Δεν υπάρχει σωτηρία...

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Δεν υπάρχει σωτηρία...

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για το Θωμάς vs Βίκτωρας εν έτη 2016 και για την διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο που βασιλεύει 30 χρόνια και στόχος είναι να βασιλεύσει άλλα τόσα...
Βρισκόμαστε στο 2016 και πρωταγωνιστές σε επίπεδο παραγόντων στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ο Θωμάς και ο Βίκτωρας Μητρόπουλος. Η κουβέντα τελειώνει εκεί. Δεν χρειάζεται καμία συνέχεια, καμία άλλη συζήτηση, κανένα επιχείρημα για να με πείσει κανείς, ούτε ο Θεός ο ίδιος αν εμφανιστεί μπροστά μου και επιχειρηματολογήσει, ότι υπάρχει σωτηρία για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ο Θωμάς ως αφανής ήρωας των μεν δείχνει τον δρόμο πώς κερδίζονται οι εκλογές στην ΕΠΟ, πώς κάνεις το νταραβέρι και πως ρίχνεις την υπάρχουσα διοίκηση, με τους κατάλληλους “αδιάφθορους” ανθρώπους και κυρίως με “αδιάφθορες” μεθόδους.
Από την άλλη ο Βίκτωρας Μητρόπουλος ως άλλος αφανής ήρωας ήρθε να... καθαρίσει το ποδόσφαιρο (το ανέκδοτο της εβδομάδας) και βρίσκει το νομικό παράθυρο για να μπλοκάρει τις εξελίξεις, την ώρα που ένας Υπουργός μάλλον διαπιστώνει ότι η υπάρχουσα κίνηση τον βολεύει και μάλλον της κλείνει το μάτι, αλλά όχι δημόσια. Γιατί το κάνει ο Κοντονής; Στην καλύτερη των περιπτώσεων διότι κατάλαβε ότι συμμετέχει στην πτώση του χαλίφη για να έρθει στην θέση του ένας άλλος χαλίφης. Στην χειρότερη γιατί συμμετέχει στο νταραβέρι. Ο χρόνος θα μας το δείξει και μάλιστα πολύ σύντομα. Οπως θα μας δείξει κι' αν όλο αυτό γίνεται υπό τις ευλογίες του προκειμένου να περάσει το νέο αθλητικό νόμο και οι εκλογές στην ΕΠΟ να γίνουν μετά από μήνες με άλλο τρόπο διεξαγωγής που θα προβλέπεται στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο.
Για να συμβεί αυτό όμως πρέπει να συναινεί η FIFA πράγμα που σήμερα μοιάζει δύσκολο, ότι και να λέει ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης, ο οποίος προφανώς έχει εξαιρετικές σχέσεις με τον Σταύρο Κοντονή, αλλά επίσης προφανώς δεν αποφασίζει για λογαριασμό της FIFA.
Οπως και να έχει όλα αυτά είναι λεπτομέρειες για τους λάτρεις του είδους και του παρασκηνίου, μόνο που στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν χρειάζεται να φτάσεις στα ψιλά γράμματα για να καταλάβεις τι γίνεται.
Είπαμε ζούμε στο 2016 για να δούμε το έργο “Θωμάς Μητρόπουλος vs Βίκτωρας Μητρόπουλος”. Συγγνώμη δεν θα περιμένω με αγωνία το φινάλε του έργου για να διαπιστώσω ποιος από τους δύο θα βοηθήσει με τις πράξεις του στην κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αδιαφορώ...
Αλλωστε έχω άλλη μία ξεκάθαρη απόδειξη στα χέρια μου ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται για την κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου...
Γιατί να μην επιζητούν και οι μεν και οι δε την προσωρινή διοίκηση διορισμένη από την FIFA και μάλιστα ούτε καν με άφθαρτα πρόσωπα από την Ελλάδα, όπως λέγεται και γράφεται, αλλά με ξένους τεχνοκράτες;
Είναι πολύ απλή η απάντηση. Αυτοί που ελέγχουν τώρα τα πάντα δεν θέλουν να χάσουν τον έλεγχο και προσπαθούν να τον διατηρήσουν στα χέρια τους με νύχια και με δόντια.
Αυτοί που αισθάνονται σίγουροι ότι σε 20 ημέρες θα είναι στην θέση του παντοδύναμου, δεν θέλουν να χάσουν την ευκαιρία να πάρουν την εκδίκησή τους και να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους. Η χαρακτηριστική φράση είναι “Τώρα προσωρινή διοίκηση FIFA, τώρα που κερδίζουμε και ερχόμαστε στα πράγματα; Οχι βέβαια, τόσα χρόνια γιατί δεν έρχονταν ηFIFA...”
Και το καλύτερο όλων είναι ότι είναι τέτοια η διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο που η διοικούσα επιτροπή της FIFA (ναι η ίδια FIFA των σκανδάλων) είναι η λύση που δεν αποκλείεται να είναι και η καλύτερη υπό τις υπάρχουσες συνθήκες. Αυτό είναι που λένε “το τερματίσαμε...”!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.