Ο 50αρης Κλάους στην Ευρώπη

Ο 50αρης Κλάους στην Ευρώπη

Ο 50αρης Κλάους στην Ευρώπη

bet365

Ο Στέφανος Αθανασιάδης, πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη με τον ΠΑΟΚ, συμπληρώνει κόντρα στην Καραμπάχ 50 ευρωπαϊκές συμμετοχές. ΑΠΟΣΤΟΛΗ-ΜΠΑΚΟΥ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΥΝΤΟΥΛΙΔΗΣ

Πριν από έξι χρόνια, στις 21 Οκτωβρίου του 2010, ο 28χρονος επιθετικός πραγματοποίησε το ντεμπούτο του σε ευρωπαϊκό αγώνα του «Δικεφάλου», στο «Μαδριγάλ» κόντρα στη Βιγιαρεάλ (1-0), μπαίνοντας ως αλλαγή στη θέση του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς.

Ήταν τα δέκα πρώτα ευρωπαϊκά λεπτά συμμετοχής με προπονητή τον Μάκη Χάβο, δύο μήνες αργότερα ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός στο Ζάγκρεμπ εναντίον της Ντιναμό (0-1) και έκλεισε την σεζόν 2010-’11 με 5 ευρωπαϊκές συμμετοχές.

Την σεζόν 2011-2012, με προπονητή τον Λάζλο Μπόλονι, έκανε 11 συμμετοχές και πετυχαίνοντας στον αγώνα, ΠΑΟΚ – Βαλερένγκα (3-0) το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ με την ασπρόμαυρη φανέλα.

Έπαιξε και στα τέσσερα ματς της επόμενης περιόδου, όπου ο «Δικέφαλος» αποκλείστηκε από τους Ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, σκοράροντας στα τρία (Μπνέι Γιεχούντα εντός – εκτός, Ραπίντ εντός) από αυτά.

Με τον Χουμπ Στέφενς έπαιξε και στα 12 ευρωπαϊκά ματς της σεζόν 2013-14 βρίσκοντας δύο φορές το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, ενώ στην πιο παραγωγική χρονιά του, με τον Αγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο (2014-15) πέτυχε 7 γκολ με το πρώτο του «χατ τρικ» στο ΠΑΟΚ – Ντιναμό Μινσκ 6-1 και πετυχαίνοντας συνολικά πέντε γκολ εναντίον των Λευκορώσων, με τα δύο που σημείωσε στο Ντιναμό Μινσκ – ΠΑΟΚ 0-2.

Ο τραυματισμός του στο ξεκίνημα της περσινής χρονιάς (2015-16) τον άφησε έξω από τα περισσότερα ευρωπαϊκά ματς, μετρώντας μόλις 4 συμμετοχές, στη μοναδική «άσφαιρη» χρονιά του την τελευταία εξαετία.

Φέτος, ξεκίνησε με παρουσία σε 5 αγώνες στην Ευρώπη, σκοράροντας τρεις γκολ με Αγιαξ και Σλόβαν Λίμπερετς.

Πάντως, αν τελικά δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί και ξεκινήσει στη θέση του ο Φακούντο Περέιρα, όπως όλα δείχνουν, θα πρέπει να περιμένει το επόμενο ματς με τους Αζέρους για να φτάσει τις 50 συμμετοχές στην Ευρώπη.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα