Νάπολι - Ρόμα 1-3

Νάπολι - Ρόμα 1-3

bet365

Με δύο γκολ του Τζέκο και ένα του Σαλάχ, η Ρόμα άλωσε εντυπωσιακά (1-3) το San Paolo, προσπέρασε τη Νάπολι και κυνηγάει τη Γιουβέντους.

Πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος, η Νάπολι έχασε στο Μπέργκαμο. Κατά την διακοπή έχασε με σοβαρό τραυματισμό τον Μίλικ και με την επανέναρξη κινδυνεύει να χάσει και την επαφή με την κορυφή... Μια σοβαρή και αποτελεσματική Ρόμα κατέβηκε στο νότο για να αποδείξει, όπως είπε ο Τότι πριν λίγες μέρες, ότι θα είναι αυτή η «αντι-Γιούβε» φέτος και το έκανε με εμφατικό τρόπο. Δύο γκολ -από λάθη των Κουλιμπαλί, Ρέινα- ο Τζέκο που έφτασε στα 7 και είναι πρώτος σκόρερ αυτή την στιγμή, με την ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι να μπορεί και μεγαλύτερο σκορ αλλά δεν ήταν προσεκτική σε κάποιες αντεπιθέσεις. Πρώτη εντός έδρας ήττα σε αγώνα πρωταθλήματος για τους Παρτενοπέι με τον Μαουρίτσιο Σάρι στον πάγκο.

Το ματς άρχισε με τη Νάπολι να απειλεί στο 5', όταν η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ από την εκτέλεση φάουλ του Ινσίνιε. Το ματς ήταν ανοιχτό και είχε καλό ρυθμό, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι είχε και καλές φάσεις. Ειδικά οι γηπεδούχοι ήταν φανερό ότι δυσκολεύονταν να κάνουν το παιχνίδι τους, με τον Χάμσικ να είναι ο πιο κινητικός, την ίδια ώρα που οι Καγιεχόν-Ινσίνιε δεν μπορούσαν να ξεχωρίσουν και να προσφέρουν. Και κάπως έτσι, ήταν ακίνδυνος και ο Γκαμπιαντίνι, ο οποίος δεν πήρε κάποια μπαλιά της προκοπής... Οσο για την Ρόμα, απείλησε με το πολύ ωραίο πλασέ του Περότι στο 21', έδειχνε να ελέγχει περισσότερο την κατάσταση και θα μπορούσε να βγάλει καλές φάσεις από τις πρωτοβουλίες του Σαλάχ αλλά η... ταχύτητα του Τζέκο δεν βοηθούσε. Αυτό το έκανε ο... Κουλιμπαλί με το λάθος του στο 43', για να πάρει ο Σαλάχ και να γυρίσει για τον Βόσνιο φορ, ο οποίος εκτέλεσε τον Ρέινα (0-1).

Το ημίχρονο πήγε όπως το ήθελε ο Σπαλέτι και έτσι φάνηκε ότι θα πήγαινε και το δεύτερο, με τον Τζέκο να σκοράρει ξανά, στο 54', με κεφαλιά μετά την λάθος έξοδο του Ρέινα στο φάουλ του Παρέδες (0-2)! Ο Σάρι έβγαλε τον Γκαμπιαντίνι και έβαλε τον Μέρτενς, ο Κουλιμπαλί με κεφαλιά μετά το κόρνερ μείωσε άμεσα (58') σε 1-2 και κάπου εκεί οι Ρωμαίοι φοβήθηκαν ότι θα χάσουν δική τους νίκη και κλείστηκαν. Ο Σπαλέτι φώναζε από τον πάγκο στους παίκτες του, ο Μέρτενς ήταν φανερό ότι βοήθησε ώστε να λειτουργεί καλύτερα η Νάπολι, ο Ζουάν Ζέσους βγήκε με τραυματισμό για τους φιλοξενούμενους και το ματς ουσιαστικά παιζόταν στο μισό γήπεδο. Με μια... λεπτομέρεια όμως: Οι Παρτενοπέι πίεζαν αλλά δεν μπορούσαν σχεδόν ποτέ να γίνουν απειλητικοί.

Αντιθέτως, οι Τζαλορόσι μια χαρά απειλητικοί γίνονται όταν έχουν χώρο για να τρέξουν και το απέδειξαν και στο 85', όταν ο Ντε Ρόσι έβγαλε στην πλάτη της άμυνας τον Σαλάχ και αυτός πλάσαρε όπως έπρεπε τον Ρέινα και κλείδωσε το τρίποντο (1-3)! Στα λεπτά που απέμεναν ο Ελ Σαράουι είχε δύο ευκαιρίες σε αντεπιθέσεις για να ανεβάσει το σκορ, με το βλέμμα του Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις στις καθυστερήσεις να τα λέει όλα για τη Νάπολι...

Νάπολι (Μαουρίτσιο Σάρι): Ρέινα, Μακσίμοβιτς, Κουλιμπαλί, Χισάι, Γκουλάμ, Αλαν, Ζορζίνιο, Χάμσικ (81' Ζιελίνσκι), Καγιεχόν (76' Ελ Καντούρι), Ινσίνιε, Γκαμπιαντίνι (56' Μέρτενς).

Ρόμα (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Σέζνι, Μανωλάς, Φάσιο, Ζουάν Ζέσους (70' Εμερσον), Φλορέντσι, Ντε Ρόσι, Παρέδες, Ναϊνγκολάν (79' Ελ Σαράουι), Περότι (91' Ζέρσον), Σαλάχ, Τζέκο.

 

SERIE A Τελευταία Νέα