Οπαδισμός από τα γεννοφάσκια!

Δήμος Μπουλούκος Δήμος Μπουλούκος
Οπαδισμός από τα γεννοφάσκια!

bet365

Με αφορμή την παραίτηση του Στέλιου Μανωλά από τη θέση του προπονητή της ομάδας Nέων της ΑΕΚ, μετά το 7-0 από τον Ολυμπιακό, ο Δήμος Μπουλούκος αντιλαμβάνεται ότι δεν πρόκειται ποτέ να εξαλειφθούν, ο φανατισμός και η εχθρική αντιμετώπιση!

Λίγες ώρες πριν από το ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ, η ομάδα Κ-20 του Δικεφάλου, γνώρισε ήττα με 7-0 από τους ερυθρόλευκους. Όπως ξεκάθαρα αποδεικνύει το σκορ, ήταν μία βαριά ήττα που πλήγωσε το γόητρο της ομάδας. Στο ντέρμπι των μεγάλων, οι κακές εμφανίσεις συνεχίστηκαν για την ΑΕΚ που έχασε με 3-0 απογοητεύοντας τους οπαδούς της και κάνοντας ιδιαίτερα βαρύ το κλίμα για τον Τιμούρ Κετσπάγια.

Κι ενώ όλοι περίμεναν ότι ήταν θέμα χρόνου η απομάκρυνση του, τελικά αυτός που την πλήρωσε πρώτος ήταν ο Στέλιος Μανωλάς, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Η αποχώρηση του πάλαι ποτέ εμβληματικού αρχηγού, αποδεικνύει ότι την ΑΕΚ, περισσότερο ενόχλησε η ήττα κάποιων αμούστακων παιδιών από κάποιους συνομηλίκους τους, παρά η κάκιστη εμφάνιση των επαγγελματιών παικτών που στη μεγαλύτερη διάρκεια του ντέρμπι του Καραϊσκάκη, ήταν εξαφανισμένοι στο γήπεδο.

Αντί σε αυτές τις αρκετά νεαρές ηλικίες να έχουν πρωτεύοντα ρόλο, η ποδοσφαιρική διαπαιδαγώγηση, η ψυχολογική υποστήριξη και η διαμόρφωση υγιών χαρακτήρων, όλα θυσιάζονται στο βωμό της αντιπαλότητας και του φανατισμού. Για να παίξεις ποδόσφαιρο στην ΑΕΚ ή στην κάθε ΑΕΚ, δεν έχει σημασία να μάθεις καλά τα μυστικά της μπάλας ή να διαχειριστείς κατάλληλα μία ήττα, παρά να μην χάσεις με ευρύ σκορ από τον μεγάλο αντίπαλο.

Αποχωρώντας ο Μανωλάς, αρκετές ημέρες μάλιστα μετά το ματς, δεν αποφορτίζει το κλίμα όπως θα έπρεπε να είχε γίνει από την πρώτη στιγμή, αλλά διατηρεί τα σύννεφα πάνω από τα παιδιά που προπονούσε, προσθέτοντας στις νεανικές τους πλάτες ακόμα μεγαλύτερη πίεση. Αντί να γίνει προσπάθεια ώστε να ξεχαστεί ή ήττα από τους ερυθρόλευκους - όπως θα έπρεπε κανονικά να συμβαίνει μετά από κάθε ανεπιτυχές αποτέλεσμα καθώς το ποδόσφαιρο όπως και η ζωή, συνεχίζονται – στην ΑΕΚ πράττουν λες και θέλουν να κρατήσουν χαμηλά τη ψυχολογία αυτών των παιδιών και κυρίως να τους εμφυσήσουν με κάθε τρόπο ότι όλα καλά, αρκεί να μην χάνεις ΠΟΤΕ από τον Ολυμπιακό, λες και ή ήττα, έστω και με βαρύ σκορ, δεν είναι μέρος του παιχνιδιού!

Θα ήταν άδικο βέβαια να ρίχνουμε ευθύνες μόνο στην ΑΕΚ, καθώς μαθήματα άκρατου οπαδισμού παραδίδονται από όλες τις ομάδες. Ο Ολυμπιακός για παράδειγμα, την ίδια φιλοσοφία είχε μετά το συγκεκριμένο ματς, απλώς είχε το πάνω χέρι λόγω της ευρείας επικράτησης. Με ποστάρισμα τους οι «ερυθρόλευκοι» στα Social Media, υπενθύμισαν τις μεγάλες νίκες επί του Δικεφάλου στα τελευταία ματς, βάζοντας μαζί με τις επιτυχίες της μεγάλης ομάδας και το 7-0 της Κ-20! Φυσικά είναι απορίας άξιον πως γίνεται να έχουν σχέση οι επαγγελματικές ομάδες με αυτές των Ακαδημιών, ή πως γίνεται τα αποτελέσματα αυτά να συγκρίνονται μεταξύ τους …

Είναι ξεκάθαρο ότι κανείς απ’ όσους ασχολούνται με το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν επιθυμούν να αλλάξει και επιλέγουν να το κρατήσουν προσκολλημένο στις αγκυλώσεις του παρελθόντος. Ο άκρατος οπαδισμός πρέπει να ξεκινά από τις νεαρές ηλικίες, είτε σε επίπεδο ποδοσφαιριστών, είτε σε επίπεδο φιλάθλων και να φουντώνει όσο περνούν τα χρόνια, διατηρώντας την αιώνια αντιπαλότητα. Κανείς δεν βλέπει τις ομάδες των Ακαδημιών ως σχολεία σωστής ποδοσφαιρικής διαπαιδαγώγησης παρά μόνο ως προθάλαμους ορκισμένων εχθρών.

Τι σημασία έχει να γίνουν αυτοί οι 20χρονοι και οι μικρότεροι συμπαίκτες τους, καλοί ποδοσφαιριστές; Αρκεί να μην χάσουν από τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ ή τον Παναθηναϊκό...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δήμος Μπουλούκος
Δήμος Μπουλούκος