Ντόρτμουντ - Χέρτα 1-1

Ντόρτμουντ - Χέρτα 1-1

bet365

Η Ντόρτμουντ είχε δέκα απουσίες, βρέθηκε να χάνει από την Χέρτα, είχε δοκάρι και χαμένο πέναλτι αλλά ισοφάρισε σε 1-1 και έφτασε τα 25 εντός έδρας ματς αήττητη.

Η ομάδα του Τόμας Τούχελ δεν κατάφερε να συνδυάσει την επιστροφή της Bundesliga με επιστροφή στις νίκες αφού μετά την ήττα από την Λεβερκούζεν πριν 15 μέρες, δεν μπόρεσε να νικήσει εντός έδρας την Χέρτα Βερολίνου. Η Μπορούσια είχε εκτός δράσης με τραυματισμό 10 (!!!) παίκτες (Σωκράτης, Σούμποτιτς, Ντουρμ, Πίστσεκ, Μπέντερ, Κάστρο, Σίρλε, Ρόις, Γκερέιρο, Ράμος), μέσο όρο ηλικίας μικρότερο των 23 ετών και παρότι το ματς της στράβωσε, αφού είχε δοκάρι και χαμένο πέναλτι με τον Ομπαμεγιάνγκ, με σκόρερ τον Γκαμπονέζο πήρε το 1-1 με το οποίο έκανε νέο ρεκόρ στην ιστορία της. Μετά το 1-1 στο ματς που οι δύο ομάδες τελείωσαν με 10 παίκτες, η Ντόρτμουντ κινδυνεύει να μείνει από νωρίς στο -6 από την πρωτοπόρο, Μπάγερν Μονάχου.

Στο πρώτο μέρος είχαμε μετρημένα πράγματα. Το βολέ του Εμρέ Μορ στο 7' άουτ, κατοχή 65%-35% για την BvB και κανένα σουτ on-target. Η επανάληψη ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο, με τον Τούρκο μεσοεπιθετικό να κάνει ωραία κούρσα και να σουτάρει έξω στο 47', πριν έρθει η... τιμωρία από την Χέρτα. Ο Ιμπίσεβιτς έκανε το τακουνάκι και ο Στόκερ το 0-1 στο τετ-α-τετ με τον Μπίρκι. Ο Τούχελ έβγαλε Ρόντε-Γκέτσε και έβαλε Ντεμπελέ και Καγκάβα, σε μια διπλή αλλαγή η οποία δούλεψε. Στο 62' ο Σμέλτσερ έκανε το πρώτο σουτ στον στόχο για την Ντόρτμουντ που είχε τρελό 10λεπτο στη συνέχεια.

Ο Ομπαμεγιάνγκ είδε τον Γιάρσταϊν να του λέει το πρώτο «όχι» στο 65', στο 67' σε καθαρό τετ-α-τετ με τον Γκαμπονέζο απέκρουσε την λόμπα του και η μπάλα πήγε στο δοκάρι και στο 77' απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο «Ομπα» ύστερα από χέρι του Χαραγκούτσι σε σουτ του Καγκάβα. Στο 80' Ο Μορ έβγαλε στον Ντεμπελέ και εκείνος έδωσε στον Ομπαμεγιάνγκ μια πάσα μετά την οποία δεν μπορούσε να αστοχήσει (1-1) και στο φινάλε ο Μορ είδε κόκκινη για χτύπημα στον Λάνκαμπ (84'), όπως και ο Στόκερ για μαρκάρισμα από πίσω στον Γκίντερ (90').

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα