Η ΑΕΚ και οι... κρινόμενοι!

Η ΑΕΚ και οι... κρινόμενοι!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Η ΑΕΚ και οι... κρινόμενοι!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για τα απαιτητικά ματς που έρχονται κόντρα σε ΑΕΛ, Πανιώνιο και ΠΑΟΚ και τα αποτελέσματά που αφορούν πρόσωπα και καταστάσεις...

Η επανέναρξη του πρωταθλήματος προφανώς και σημαίνει την επιστροφή στην κανονικότητα του για όλους τους συλλόγους και ταυτόχρονα για την ΑΕΚ στην ανάγκη για να πάρει νικηφόρο αποτέλεσμα και να «αγοράσει» ηρεμία... Κάτι που δεν θα είναι εύκολο να συμβεί αν αναλογιστεί κανείς ότι παίζει στην Λάρισα απέναντι στην ΑΕΛ που είναι μία αρκετά καλή δουλεμένη ομάδα Άγγελου Αναστασιάδη.

Έχει τεράστια αξία και σημασία για την Ένωση αυτό το ματς και όσα ακολουθούν έως και την Λεωφόρο Αλεξάνδρας όταν και κλείνουν τη σειρά όλων των εκτός έδρας ντέρμπι οι Κιτρινόμαυροι και δυο σημαντικών εντός έδρας αναμετρήσεων με αντιπάλους ενδιάμεσα από Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ (σ.σ.: η ΑΕΚ αντιμετωπίζει εντός Πανιώνιο και Ατρόμητο). Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό οι συγκεκριμένες αναμετρήσεις αναμένεται να κρίνουν τα πάντα (σε συνάρτηση με τα άλλα αποτελέσματα των βασικών αντιπάλων της) για την ΑΕΚ!

Πολύ απλά και με αριθμούς αν η Ένωση κατορθώσει ολοκληρώνοντας αυτό το πρόγραμμα... βουνό που είχε και το οποίο είχαμε αναφέρει και αναλύσει προ του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο και βρίσκεται κοντά στην κορυφή (από το μηδέν έως το -5 για παράδειγμα), τότε θα ‘χει πολλές πιθανότητες να διεκδικήσει τον τίτλο έως το τέλος όπως έχει στόχο. Με δεδομένο άλλωστε ότι οι αντίπαλοί της θα παίξουν και μεταξύ τους και δεν γίνεται να μην υπάρξουν απώλειες βαθμών (ήδη όλοι έχουν)!

Εννοείται πως τα παραπάνω τα γνωρίζουν πολύ καλά εδώ και περισσότερο καιρό (από την πρώτη ενημέρωση για το πρόγραμμα του φετινού πρωταθλήματος) οι άνθρωποι της ΑΕΚ. Τα ΄χουν βάλει κάτω, τα έχουν αναλύσει και ταυτόχρονα οφείλουν να έχουν κάνει και τον ανάλογο αγωνιστικό σχεδιασμό σχετικά με τη βαθμολογική συγκομιδή σε συνάρτηση πάντα και με τις απώλειες βαθμών που θα προκύπτουν. Γι’ αυτό και δεν θα χωράει και καμία δικαιολογία για κανέναν στην Ένωση από τη διοίκηση έως και τον τελευταίο στο ποδοσφαιρικό τμήμα...

Ταυτόχρονα είναι δεδομένο και (δεν γνωρίζω, αλλά δεν το ΄χω ιδιαίτερα πιθανό να συμβαίνει) θα έπρεπε να είναι και υπογραμμισμένο στους ιθύνοντες (όλους) του ποδοσφαιρικού τμήματος ότι όλοι και όλα τώρα κρίνονται. Είτε βέβαια το γνωρίζουν (δηλαδή να τους έχουν ενημερώσει και σε προσωπικό επίπεδο επισήμως) είτε όχι η αλήθεια είναι πως στην ΑΕΚ βρίσκονται και μέσα στις υποχρεώσεις τους είναι να το γνωρίζουν και αυτό. Ότι δηλαδή πάντα κρίνονται! Πόσο μάλλον τώρα που έχουν προηγηθεί και δυο κάκιστα αποτελέσματα τα οποία ήταν αποτέλεσμα και αποκρουστικής απόδοσης - εμφάνισης της ομάδας.

Είναι γνωστό πως σ’ αυτές τις περιπτώσεις πάντα ο πρώτος από τους... κρινόμενους είναι ο βασικός υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος: Ο εκάστοτε προπονητής. Άσχετα με το αν κάποιοι θεωρούν σούπερ, ή μέτριο, ή ακόμη και κακό το υλικό που μπορεί να διαθέτει ένας κόουτς σε μία ομάδα, από τη στιγμή που αναλαμβάνει τα καθήκοντά του, δουλεύει ο ίδιος όλη την προετοιμασία και δεν επισημαίνει κάτι το αρνητικό και ταυτόχρονα (αν υποθέσουμε ότι μπορεί να μην ήταν ικανοποιημένος) συνεχίζει στον πάγκο της με δεδομένες και τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες, τότε προφανώς και γνωρίζει καλά ότι έχει και τη μεγαλύτερη ευθύνη!

