Μια απόφαση είναι...

Μια απόφαση είναι...

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Μια απόφαση είναι...

bet365

Με 5+1 επιλογές για την καρδιά της άμυνας, είναι ειρωνεία να μην τελειώσει και τώρα η «κουβέντα» για τους στόπερ. Γράφει ο Διονύσης Δελλής.
O Βιάνα, επένδυση των δύο εκατ ευρώ. Ένας 21άχρονος για το ταλέντο του οποίου ο Μπέντο ορκίζεται. Ήρθε από την άλλη άκρη του κόσμου. Εξυπακούεται, χρειάζεται χρόνο. Μπορεί και μια ολόκληρη σεζόν μέχρι να βρει τα πατήματα του. Ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος που του συμβαίνει κάτι τέτοιο στη μετάβαση από την Λατινική Αμερική στην Ευρώπη.
Από την άλλη: Ο Λαϊφης που ήδη ακολουθεί τα βήματα του, ολόκληρη Αιντχόφεν, βλέποντας σε εκείνον μια άκρως ενδιαφέρουσα περίπτωση. Ετών 23 ο Κύπριος. Ένας αριστεροπόδαρος που με την ίδια ευκολία αγωνίζεται τόσο σαν στόπερ, όσο και σαν αμυντικός χαφ. Έτοιμος παίκτης. Και θα είναι ακόμη πιο έτοιμος σε έναν χρόνο από τώρα, όταν θα έχει βάλει στα «πόδια» του καμία 40αρία ματς επιπέδου Σταντάρ Λιέγης. Αρκεί βεβαίως οι Βέλγοι να μην το αποφασίσουν μέχρι τότε να ενεργοποιήσουν την οψιόν που διατηρούν.
Επιπλέον; Οι δύο πιτσιρικάδες που από χθες έχουν νέα πενταετή συμβόλαια. Οι 18άχρονοι Ρέτσος και Νικολάου. Για τον πρώτο δεν χρειάζονται πλέον συστάσεις. Για τον δεύτερο: Επίσης αριστεροπόδαρος με ταχύτητα και καλή τεχνική. Τα καλύτερα ακούγονται για αυτόν στον Ρέντη εδώ και μια διετία.
Να βάλουμε και τον Δημήτρη Γούτα στην εξίσωση που είναι ακόμη 22 χρονών και που δεν πήρε ποτέ μια δίκαιη ευκαιρία στο λιμάνι; Δανεικός στο Βέλγιο, ψάχνει να βρει τον ρυθμό που τον έκανε προ διετίας περιζήτητο. Κάθε άλλο παρά «καμένο» χαρτί. Αρκεί να βρεθεί κάποιος που θα πιστέψει σε εκείνον.
Και μιας και πάντα υπάρχει και κάτι... μεταγραφικό. Να θυμίσουμε κάπου εδώ, ότι ο Ολυμπιακός καλοβλέπει (και όχι άδικα) και την περίπτωση του Σπύρου Ρισβάνη που το επόμενο καλοκαίρι μπορεί να αποκτηθεί σαν ελεύθερος. Και εκείνος 22 χρονών. Μακράν η πιο «ενδιαφέρουσα» Σούπερ Λιγκ περίπτωση.
Ένα παζλ λοιπόν με έξι διαφορετικές περιπτώσεις. Ποδοσφαιριστές 18- 23 ετών. Παιδιά με διαφορετικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά, με ταλέντο. Και κατά τα άλλα; Οι Ερυθρόλευκοι έχουν ακόμη πρόβλημα στις θέσεις των στόπερ. Και θα συνεχίσουν να έχουν. Αν δεν πάρουν κάποια στιγμή μια «αυτονόητη» απόφαση. Να προχωρήσουν σε ένα καλό ανακάτεμα της τράπουλας. Έχουν τη λύση στα χέρια τους. Μένει να την ενεργοποιήσουν.
Προφανώς κανένας από τους παραπάνω «σήμερα» δεν είναι έτοιμος όσο ο Ντα Κόστα. Αποκλείεται όμως και να αποδειχθεί «έτοιμος» αν δεν του δοθεί το δικαίωμα να το διεκδικήσει. Και ο Μανωλάς δεν ήταν έτοιμος όσο ο Κοντρέρας την πρώτη χρονιά. Ίσως να μην ήταν τόσο έτοιμος όσο και ο Μετζανί την επόμενη. Τον πίστεψε όμως ο Ολυμπιακός. Και σήμερα τον συναντά κανείς σε ρεπορτάζ που αφορούν στις μεταγραφικές «επιθυμίες» της Μπαρτσελόνα!
Δεν λέμε φυσικά ότι όλοι οι προηγούμενοι είναι... Μανωλάς. Λέμε ότι κάποιοι εξ αυτών πρέπει να έχουν την ευκαιρία να το προσπαθήσουν. Πρακτικά λοιπόν: Το ιδανικό θα ήταν από το επόμενο καλοκαίρι από το τρίγωνο Μποτία-Ντα Κόστα-Σιόβας να έχει μείνει μόνο ο ένας. Ή και κανένας. Να γίνει μια «αρχή» από τον Γενάρη. Και σταδιακά μέχρι την έναρξη της επόμενης σεζόν, οι Ερυθρόλευκοι να εκμεταλλευτούν το πλεονέκτημα που οι ίδιοι δημιούργησαν.
Ένας ηγέτης χρειάζεται. Ένας στόπερ πολλών... κυβικών. Και οι υπόλοιποι ήδη υπάρχουν για να συμπληρωθεί μια άκρως ενδιαφέρουσα «πεντάδα». Αρκεί οι Ερυθρόλευκοι να το αποφασίσουν. Γιατί κάποια στιγμή θα πρέπει να συμφωνήσουμε σε κάτι αυτονόητο. Πως δεν υπάρχει λόγος να φύγει ο Μποτία για να έρθει ένας άλλος... Μποτία.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής