Ο ΠΑΟΚ φταίει…

Ο ΠΑΟΚ φταίει…

Ο ΠΑΟΚ φταίει…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου κάνει ένα μίνι απολογισμό των πέντε πρώτων αγωνιστικών και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο ΠΑΟΚ είναι η καλύτερη ομάδα μέχρι στιγμής, ενώ στέκεται και στην επανεμφάνιση της οργάνωσης ενόψει του ντέρμπι στο Καραϊσκάκη.

Μέχρι τώρα έγιναν πέντε παιχνίδια. Είναι πολύ ξεκάθαρο ότι την καλύτερη απόδοση από όλες τις ομάδες, στο σύνολο των αγώνων (με το δεδομένο πρόγραμμα που πέρασε βέβαια) την έχει ο ΠΑΟΚ.

Τι σημαίνει καλύτερη απόδοση; Μία εκδοχή αυτής της θεωρίας, αφορά αυτή την ισορροπία του… ότι δημιουργώ με ωραίο-ομαδικό τρόπο πολλές ευκαιρίες, χωρίς την ίδια ώρα να εκτίθεμαι στην άμυνα.

- Ο ΠΑΟΚ μέχρι τώρα έχει 20 παραπάνω τελικές από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό!

-Φτιάχνει 16 τελικές κατά μέσο όρο, οι πιο πολλές μέσα από ωραία ομαδική δουλειά, φάσεις που πολλές φορές βγάζουν παίκτες του σε απίστευτα πλεονεκτικές θέσεις.

- Ο ΠΑΟΚ έχει την καλύτερη άμυνα με δύο γκολ παθητικό! (Το ένα με ανύπαρκτο πέναλτι στην Τρίπολη και το άλλο ασίστ του Βαρέλα στον Ουάρντα. Αντίπαλος δηλαδή δεν του έχει βάλει «κανονικό» γκολ να τον εκθέσει).

- Ο ΠΑΟΚ που έχει ελάχιστες αποκρούσεις και πολύ-πολύ λίγες επεμβάσεις στην περιοχή του! Ούτε εκεί δεν φθάνουν οι αντίπαλοι!

- Ο ΠΑΟΚ τα κάνει όλα αυτά όντας πρώτος σε σωστές μεγάλες πάσες!

- Είναι πρώτος και σε κλεψίματα.

Έλα όμως που είναι και πρώτος (με τεράστια διαφορά από τους άλλους) σε ασίστ χωρίς γκολ και σε χαμένες ευκαιρίες. Να φανταστείτε έχουν καταμετρηθεί 14 χαμένες ευκαιρίες του ΠΑΟΚ, με τον Παναθηναϊκό να έχει δύο και τον Ολυμπιακό τέσσερις!

Πρώτος ο ΠΑΟΚ και στα δοκάρια!

ΦΟΒΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ δηλαδή…

Ότι λοιπόν έγινε στο ματς ΠΑΟΚ-Ηρακλής, αυτό ακριβώς βλέπουμε συνέχεια από την ομάδα του Δικεφάλου. Ωραία λειτουργία, πειθαρχημένη παρουσία σε κάθε γραμμή και φάση του αγώνα, καλοί συνδυασμοί, άριστη ανασταλτική λειτουργία, συνέπεια και στις δύο μεταφορές (από άμυνα σε επίθεση και το αντίστροφο) ομαδική δημιουργία πολύ μεγάλων φάσεων τετ α τετ και τελικά… αστοχία!

Πώς το χθεσινό ΠΑΟΚ-Ηρακλής με όλα αυτά που συνέβησαν έληξε 1-0… μόνο ο Θεός ξέρει!

Πέρασαν πέντε ματς και η αστοχία φθάνει στα όρια της ανικανότητας…

Πολλοί θα λένε πάλι για τον Αθανασιάδη… «Πουλάει» αυτό! ΟΚ!

Αυτή όμως είναι γνωστή περίπτωση. Και ο Ροντρίγκεζ το ίδιο! Τα ήξερε αυτά ο ΠΑΟΚ…

Που φαίνεται ότι ΔΕΝ πήρε τους «δολοφόνους» σε ένστικτο και σε νοοτροπία που χρειάζονταν, αυτούς που οι μπασκετικοί λένε «clutch player». Τζάμπα πάει τόσο ωραία ομαδική προσπάθεια, όταν λείπουν οι άνθρωποι που θα κρίνουν ματς. Αυτοί που θα μπορούσαν να είναι και σέντερ φορ και «winger» και επιτελικοί ή «οκτάρια». Δεν αποκτήθηκαν όμως… Αντ’ αυτών ο ΠΑΟΚ πήρε πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές… Άλλο το ένα όμως και άλλο το άλλο…

Άντε να δούμε που θα πάει αυτό το έργο και αυτή η άδικη κατάσταση για την ομάδα. Γιατί… για το ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι πρώτος σήμερα (έστω και με την αφαίρεση βαθμών) φταίει ο ΠΑΟΚ και μόνο ο ΠΑΟΚ!

* Έχω ξεκαθαρίσει τι θεωρώ σύστημα και οργάνωση στα της διαιτησίας. Ήμουν πολύ ξεκάθαρος και δεν κάνω κωλοτούμπες (από Κυριακή σε Κυριακή) ανάλογα με το πώς θέλω να στηρίξω ένα κείμενο, μία άποψη και μία θεωρία. Το ένα λάθος κατά του οποιουδήποτε (και του ΠΑΟΚ) δεν αποτελεί δείγμα παρέμβασης της οργάνωσης. Το έγραψα και το εξήγησα στα ματς με Ξάνθη και Βέροια όπου αδικήθηκε ο ΠΑΟΚ, διαφωνώντας με πάρα πολλούς ΠΑΟΚτσήδες. Το ένα και τα δύο λάθη είναι… ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. Τα πολλά λάθη υπέρ του ενός, είναι στήσιμο! Απλά πράγματα για όσους δεν καταλαβαίνουν…

Ξαναγράφω ότι: Συστημική παρέμβαση και ξεκάθαρο δείγμα λειτουργίας της οργάνωσης, έχουμε όταν: Μέσα από τη δημιουργία ύποπτων πινάκων, σε ένα κρίσιμο ματς ορίζεται ένας στιγματισμένος (με πολλά αρνητικά δείγματα) διαιτητής και παρόμοιοι βοηθοί. Την ώρα του ματς αυτοί (ανάλογα με το σκορ συνήθως) κάνουν εσκεμμένα, πολλά ΜΙΚΡΑ λάθη (κάρτες, φάουλ, οφσαίντ, πλάγια, κόρνερ κτλ) υπέρ της ομάδας που θέλουν να σπρώξουν, με τέτοιο τρόπο που θα εκνευριστούν οι αντίπαλοι, οι οποίοι δεν μπορούν να λειτουργήσουν και να παίξουν κανονικό ποδόσφαιρο.

Αφού λοιπόν οι διαιτητές διαμορφώσουν εικόνα αγώνα και συνήθως το αποτέλεσμα, η δουλειά τελειώνει με τους καλούς βαθμούς των φιλικών παρατηρητών, αφού βέβαια έχει γίνει και η σχετική επικοινωνιακή κάλυψη από όσους είναι επιφορτισμένοι με αυτή τη δουλειά.
Στο τέλος-τέλος η ΚΕΔ προωθεί και δίνει μεροκάματα σε όσους «ακούν» και πετυχαίνουν τον στόχο και βγάζει στην «απέξω» όσους συνεχίζουν να είναι σωστοί.

Αφού λοιπόν εξήγησα για 50η φορά τον δικό μου ορισμό των πραγμάτων για το πώς λειτουργούσε η οργάνωση (όντας απόλυτα βέβαιος πλέον ότι ξέρω πολύ καλά να κρίνω την πρόθεση του κάθε διαιτητή) και αφού τονίσω ότι τέτοια δείγματα ΔΕΝ είχαμε τις περασμένες αγωνιστικές, τώρα μπορώ να γράψω ότι:

Όλα (μα όλα) όσα έγιναν πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα Πανιώνιος-Ολυμπιακός ήταν 100% μέσα στο πλαίσιο που περιέγραψα παραπάνω. Επρόκειτο για τον ορισμό λειτουργίας της οργάνωσης. Μένει το τι θα γίνει και μετά (με την σκανδαλώδη επιβράβευση των Λαμπρόπουλου, Βέρρη, Τζαφόλια) για να ολοκληρωθεί το σκηνικό.

Αυτά ας βλέπουν στην κυβέρνηση που νομίζουν ότι καθάρισαν το ποδόσφαιρο… (Στην Κυβέρνηση που χθες είδαν εκπρόσωπο ομάδας να παραδέχεται την ύπαρξη της παράγκας που ευνοούσε την ομάδα του! Τι ωραία πράγματα... Το λες και αυτογκόλ! Και αυτό!)

* Το σύστημα (που επιβιώνει) ετοιμάζεται να ορίσει για την άλλη Κυριακή στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ τον Μάνταλο! Οι παίκτες μιλάνε για τον πιο αλαζόνα που έχει βγάλει ο χώρος τα τελευταία χρόνια, άνθρωπο που είναι μέσα σε όλα όσα έχουμε ακούσει στο βρώμικο παρασκήνιο. (Και ο Αρετόπουλος να είναι, ίδιο το συμπέρασμα…).

Τα φερέφωνα από την μία θα λένε ότι… «μα αυτός έπαιξε στους δύο ημιτελικούς κυπέλλου που κέρδισε ο ΠΑΟΚ με 1-0 τον Ολυμπιακό» ξεχνώντας τα όργια που έκανε μέσα στην Τούμπα.

Το άλλο που θα βρουν να πούνε προετοιμάζοντας το έδαφος, αφορά τον Κύζα και το ΠΑΟΚ-Ηρακλής… Όπως και να το παρουσιάσουν, ο Κύζας ούτε παρελθόν έχει με τον ΠΑΟΚ, ούτε έκρινε το ματς, έκανε εκατέρωθεν λάθη και σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει οργάνωση του ΠΑΟΚ που τον έβαλε για να του δώσει το ματς με τον Ηρακλή… (Πιο σύστημα άραγε; Αυτό που έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ κάλυψης οφσάιντ στο γκολ του Περέιρα στη Βέροια; Αστεία πράγματα να βγαίνει ο ΠΑΟΚ ευνοημένος…).

Όλες οι φωνές ένα στόχο θα έχουν! Να καλύψουν τον ορισμό που ετοιμάζει η παλιά ΚΕΔ στο ερχόμενο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.