Οι 16 «εξτρεμιστές» στο δρόμο για το Μπακού

Οι 16 «εξτρεμιστές» στο δρόμο για το Μπακού

Οι 16 «εξτρεμιστές» στο δρόμο για το Μπακού

bet365

Μια εβδομάδα στο δρόμο, 5.800 χιλιόμετρα σε κακοτράχαλους δρόμους, μ’ ένα μόνο σκοπό: να δουν την αγαπημένη τους ομάδα, τον ΠΑΟΚ, στο Μπακού! Το λες και τρέλα…

Η αγάπη των 16 οπαδών του «Δικεφάλου» (μπορεί και να) μετριέται… σε χιλιόμετρα, έστω κι αν οι ίδιοι από τη φύση τους δεν το κάνουν, απλά αφήνουν «το κοντέρ να γράψει», προσθέτοντας περίπου 5.800 χιλιόμετρα, κυρίως όμως, άλλη μια εμπειρία, άλλο ένα ταξίδι στην πολύτιμη γι’ αυτούς συλλογή δίπλα στην αγαπημένη ομάδα τους.

Δεκαέξι «εξτρεμιστές» μπήκαν την Κυριακή σε δύο βαν αυτοκίνητα και ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη με τελικό προορισμό την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, το Μπακού, εκεί όπου ο ΠΑΟΚ παίζει το απόγευμα της Πέμπτης (20/10) κόντρα στην Καραμπάχ για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Μετρώντας, με τη βοήθεια του google maps, την απόσταση, που χωρίζει Θεσσαλονίκη – Μπακού, αντιλαμβάνεσαι το μέγεθος της τρέλας και της αγάπης αυτών των παιδιών, που μόλις τον περασμένο Αύγουστο είχαν βρεθεί οδικώς στην Τιφλίδα για τον αγώνα με την Ντιναμό.

Εκείνο, μάλιστα, ήταν το τελευταίο ταξίδι για τον Τζίμη, τον γνωστό οπαδό από τη Νεάπολη, που παρότι είχε πρόβλημα υγείας, μπήκε στο λεωφορείο και ταξίδεψε στη Γεωργία, απλά και μόνο για να κάνει αυτό που αγαπούσε από μικρό παιδί. Να ταξιδεύει για τον ΠΑΟΚ. Λίγες μέρες μετά «έφυγε» από τη ζωή…

Το να φτάσεις οδικώς στα παράλια της Κασπίας θάλασσας δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Οι 16 φίλοι του ΠΑΟΚ ήταν το απόγευμα της Δευτέρας στην Τραπεζούντα, εκεί διανυκτέρευσαν και σε λίγη ώρα, έχοντας «γεμίσει» τις μπαταρίες τους, μπαίνουν στα αυτοκίνητα με τελικό προορισμό το Μπακού. Χωρίς δεύτερη στάση! Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και τον γυρισμό, μετά το τέλος του αγώνα με την Καραμπάχ, ύπνο στην Τιφλίδα και την Κυριακή 23 Οκτωβρίου πίσω στη βάση τους. Ίσα ίσα που θα προλάβουν να δουν από την τηλεόραση το ντέρμπι Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ.

Κι αν δεν προλάβουν, δε θα χαλαστούν κιόλας. Για τους «fanatics factory on tour» άλλα πράγματα μετράνε περισσότερο…

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα