κατάφερε ποτέ.
Στην ομάδα έμεινε για τέσσερις σεζόν και σε αγωνιστικό επίπεδο επί των ημερών του μας μένουν δύο πράγματα. Η άνοδος στην τότε Β' Εθνική το καλοκαίρι του 2006 και η παρουσία του ΠΑΣ στα ημιτελικά του Κυπέλλου της σεζόν 2006/07. Οταν και αποκλείστηκε από την μετέπειτα κάτοχου του θεσμού Λάρισα, αν και στους «8» είχε αφήσει εκτός θεσμού τον Ολυμπιακό.
Από το 2004 που βρέθηκε στην ομάδα μέχρι το καλοκαίρι του 2008 που πούλησε τις μετοχές του στον Γιώργο Χριστοβασίλη, ο ΠΑΣ έκανε συνολικά 54 μεταγραφές και από τον πάγκο του πέρασαν εννέα διαφορετικοί προπονητές.
Η σχέση του με τον κόσμο αν και ξεκίνησε αρμονικά στην πορεία έγινε «επεισοδιακή». Πολλές φορές οι δύο πλευρές είχαν φτάσει στα άκρα, ενώ υπήρχαν στιγμές που αντάλλαξαν «βαριές» κουβέντες μετά από κάποιο ματς, έξω από το σύνδεσμο των οργανωμένων. Εκείνος όταν έφυγε από την ομάδα έλεγε πως η στάση τους, ήταν ένας λόγος που αποφάσισε να την πουλήσει.
Βέβαια πιστώνεται πως ο ΠΑΣ με αυτόν τον στα ηνία ξεπέρασε τα οικονομικά προβλήματα που είχε εκείνα τα χρόνια, που μάλιστα τον απειλούσαν ακόμη και με υποβιβασμό ή αφαίρεση βαθμών. Ως πρόεδρος του «Αγιαξ της Ηπείρου» κάθονταν σχεδόν πάντα στον πάγκο της ομάδας, ενώ επί ημερών του υπήρξαν πολλά επεισόδια που απασχόλησαν τότε τα ΜΜΕ. Εκείνα που φαίνεται να έχουν... μείνει στη μνήμη όλων είναι τρία.
Η «αψιμαχία» του με τον Στέλιο Κατρακυλάκη, τότε τεχνικό της Θράκης, όπου υπήρχαν καταγγελίες πως τον χαστούκισε. «Είναι για να ντρέπεσαι με αυτά που συμβαίνουν, δεν πρέπει να ασχολούμαστε άλλο. Ο κ. Κούγιας ήρθε και μας χτύπησε χωρίς λόγο και αιτία, όταν ακόμα το σκορ ήταν 0-0. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο, τι είχε εκείνη την ώρα στο μυαλό του. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο συνεχίζουμε και ασχολούμαστε, έχουμε ξεφύγει από τα όρια του λογικού, από τα όρια του ευ αγωνίζεσθαι. Δεν θέλω να δώσω συνέχεια στο θέμα, όλοι είδαν στην τηλεόραση τι έγινε και έχουν βγάλει τα συμπεράσματα τους», είχε πει τότε εκείνος στον Τύπο, για να του «απαντήσει» ο Κούγιας. «Πράγματι έκανα αυτή την ενέργεια κατά του Κατρακυλάκη, δίκαια ή άδικα αυτός το ξέρει. Η δική μου κρίση είναι ότι δίκαια το έκανα», είχε πει ενώ παράλληλα κατήγγειλε πως δέχονταν εκβιαστικά τηλεφωνήματα. «Να ξέρετε ότι δεν ανέχομαι τους εκβιασμούς. Δεν έχω πληρώσει ποτέ στη ζωή μου, σε οποιαδήποτε ομάδα και αν βρισκόμουνα.
Αρκετούς μήνες αργότερα και σε ένα ματς στη Βέροια, ο αγώνας έγινε... «ροντέο» όταν ο τότε ισχυρός άνδρας του ΠΑΣ είχε καταγγείλει τον ξυλοδαρμό του έξω από το γήπεδο της γηπεδούχου ομάδας. «Παράγοντες σαν τον Αρβανιτίδη, που δεν έχουν κλωτσήσει ποτέ, που δεν έχουν παίξει ποδόσφαιρο, κάνουν κακό. Με χτύπησε προσωπικά ο ίδιος, μπροστά στα μάτια του νομάρχη Ιωαννίνων, ενώ οι αλήτες που τον συνόδευαν χτύπησαν εμένα όταν ήμουν κάτω και τον νομάρχη σε όλο του το σώμα», είχε πει στις τηλεοπτικές κάμερες και μετά ανέφερε πως η μαγνητική που έκανε έδειξε καρούμπαλο οκτώ εκατοστών στο κρανίο, το οποίο αν ήταν δύο εκατοστά πιο πάνω θα τον οδηγούσε στο χειρουργείο. Η πλευρά της «βασίλισσας» είχε διαψεύσει το γεγονός. «Μετά τον αγώνα εισήλθε βίαια στα γραφεία της ΠΑΕ και μας έσπρωξε. Είναι υπερβολές όσα λέει. Κανείς δεν τον χτύπησε, όπως ισχυρίζεται», είχε υποστηρίξει ο τότε διευθύνων σύμβουλος της ομάδας Γιώργος Ζαγοραίος.
Το τρίτο μεγάλο «επεισόδιο» της θητείας Κούγια στον ΠΑΣ, ήταν το αλησμόνητο παιχνίδι της ομάδας με την Καστοριά. Οπου μετά την ήττα της ομάδας, κατηγόρησε δημόσια τον πορτιέρο Σιντιμπέ και τον «τελείωσε».
«Πήγα με ένα σίδερο και άνοιξα το κεφάλι του Σιντιμπέ! Ουδέποτε τόλμησε να με μηνύσει, ενώ ο Χατζάρας που παράκουσε τις εντολές μου να μην τον χρησιμοποιήσει, παραιτήθηκε. Κάποιοι παίκτες των Ιωαννίνων ήταν όλη μέρα στο κομπιούτερ και έπαιζαν στοίχημα. Ο Σιντιμπέ δέχθηκε δύο γκολ από το ένα τέρμα στο άλλο. Μάλιστα, στο ένα γκολ επειδή η μπάλα πήγαινε πάνω του, έκανε στην άκρη και την άφησε να περάσει. Η μπάλα μπήκε σε αργή ροή. Βγήκε από το τέρμα για να μπει γκολ. Και μετά μας έλεγε πως δεν είχε καπέλο», ανέφερε για το συγκεκριμένο ματς.
Αλλά ακόμη και η αποχώρησή του από τον ΠΑΣ ήταν «θυελλώδης». Ας θυμηθούμε το ρεπορτάζ εκείνων των ημερών. Στις 2 Ιουνίου του 2008 και μετά τη λήξη εκείνης της σεζόν όπου οι Γιαννιώτες είχαν ξεκινήσει σαν φαβορί για άνοδο αλλά τελικά έμειναν εκτός τριάδας, έκανε γνωστή την πρόθεσή του να απεμπλακεί από τα διοικητικά της ΠΑΕ. Λίγες ημέρες μετά ο Γιώργος Χριστοβασίλης εξέφρασε την επιθυμία να αγοράσει τις μετοχές του. Μόλις στις 6 του μηνός ο Κούγιας έδωσε συνέντευξη Τύπου όπου γνωστοποίησε την συμφωνία των δύο πλευρών, όμως στις 10 Ιουνίου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία έκανε γνωστό πως το deal «χάλασε». «Μετά από προσωπική συζήτηση με όλους τους ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, όπως συζητάει ο πατέρας με τα παιδιά του, και τη δεδηλωμένη θέση τους να ζητήσουν τη λύση των συμβολαίων τους εφόσον πουληθεί η ΠΑΕ, αλλά και την εκδήλωση προς το πρόσωπό μου απολύτου εμπιστοσύνης από όλους τους θεσμικούς φορείς, αλλά και το σύνολο των επιστημόνων και επιχειρηματιών της πόλης, αποφάσισα να ανακαλέσω την απόφασή μου για πώληση του 89% των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα», ανέφερε τότε μεταξύ άλλων.
Αμέσως μετά – τρεις ημέρες – ο Χριστοβασίλης ανέβηκε στα Γιάννινα, πόλη καταγωγής του, όπου έδωσε συνέντευξη Τύπου για το θέμα. Μεταξύ των δύο ανδρών ξέσπασε «χαρτοπόλεμος», όμως στα τέλη του μήνα βρέθηκαν ξανά στο ίδιο τραπέζι και στις 3 Ιουλίου ανακοινώθηκε η πώληση της ΠΑΕ.
Εκτοτε κατά καιρούς υπήρξαν πληροφορίες πως η πλευρά Κούγια αξίωνε χρήματα από τον νυν ιδιοκτήτη της ομάδας, κάτι που προκαλούσε «τριβές» στις σχέσεις του πρώην μεγαλομετόχου με τον «Αγιαξ της Ηπείρου». Παράλληλα τον περασμένο Σεπτέμβριο με αφορμή την μετακίνηση του νεαρού Κρητικού από τα Γιάννινα στη Λάρισα όπου πλέον είναι ιδιοκτήτης ο γνωστός δικηγόρος, υπήρξε νέα «διαμάχη». Η ΑΕΛ στην ανακοίνωσή της ανέφερε πως «στην ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα είχε υπογράψει τριετές συμβόλαιο και του ζητήθηκε η ανανέωση για άλλα 3 χρόνια, αφού το συμβόλαιο έληγε το καλοκαίρι του 2016 κι επειδή αρνήθηκε την ανανέωση συμφώνησε με τη διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα να λύσει το συμβόλαιο του». Αμέσως μετά οι Γιαννιώτες «απάντησαν» ότι «τα όσα χάριν εντυπωσιασμού γράφονται δεξιά και αριστερά είναι παιχνίδια της διοίκησης της ΠΑΕ ΑΕΛ και του μάνατζερ του πρώην ποδοσφαιριστή μας».
Στο καλοκαιρινό φιλικό οι Χριστοβασίλης και Κούγιας έκατσαν μαζί στην εξέδρα, αποτυπώνοντας πλέον πως δεν υπάρχει κάποια διαφορά μεταξύ τους, ενώ ο δεύτερος αμέσως έσπευσε να δώσει εξηγήσεις με αφορμή σχόλιο στελέχους της ΑΕΛ που έκανε λογοπαίγνιο με την σεισμική δραστηριότητα που υπάρχει στην Ηπειρο και την επικείμενη εκεί αγωνιστική παρουσία των «βυσσινί». Μάλιστα πριν από μερικές ώρες σε εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού «Ρυθμός 107.5», χαρακτήρισε τον διάδοχό του ως τον καλύτερο πρόεδρο στην ιστορία του ΠΑΣ.
Ο Αλέξης Κούγιας θα επιστρέψει την Κυριακή σε ένα γήπεδο, όπου άφησε το στίγμα του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα