Καταργείται το Confederations Cup και ξεκινά το Σούπερ Μουντιάλ Συλλόγων!

Καταργείται το Confederations Cup και ξεκινά το Σούπερ Μουντιάλ Συλλόγων!

bet365

Η FIFA σκοπεύει από το 2017 να καταργήσει το Κύπελλο Συνομοσπονδιών και αντ ' αυτού να διοργανώσει από το 2019 Μουντιάλ με τη συμμετοχή συλλόγων!

Το Κύπελλο Συνομοσπονδιών στη Ρωσία την επόμενη χρονιά (2017) αναμένεται να είναι το τελευταίο στην ιστορία της διοργάνωσης.

Η FIFA προχωρά στην κατάργηση του και ξεκινά από το 2019 μία νέα διοργάνωση, η οποία θα ονομάζεται Super Mondial de Clubs.

Ουσιαστικά θα πρόκειται για την μετεξέλιξη του Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων (FIFA Club World Cup).

Η μεγάλη διαφοροποίηση έγκειται στο γεγονός πως οι σύλλογοι από εφτά θα αυξηθούν σε 16, αλλά και στο ότι θα χωριστούν σε τέσσερα γκρουπ με την συμμετοχή ισάριθμων ομάδων!

Το Super Mondial de Clubs αναμένεται να διοργανωθεί για πρώτη φορά το 2019. UEFΑ φρόντισε προηγουμένως να αυξήσει τις ομάδες στην τελική φάση του Euro από 16 σε 24, ενώ έχει προαναγγείλει αλλαγές στη δομή του Τσάμπιονς Λιγκ από το 2018. Επίσης στα πλάνα της FIFA είναι από το 2026 να μετέχουν στην τελική φάση του Μουντιάλ 48 ομάδες!

Σε ότι αφορά το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων δεν έχει αποσαφηνιστεί ο τρόπος με τον οποίο θα επιλέγονται οι 16 σύλλογοι από κάθε ήπειρο παρά μόνο πως θα συμμετέχουν οι δύο τελευταίοι νικητές του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και του Κόπα Λιμπερταδόρες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα