ΠΑΟΚ – Ηρακλής: Ξέρετε, ότι…

ΠΑΟΚ – Ηρακλής: Ξέρετε, ότι…

bet365

Υπάρχουν τόσα πολλά που ενώνουν κι άλλα πολλά περισσότερα που χωρίζουν ΠΑΟΚ και Ηρακλή. Ρίξτε μια ματιά σε κάποια πρόσωπα και γεγονότα ενόψει του αποψινού αγώνα της Τούμπας.

Μια λίστα 27 ποδοσφαιριστών έχουν φορέσει τις φανέλες και των δύο ομάδων της Θεσσαλονίκης. Πρώτος ο Μιχάλης Μπέλλης στις αρχές της δεκαετίας του ’70 έκανε το δρομολόγιο «Καυτανζόγλειο – Τούμπα», με ενδιάμεσο σταθμό ο συγκεκριμένος τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, για να ακολουθήσουν τις επόμενες δεκαετίες κι άλλοι ποδοσφαιριστές, που έγραψαν τη δική τους ιστορία πότε στα ασπρόμαυρα και πότε στα κυανόλευκα.

Μιχάλης Μπέλλης είναι ο μοναδικός στην ιστορία των δύο συλλόγων, που υπήρξε και παίκτης και προπονητής σε ΠΑΟΚ και Ηρακλή.

#Οκτώ προπονητές έχουν εργαστεί στις δύο ομάδες: Λες Σάνον, Μιχάλης Μπέλλης, Έγκον Πίχατσεκ, Τάις Λίμπρεχτς, Νίκος Αλέφαντος, Χρήστος Αρχοντίδης, Αγγελος Αναστασιάδης, Γιώργος Παράσχος.

Λες Σάνον αναδείχθηκε κυπελλούχος Ελλάδας και με τις δύο ομάδες. Πρώτα με τον ΠΑΟΚ (1972, 1974) και δύο χρόνια αργότερα με τον Ηρακλή (1976).

#Τριάντα δύο είναι οι κοινοί ποδοσφαιριστές. Η λίστα αποτελείται από τους: Μιχάλη Μπέλλη, Γιάννη Ματζουράκη, Λάκη Παπαϊωάννου, Γιάννη Γκιτσιούδη, Θανάση Δημόπουλο, Απόστολο Τσουρέλα, Κώστα Ηλιάδη, Γιώργο Σκαρτάδο, Κώστα Λαγωνίδη, Στέφανο Μπορμπόκη, Τάσο Κατσαμπή, Νίκο Αργυρίου, Χρήστο Βελλή, Δημήτρη Καπετανόπουλο, Αχιλλέα Ζαφειρίου, Νίκο Κολομπούρδα, Εμπενίζερ Χάγκαν, Μάρτσιν Μίετσελ, Μίροσλαβ Σνάουτσνερ, Ντάνι Φερνάντεζ, Κώστα Χαλκιά, Στέλιο Ηλιάδη, Πέτρο Κανακούδη, Νίκο Αραμπατζή, Γιώργο Γεωργιάδη, Γιώργο Κατσικά, Πέτρο Κοντέων, Αριστοτέλη Καρασαλίδη, Παναγιώτη Κουρδάκη, Γιώργο Μακρή, Δημήτρη Στάμου, Κοστίν Λάζαρ

Τάσος Κατσαμπής υπήρξε αρχηγός και στις δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης.

Γιώργος Κούδας εργάστηκε, μαζί με τον Κώστα Αϊδινίου,ως τεχνικός διευθυντής στον Ηρακλή στα τέλη της δεκαετίας του ’80.

Χρήστος Κελπέκης προπονητής τερματοφυλάκων σήμερα στον ΠΑΟΚ είχε αγωνιστεί για 5,5 χρόνια, από το καλοκαίρι 2001 μέχρι το Δεκέμβριο του 2005) με τον Ηρακλή.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα