Και τώρα ποιος;

Και τώρα ποιος;

Νίκος Ρόλλας
Και τώρα ποιος;

bet365

Το Gazzetta.gr καταγράφει τις επιλογές που έχει στην διάθεσή του ο Αντρέα Στραματσόνι για τον άξονα, μετά τους τραυματισμούς που κληρονόμησαν οι «πράσινοι» στην Λιέγη.

Μπορεί ο βαθμός της ισοπαλίας στην Λιέγη να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόκρισης για τον Παναθηναϊκό, μετά και το Χ στο «Μπαλαΐδος» της Θέλτα με τον Άγιαξ, αλλά οι «πράσινοι» σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να είναι ευχαριστημένοι. Ούτε καν ικανοποιημένοι στον ελάχιστο βαθμό δεν γίνεται να νιώθουν...

Και ο λόγος δεν έχει να κάνει μόνο με το πέναλτι-εφεύρεση του Πολωνού διαιτητή, με το οποίο η Σταντάρ Λιέγης μπήκε ξανά στο παιχνίδι, αλλά και με τους τραυματισμούς που «κληρονόμησαν» οι «πράσινοι» από το ματς του Βελγίου. Στην λίστα λοιπόν με τα ονόματα του ιατρικού δελτίου μπήκαν ο Κάρλος Ζέκα, ο Κριστιάνο Λεντέσμα και ο Κρίστοφερ Σάμπα, οι οποίοι «πονοκεφαλιάζουν» τον Αντρέα Στραματσόνι ενόψει των επόμενων αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας...

Και αν για τον Κονγκολέζο στόπερ ο προβληματισμός δεν είναι και τόσο μεγάλος, καθώς υπάρχουν επιλογές (όχι ανάλογης κλάσης, αλλά τουλάχιστον σε ικανοποιητικό βαθμό), το ίδιο δεν ισχύει για τους δύο πρώτους που αποτελούν βασικά... γρανάζια του «τριφυλλιού» στον νευραλγικό χώρο του κέντρου.

Ο Πορτογάλος μέσος έχει υποστεί βαριά θλάση και η πρώτη εκτίμηση κάνει λόγο για απουσία του από την ενεργό δράση για περίπου ένα μήνα, κάτι που αν επιβεβαιωθεί σημαίνει οτι θα χάσει τα ματς με την Βέροια, Ηρακλή και Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα, το παιχνίδι με την Σταντάρ Λιέγης στην Λεωφόρο (σ.σ το χάνει έτσι και αλλιώς λόγω καρτών) και αυτό με τον «γηραιό» για το Κύπελλο. Για τον Αργεντίνο συμπαίκτη του, επειδή το πρόβλημα δεν είναι τόσο μεγάλο, σίγουρα το διάστημα της αποχής του θα είναι μικρότερο και θα εκτιμηθεί σήμερα από το ιατρικό επιτελείο.

Όπως και να' χει όμως, ο προπονητής του Παναθηναϊκού είναι αναγκασμένος να καταστρώσει τα πλάνα του για το δευτεριάτικο αγώνα με την Βέροια χωρίς τους δύο αυτούς παίκτες. Κάτι που σημαίνει οτι πρέπει να εξετάσει τις εναλλακτικές που έχει, σε μία θέση η οποία έτσι και αλλιώς δεν υπάρχουν πολλές επιλογές πέρα από τους δύο βασικούς: Γιώργος Κουτρουμπής, Ρόμπιν Λουντ, Νούνο Ρέις, Μουμπάρακ Γουακάσο (σ.σ κατά συνθήκην) και Πασχάλης Στάικος.

Κάθε μία από αυτές λοιπόν έχει τα θετικά και τα αρνητικά της... Ο Γιώργος Κουτρουμπής είναι εξοικειωμένος με αυτή την θέση, καθώς έχει αγωνιστεί σε πάνω από 15 ματς. Έχει το ύψος για να κερδίζει τις εναέριες μονομαχίες όταν οι αντίπαλοι παίζουν με ψηλές μπαλιές, μπορεί να βοηθήσει στα μαρκαρίσματα, όμως υστερεί σε δύο βασικούς τομείς. Στην ταχύτητα και στην μεταβίβαση της μπάλας (σ.σ για την θέση αυτή και όχι για στόπερ), καθώς θα χρειάζεται να παίρνει την μπάλα από την άμυνα και να φροντίζει για την μεταφορά της στον μεσοεπιθετικό χώρο.

Από την άλλη ο Ρόμπιν Λουντ είναι καλύτερος στις μεταβιβάσεις, πιο γρήγορος από οτι ο Γιώργος Κουτρουμπής, αλλά όχι και τόσο καλός ανασταλτικά. Μπορεί ως αριστερό μπακ στην Θέλτα μέχρι να μείνει από δυνάμεις να ήταν καλός, όμως τα πράγματα στον άξονα, με ανοιχτό γήπεδο και από τις δύο πλευρές είναι διαφορετικά.

Όσον αφορά τώρα τον Μουμπάρακ Γουακάσο είναι πιο γρήγορος από όλους, καλύτερος στο δημιουργικό κομμάτι, ενώ μπορεί να βοηθήσει και ανασταλτικά. Μόνο που ελοχεύει ένας κίνδυνος σε ματς που ο Παναθηναϊκός θα δεχθεί πίεση και θα χρειαστεί να μαρκάρει αρκετά, καθώς ο Γκανέζος είναι πολύ επιρρεπείς στις κάρτες, έχοντας δεχθεί στα 8 ματς που έχει αγωνιστεί συνολικά 6 (5 κίτρινες και 1 κόκκινη).

Από εκεί και πέρα, υπάρχει και ο Νούνο Ρέις, ο οποίος επιστρέφει μετά τον τραυματισμό του αλλά δεν είναι δηλωμένος στα λίστα του Europa League. Ο Πορτογάλος είναι περισσότερο στόπερ και μπακ, παρά αμυντικό χαφ, αλλά έχει μία μικρή εμπειρία σε αυτή την θέση.

Η πέμπτη επιλογή είναι ο Πασχάλης Στάικος. Ο 20χρονος μέσος έχει ταχύτητα, έχει αντοχές, όμως του λείπει η εμπειρία. Βέβαια κάποτε θα πρέπει να πάρει και αυτός την ευκαιρία του, προκειμένου να αποδείξει οτι μπορεί να... σηκώσει το βάρος της φανέλας και έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση με τους τραυματισμούς, ίσως είναι η καταλληλότερη στιγμή.

Που θα καταλήξει ο Αντρέα Στραματσόνι, τουλάχιστον για το παιχνίδι με την Βέροια είναι πολύ νωρίς να το πούμε. Σίγουρα έχει στο μυαλό του ένα αρχικό πλάνο, περιμένοντας την ενημέρωση του ιατρικού επιτελείου, αλλά προς το παρόν το γνωρίζει μόνο αυτός...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα