Μία και πολύ απλή ερώτηση…

Μία και πολύ απλή ερώτηση…

Μία και πολύ απλή ερώτηση…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου εξηγεί μέσω του μπλογκ του, το αυτονόητο, ότι ο Τάσος Σιδηρόπουλος θα πρέπει να είναι ο διαιτητής στο κυριακάτικο ντέρμπι στο Καραϊσκάκη.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή οι δύο καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος είναι ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ. Οι ερυθρόλευκοι έχουν τέσσερις νίκες και μία ήττα και ο ΠΑΟΚ έχει τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες. Αυτό είναι 100% αντικειμενικό και από εκεί και πέρα ο καθένας μπορεί να εκτιμά ότι θέλει για την αξία του καθενός, το ποδόσφαιρο που παίζει, το ρόστερ κτλ…

Την ερχόμενη Κυριακή οι δύο καλύτερες ομάδες βάσει και των βαθμών που έχουν κατακτήσει (από τον ΠΑΟΚ έχουν αφαιρεθεί τρεις βεβαίως) αναμετρούνται στο Καραϊσκάκη. Άρα την Κυριακή έχουμε ένα μεγάλο ματς, ένα ντέρμπι μεταξύ των δύο καλύτερων… μέχρι στιγμής.

Αυτός ο αγώνας συμπίπτει χρονικά με την προσπάθεια για αλλαγές στο ποδόσφαιρο, κάτι στο οποίο αποφάσισε να παρέμβει ΑΚΟΜΗ και η FIFA, αποδεικνύοντας την σοβαρότητα της κατάστασης…

Με βάση λοιπόν όλα τα παραπάνω (και πολλά άλλα που μπορούσαν να αναφερθούν) τίθεται μία απλή ερώτηση:

«Σε αυτό το συγκεκριμένο μεγάλο ματς, δεν πρέπει να σφυρίξει ο κατά τεκμήριο κορυφαίος Έλληνας διαιτητής, που αυτή την στιγμή βάσει και της UEFA, είναι ο Σιδηρόπουλος;»

Η απλή και αυτονόητη-φυσιολογική απάντηση είναι… «Φυσικά και ΝΑΙ! Στο κορυφαίο παιχνίδι (ειδικά τώρα όπως έχει διαμορφωθεί το σκηνικό) επιβάλλεται να σφυρίξει ο καλύτερος διαιτητής».

Επάνω στη φυσιολογική απάντηση δεν χρειάζονται περεταίρω σχόλια και εξηγήσεις…

Πάμε στο άλλο ενδεχόμενο… Ποιος και κυρίως γιατί μπορεί να απαντήσει: «Όχι, δεν πρέπει να σφυρίξει στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ ο Σιδηρόπουλος…».

Ποιες μπορεί να είναι οι πιθανές αιτιολογήσεις σε μία τέτοια εκδοχή…

1) Δεν πρέπει να σφυρίξει ο Σιδηρόπουλος γιατί… δεν τα πήγε καλά στο περασμένο ντέρμπι. (Έχασε μία φάση δηλαδή, την ώρα που άλλοι κάνουν 15 λάθη και μάλιστα κατά ή υπέρ μίας ομάδας). Ας το πούνε…

2) Όχι ο Σιδηρόπουλος, γιατί έχουμε και άλλους έμπειρους… (Να τους πείτε όμως για να συγκρίνουμε την εμπειρία τους σε σχέση με αυτόν. Μπορείς να πεις δηλαδή θα παίξει ο Παπαπέτρου…).

3) Ο Σιδηρόπουλος παίζει αύριο στην Ευρώπη… Σέλτικ-Γκλάντμπαχ και δεν γίνεται να σφυρίξει στην Ελλάδα. Δεν προλαβαίνει και να επιστρέψει… (Ας το επικαλεστεί κάποιος αυτό, να κριθεί αναλόγως)

4) Δεν πρέπει να σφυρίξει σε αυτό το ματς γιατί… ειδικά τώρα «δεν θέλουμε το 50-50». Είναι και αυτή μία απάντηση… Τουλάχιστον θα είναι και η αλήθεια…

5) Θέλουμε άλλον διαιτητή που θα επηρεαστεί από την έδρα και από το κλίμα που έξυπνα διαμορφώνουν οι γηπεδούχοι… (Ωραία-τίμια και αυτή η απάντηση).

6) Δεν γίνεται να σφυρίζει σε όλα τα ντέρμπι ένας διαιτητής… Ας το πουν και αυτό για να μας απαντήσουν μετά γιατί «φαγώθηκε» ο Κουκουλάκης που ήταν το νούμερο δύο στον πίνακα και θα μπορούσε να εγγυηθεί ισονομία σε τέτοιου είδους ματς.

7) Δεν θα είναι ο Σιδηρόπουλος γιατί… είναι η σειρά του Μάνταλου να μας αποδείξει ότι η αποτυχία του να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα τους δύο ημιτελικούς κυπέλλου ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (παρά το 80-20 υπέρ των ερυθρολεύκων) ήταν τυχαίο γεγονός… Θα είναι και αυτό ένα επιχείρημα….

8) Δεν γίνεται χωρίς να έχει βοηθό τον Βέρρη που έπαιξε στο Πανιώνιος-Ολυμπιακός! Ναι αυτόν που τρώει όλο το ψάρι του και… βλέπει πεντακάθαρα τι γίνεται και τα δίνει όλα (εδώ και χρόνια όπως ο Γεωργαράκος, ο Τσολάκης, ο Κοντιζάς, ο Γρεβένης, ο Φραγκιαδάκης κ.α.) ανάποδα υπέρ του Ολυμπιακού και των "φίλων", αλλά πάντα έχει ορισμούς και μεροκάματα από την γνωσ΄τη ΚΕΔ. Ναι για τον κτηνοτρόφο λέμε που εκτελεί και χρέη "ταχυδρόμου"… (Ξέρετε εσείς… Ξέρουμε και εμείς όμως...).

Όλες οι παραπάνω είναι πιθανές απαντήσεις στο απίθανο ενδεχόμενο να μην οριστεί ο καλύτερος Έλληνας διαιτητής στο πιο μεγάλο παιχνίδι πρωταθλήματος που έρχεται…

Διαλέξτε και πάρτε… Ή το αυτονόητο ή ξεφτιλίζεστε γι’ ακόμη μία φορά με την πρόθεση που θα δείξετε (όπως πέρυσι με τον απίθανο ορισμό του Παππά στην Τούμπα) να καθορίσετε την εικόνα της αναμέτρησης και τα σφυρίγματα του όποιου συστημικού ορίσετε…

(Θυμίζω για να μην λένε ότι τους έχουμε όλους στον ίδιο κουβά, ότι «διαιτητές» που γράφαμε ότι ξεχωρίζουν στο σύστημα, όπως οι Σπάθας, Μήτσιος, Βοσκάκης, Παππάς, Δημητρόπουλος, Ιωαννίδης κτλ. είναι ήδη κομμένοι και δεν παίζουν, μια και δεν μπορούσαν να στηρίξουν την ικανότητά τους, ούτε αυτοί που τους προωθούσαν…).

Περιμένουμε λοιπόν… Είτε ο καλύτερος και ο εγγυημένος, είτε τις απαντήσεις σε μία πιθανότητα Μάνταλου ή Αρετόπολου που προκαλούν και μόνο με την παρουσία τους στους πίνακες και στη λίστα των διεθνών…

Αλήθεια πότε αυτούς (ως διεθνείς) τους εμπιστεύθηκε η UEFA για να σφυρίξουν ευρωπαϊκά ματς; Γιατί αλήθεια επιλέγει ΜΟΝΟ τον Σιδηρόπουλο;

Απάντηση (και σε αυτό): Ο Μάνταλος σφύριξε αρχές Ιουλίου το «ντέρμπι» του Europa: Ντεμπρετσένι- Λα Φιορίτα!

Μετά κόπηκε και στα τεστ!!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.