Το πρώτο γκολ της Τούμπας…

Το πρώτο γκολ της Τούμπας…

Το πρώτο γκολ της Τούμπας…

bet365

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί τον Ηρακλή και ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου στέκεται στο πόσο σημαντικό είναι για τον Δικέφαλο του Βορρά ένα γρήγορο γκολ κόντρα στον Γηραιό.

Επιτέλους θα δούμε και ποδόσφαιρο! Έχουμε πρωτάθλημα! Για λίγες μέρες θα κυριαρχήσουν οι μεγάλες φάσεις, τα συστήματα, τα πρόσωπα, τα σημαντικά Ελληνικά παιχνίδια και ελπίζουμε (από Δευτέρα) να μην αναφερόμαστε σε πολλές λανθασμένες διαιτητικές αποφάσεις…

Ο ΠΑΟΚ μετά από δύο γκέλες και 0-0 με Ξάνθη και Βέροια, παίζει με τον Ηρακλή και αρχικά έχει ως αντίπαλο αυτό το «πρέπει να κερδίσει». Από εδώ ξεκινάμε και πάμε να δούμε τα υπέρ και τα κατά των δύο ομάδων που θα τεθούν αντιμέτωπες αύριο το βράδυ στην Τούμπα.

Ο Δικέφαλος του Βορρά υπερέχει σε: Ρόστερ, σε ποιότητα, σε έδρα, σε δημιουργία, σε λύσεις, σε όλες σχεδόν τις γραμμές, αν και ο Ηρακλής πάει πολύ καλά ανασταλτικά.

Ο Ηρακλής έχει υπέρ του: Την έλλειψη ιδιαίτερου άγχους. Το περσινό 0-1 που του δείχνει τον δρόμο για το τι πρέπει να κάνει. Το πάθος που παραδοσιακά βγάζουν οι παίκτες του σε τέτοιου είδους ματς. Την καλή ανασταλτική λειτουργία που τον δικαίωσε και στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ.

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να ξεπεράσει κάποια μειονεκτήματα: Την πίεση που δημιουργούν τα περασμένα ματς. Την αστοχία όλης της ομάδας. Την απουσία Τζαβέλλα (για πρώτη φορά) του παίκτη που καθοδηγεί τους υπόλοιπους με διάφορους τρόπους που ξεφεύγουν και από το απόλυτο ποδοσφαιρικό κομμάτι.

Ο Ηρακλής έχει αρκετά μείον πριν το ματς. Δεν έχει επιθετικό! Έξω ο Περόνε, ο Λουκίνας, ίσως και ο Λεοζίνιο! (Οι απουσίες γι’ αυτό το ρόστερ είναι τεράστιες). Ο Ηρακλής θα έχει απέναντί του ένα ολόκληρο γήπεδο. Αν ο ΠΑΟΚ προηγηθεί νωρίς θα πρέπει να αντιδράσει και εκεί… πώς και με ποιον να δημιουργήσει χωρίς να εκτεθεί πίσω; Τα προβλήματα που του δημιουργούν οι «παράγοντές» του, κάποια στιγμή θα αποπροσανατολίσουν την ομάδα.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, όλοι αντιλαμβάνονται ότι το πρώτο γκολ και το πότε αυτό θα μπει, θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη του ματς. Αν το σημειώσει γρήγορα ο ΠΑΟΚ τότε… η βραδιά θα είναι δύσκολη για τους κυανόλευκους.

Αν ο Ηρακλής προηγηθεί, ή αν κρατήσει το 0-0 για πολλή ώρα, τότε θα προκύψει το δύσκολο ερώτημα για τους γηπεδούχους: «Έχουν αρκετές προσωπικότητες να σηκώσουν το βάρος, το άγχος, την πίεση και μία πιθανή μουρμούρα στην Τούμπα;»


* Αναφορικά με τις εξελίξεις στην ΕΠΟ και την παρέμβαση της FIFA, είναι ξεκάθαρο ότι αυτοί που «σώθηκαν» είναι εκείνοι που θα έχαναν τις εκλογές, η παράταξη της συμπολίτευσης. Το πιο σημαντικό θέμα είναι όμως το… ποιος θα κερδίσει από εδώ και πέρα; Εδώ δεν συμφωνώ με την πλήρη απαισιοδοξία. Θα δούμε…

Εκτός κι’ αν την άλλη εβδομάδα το σύστημα που εξακολουθεί να υφίσταται, σκεφτεί Μάνταλο ή Αρετόπουλο για το Καραϊσκάκη. Τότε πράγματι θα φανεί ότι ένα νέο σχέδιο της οργάνωσης είναι σε εξέλιξη… Λίγη υπομονή και θα ξέρουμε!

* Ας κλείσουμε όπως ξεκινήσαμε. Ποδοσφαιρικά… Μέσα στις καθιερωμένες-βιαστικές-καλοκαιρινές «συζητήσεις» θα θυμάστε όλοι ότι… «ο ΠΑΟΚ δεν έχει σέντερ φορ και οι άλλοι… δεν ξέρουν που να τους βάλουν τους παικταράδες στο «εννιά».
Αυτό έβγαινε από παντού…

Στον ΠΑΟΚ μέχρι τώρα στο 1/5 της χρονιάς οι Αθανασιάδης, Κουλούρης, Περέιρα έχουν δώσει γκολ και βαθμούς. Όλοι τους! Και δεν βάζουμε αυτό που έκλεψαν από τον Αργεντινό στη Βέροια! (Από άλλους παίκτες, πιο πίσω και πιο πλάγια -εκτός Ροντρίγκεζ- δεν παίρνει πράγματα ο ΠΑΟΚ).

Στον Ολυμπιακό υπάρχει μόνο Ιντέγε! Ο Καρντόσο ζορίζεται πλέον να πάρει και θέση στην αποστολή!

Στον Παναθηναϊκό είναι ο «Άγιος Μπεργκ» και μετά… ο Βαζέχα με τον Αντώνη τον Αντωνιάδη!

Στην ΑΕΚ; Μία-μία τον πάει τον Αλμέιδα (με τις παρουσίες) και από εκεί και πέρα…

Για να δούμε και στη συνέχεια ποιος… έχει σέντερ φορ, πόσα έχει ο καθένας (και ως εναλλακτικές λύσεις) ποιοι προσφέρουν, τι ακριβώς δίνουν στις ομάδες τους και τελικά ποιος θα κερδίσει σε συνολική συγκομιδή…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.