Αυτό εννοείται πως ισχύει (και) για τον Τιμούρ Κετσπάγια σε απόλυτο βαθμό. Ο οποίος αριθμεί ήδη σημαντικούς χαμένους... πόντους από τα τελευταία δυο αποτελέσματα κι από την εικόνα στο αγωνιστικό στα ίδια ματς. Θα ήταν μάλλον χαζός κάποιος να θεωρεί πως η ΑΕΚ πλέον δεν προετοιμάζεται για παν ενδεχόμενο. Στην πραγματικότητα το πιο σωστό και ορθολογικό πλέον είναι να είναι άπαντες απόλυτα έτοιμοι και στο ζήτημα προπονητή αφού αυτό δεν έχει κλείσει. Κι από όσο γνωρίζω από το ρεπορτάζ εννοείται (και) πως στην Ένωση ισχύει αυτό...

Κρινόμενοι όμως από δω και πέρα είναι κι άλλοι από τη διοίκηση έως το ποδοσφαιρικό τμήμα. Εννοείται βέβαια πως αναφερόμαστε (και) στους ποδοσφαιριστές οι οποίοι σαν επαγγελματίες που είναι έχουν υποχρεώσεις και οφείλουν να ανταποκρίνονται σε αυτές. Αυτό επίσης ισχύει για όλες τις ομάδες του κόσμου, άρα και για την ΑΕΚ. Η εικόνα ομάδας χωρίς πάθος, διάθεση, προσωπικότητα και ποδοσφαιρικό εγωϊσμό που είδαμε από τους Κιτρινόμαυρους στο Φάληρο είναι ένα ζήτημα που τους αφορά σε τεράστιο ποσοστό (διότι αφορά και τον προπονητή πάντα)!

Από τώρα λοιπόν έως την επόμενη διακοπή πρωταθλήματος (και πριν το ντέρμπι της ΑΕΚ στην Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό) θα έχουμε πολύ σημαντικά -ίσως και διαφορετικά έως τώρα σε πρόσωπα- δεδομένα για τα οποία θα μπορούμε πολλά να αναλύσουμε και τα οποία θα μας οδηγήσουν σε σημαντικά συμπεράσματα. Οι διαφορές των ομάδων άλλωστε σε αγωνιστικό επίπεδο είναι έως τώρα μικρές για να μας οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα, τότε (σ.σ.: στην επόμενη διακοπή του πρωταθλήματος) όμως θα έχουμε πιο ουσιαστική εικόνα όλων των διεκδικητριών.

Υγ: Είναι πολύ σημαντικό ότι αφορά την ΑΕΚ και τα γύρω από αυτή σαν club ειδικά όταν πρόκειται για το προπονητικό της κέντρο και φυσικά το μείζον ζήτημα του γηπέδου. Από τον Αύγουστο του 2015 ήταν γνωστό και δεδομένο ότι τα Σπάτα αργά αλλά σταθερά θα περάσουν από την ιδιοκτησία της «Μεσογαία Α.Ε.» συμφερόντων Νίκου Νοτιά στην ΠΑΕ ΑΕΚ και στον Δημήτρη Μελισσανίδη. Οι δυο άνδρες έχουν άριστη -όπως φαίνεται όλα αυτά τα χρόνια- συνεργασία και το είχαν προσυμφωνήσει, άλλωστε για την ΑΕΚ το είχε ξεκινήσει όλο αυτό το προηγούμενο αφεντικό της Ένωσης. Το γεγονός πως το πλάνο προβλέπει δημιουργία ξενόνων, επιπλέον γηπέδων ίσως σε βάθος χρόνου, νέου κτιρίου και γενικά... απογείωση του προπονητικού κέντρου της ΑΕΚ ήταν επίσης δεδομένο αφού αυτό επιθυμούσε και το είχε τονίσει ο κ. Μελισσανίδης. Ήδη άλλωστε από αρχές του 2015 έχουν γίνει πολλά στο ίδιο μέρος...

Υγ2: Αυτό που ξαφνικά διαβάζω δεξιά κι αριστερά για τον Δήμο της Νέας Φιλαδέλφειας που είναι απέναντι στην ΑΕΚ με κάνουν να απορώ πραγματικά. Μα ανακάλυψαν ορισμένοι την Αμερική τον Οκτώβριο του 2016. Το γνωρίζουμε από την πρώτη μέρα εκλογής του Άρη Βασιλόπουλου αυτό, στην πραγματικότητα το ξέρουμε προτού καν κερδίσει τις εκλογές... Άλλωστε δεν ήταν απέναντι σε ΟΛΑ ο δήμος που βρίσκεται το οικόπεδο που ΑΝΗΚΕΙ στην ΑΕΚ θα είχαμε ήδη δει μπουλντόζες και τα έργα θα είχαν προχωρήσει. Ωστόσο το χειρότερο για μένα είναι πως και η κυβέρνηση βολεύεται με αυτή την κατάσταση. Απογοητευτικό όσο και αναμενόμενο βέβαια αν κρίνουμε ποιοι συνεργάζονται και με ποιους από το ίδιο το κράτος!

Υγ3: Το Σάββατο δεν υπάρχει δικαιολογία για να μην πάμε ΟΛΟΙ στο κλειστό του ΟΑΚΑ να δούμε την ΑΕΚ στο μπάσκετ με αντίπαλο το Λαύριο και να τιμήσουμε με το χειροκρότημά μας και αποδίδοντας σεβασμό τον Γιώργο Τρόντζο. Ειλικρινά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία και στο ενδεχόμενο που δεν πάει μαζικά ο κόσμος να στηρίξει καλό θα είναι να μην έχουν έπειτα και απαιτήσεις από την ομάδα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...