Λύκος, η μασκότ του Μουντιάλ 2018

Κώστας Ζάλιαρης
Λύκος, η μασκότ του Μουντιάλ 2018

bet365

Οι Ρώσοι διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 στη Ρωσία, αποκάλυψαν τη μασκότ του θεσμού και αυτή είναι ένας... λύκος, ονόματι Ζαμπιβάκα.

Το όνομα της μασκότ προκύπτει από τη μετάφραση της λέξης που σημαίνει «αυτός που σκοράρει» και κέρδισε το 53% των θετικών ψήφων στη διαδικασία που πραγματοποιήθηκε για την ανάδειξη, με αντιπάλους μια τίγρη και μια γάτα.

«Θα την αγαπήσει ο κόσμος της μασκότ, τόσο στο Confederations Cup του 2017 όσο και στο Μουντιάλ του 2018» ανέφερε ο Υπουργός Αθλητισμού της Ρωσίας, Βίταλι Μούτκο.

Στο... μικρό bio για τον Ζαμπιβάκα, αναφέρεται ως «γοητευτικός, με αυτοπεποίθηση, κοινωνικός και με όνειρο να γίνει αστέρας του ποδοσφαίρου. Είναι δίκαιος ποδοσφαιριστής, εφαρμόζει το fair play, σέβεται συμπαίκτες και αντιπάλους.

Είναι το... πειραχτήρι της αγέλης και ξέρει πως να κάνει τους υπόλοιπους να γελούν και να διασκεδάζουν. Φοράει ειδικά γυαλιά όταν παίζει, γιατί πιστεύει ότι του δίνουν ειδικές ικανότητες στο χορτάρι. Του αρέσει να ποζάρει για φωτογραφίες».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα