Η... απάντηση των Πορτογάλων

Η... απάντηση των Πορτογάλων

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Η... απάντηση των Πορτογάλων

bet365

O Διονύσης Δελλής γράφει για τους Μάρτινς και Φιγκέιρας που παρότι σχολιάστηκαν αρκετά στην αρχή, γίνονται πλέον «σημαντικοί» στον φετινό Ολυμπιακό.

Κατακρίθηκε από όλους (μας) σχεδόν με το «καλημέρα». Δεν του δόθηκε καμία πίστωση χρόνου για οτιδήποτε. Βρέθηκε μάλιστα με το ένα πόδι εκτός ομάδας, μετά τα δύο ματς με την Μπέερ Σεβά. Και αν βεβαίως ήταν καλά ο Ομάρ; Δεν θα το συζητούσαμε καν. Ο Ντιόγκο Φιγκέιρας θα ήταν ήδη μέρος του μεγάλου κύκλου στο rotation, μέχρι να φτάσει ο Γενάρης και να «διορθωθεί» το λάθος της απόκτησης του.Ένα «αναγκαίο» κακό. Μια βιαστική μεταγραφή, χωρίς κανένα υπόβαθρο. Άντε να τον θυμόμασταν για το περίφημο τατουάζ με το «φιλί» και για τις συχνές αλλαγές στο μαλλί του.

Και όμως ο Πορτογάλος μπακ έπειτα από μια «τραγική» αφετηρία, ολοένα και ανεβάζει την απόδοση του. Όλο και ξεδιπλώνει αρετές, ειδικά στο επιθετικό κομμάτι του ρόλου του. Ανεβοκατεβαίνει την πλευρά ασταμάτητα. Πάει στο «ένας με έναν». Πατάει ακόμη και στην αντίπαλη περιοχή. Εξαιρετικός με την ΑΕΚ. Εξαιρετικός και χθες. Δύο «σερί» καλά ματς, με αντιπάλους της περσινής πρώτης πεντάδας. Πολύτιμος κρίκος της αλυσίδας για αυτούς τους σπουδαίους έξι βαθμούς.Προφανώς δεν είναι ο... Ντάνι Άλβες. Δεν είναι όμως και ένας ακραίος της «σειράς». Αρχίζει να γίνεται «σημαντικός» στο νέο Ολυμπιακό. Και είναι «μαγκιά» του, ότι το κάνει «κόντρα» πλέον στην καλή διάθεση που συνήθως υπάρχει για τους νεοφερμένους.

Όπως δηλαδή και ο συμπατριώτης του, και σχεδόν συνομήλικός του. Ο Αντρέ Μάρτινς. Επίσης όχι από τις «ηχηρές» κινήσεις του καλοκαιριού. Καμία σχέση ο ντόρος που έγινε με την απόκτηση του σε σχέση με τον Καρντόσο, τον Ρομαό, τον Μάριν. Καλός παίκτης όμως. Με ιδιαίτερη ισορροπία στο παιχνίδι του. Πραγματικά ταλαντούχος στο κομμάτι της δημιουργίας. Ικανός να φτιάξει το «παιχνίδι» από την πίσω ζώνη και αυτό λογικά θα φαίνεται περισσότερο όταν μπροστά του βρίσκεται ο Φορτούνης με το εύκολο γκολ. Κλειδί όμως πρωτίστως για την σωστή αμυντική τακτοποίηση των Ερυθρόλευκων στο χορτάρι. Και αυτό και αν είναι οξύμωρο. Διότι δεν του φαίνεται με τίποτα. «Τρώει» το γήπεδο όμως ο 25άχρονος μέσος. Χαφ υψηλής έντασης.

Μικρό το δείγμα γραφής, δεν διαφωνούμε. Πολύ χαρακτηριστικό όμως. Σε σημείο που να αξίζει να το παρατηρήσεις με αληθινή προσοχή, από εδώ και στο εξής. Με την ΑΕΚ αποχώρησε στο 70΄. Και έστω και αν δεν το πρόσεξε κανείς, μέσα στην «τούρλα» ενός εμφατικού 3-0; Οι φιλοξενούμενοι ακριβώς από εκείνο το σημείο και έπειτα, βρήκαν χώρους και άλλαξαν κάπως την εικόνα τους. Η ΑΕΚ ανέβηκε όταν ο Μάρτινς κάθισε στον πάγκο. Χθες πάλι, ο Πάουλο Μπέντο τον κράτησε στο γήπεδο ως το 90΄. Και ο Πανιώνιος απειλητικός δεν έγινε ποτέ. Ο Μασούντ δεν ακούμπησε τη «μπάλα», ο Σιώπης με τον Κόρμπο δεν επικράτησαν στις μονομαχίες. Και οι Κυανέρυθροι δεν βρήκαν ποτέ τις απαιτούμενες λύσεις από τον άξονα που είναι και το «καλό» τους κομμάτι. Αθόρυβος αλλά καθοριστικός ο Πορτογάλος μέσος.

Και μιας και τους βάλαμε στο ίδιο «πακέτο». Πρόκειται για δύο παίκτες που έρχονται από κλαμπ με μεγάλο ταβάνι (Σεβίλλη, Σπόρτινγκ Λισαβόνας) και παραστάσεις υψηλού επιπέδου. Για δύο παιδιά 25-26 χρονών, που έχουν υπογράψει πολυετή συμβόλαια και στοίχισαν ελάχιστα (ο Μάρτινς ήρθε σαν ελεύθερος). Να τους δούμε καλύτερα βεβαίως. Να περιμένουμε. Την πρώτη «απάντηση» τους όμως ήδη την έδωσαν παρέα. Και άντε να το έλεγε κάποιος πριν από κανά μήνα, ότι μέσα Οκτώβρη το δίδυμο αυτό μαζί με τον Ταρίκ θα είχαν την μεγαλύτερη προσφορά από όλες τις φετινές μεταγραφές του Ολυμπιακού. Έκπληξη...

ΥΓ: Έχει δίκιο ο Πανιώνιος για τις δύο φάσεις οφσάιντ. Το μεγάλο λάθος όμως ο Λαμπρόπουλος το έκανε και όχι οι βοηθοί. Στην υπόδειξη του 64΄. Εκεί όπου ο Σιώπης ανατρέπει τον Μάριν μέσα στην περιοχή και όχι έξω από αυτή. Κατά΄τα άλλα; Σε ανθρώπινο λάθος στη φετινή Σούπερ Λιγκ, έχει δικαίωμα να υποπέσει μονάχα ο Σιδηρόπουλος που ήταν... πλάτη στη μπουνιά του Πατίτο, στον Φιγκέιρας. Οι υπόλοιποι είναι «συστημικοί».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής