Σκίμπε: «Ευτυχώς που ο Σταφυλίδης το εκτέλεσε»

Gazzetta team
Σκίμπε: «Ευτυχώς που ο Σταφυλίδης το εκτέλεσε»

bet365

Στην φάση του 0-2 αναφέρθηκε ο Μίκαελ Σκίμπε τονίζοντας πως ο Μήτρογλου είναι ο παίκτης που θα εκτελεί τα πέναλτι και ο Σταφυλίδης τα φάουλ.

Ο Γερμανός προπονητής της Εθνικής ομάδας μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα ανέφερε: «Δεν θυμάμαι στην καριέρα μου να κάνω δύο αλλαγές μέσα στα πρώτα δέκα λεπτά. Ο Παπαδόπουλος χρειάστηκε να αλλάξει τρεις θέσεις γιατί ξεκίνησε αμυντικό χαφ μετά σέντερ μπακ και μετά δεξί μπακ. Αλλά το έκανε τόσο καλά ο Κυριάκος όπως ο Τοροσίδης που έβαλε το γκολ, ο Καρνέζης που κράτησε το μηδέν. Όλοι έπαιξαν πολύ καλά και πήραμε τη νίκη».

Για τα επόμενα ματς με Βοσνία και Βέλγιο: «Ήταν σημαντική νίκη γιατί έχουμε τα δύο σημαντικά παιχνίδια με Βέλγιο και Βοσνία., Το Βέλγιο είναι ρο φαβορί οι Βόσνιοι είναι καλοί και εμείς οι τρεις θα παλέψουμε για την πρόκριση. Σημαντικό το επόμενο ματς με τη Βοσνία».

Για την φάση του φάουλ: «Ο Κώστας (Μήτρογλου) είναι ένας πολύ δημιουργικός παίκτης, ένας καλός εκτελεστής, ένας παίκτης που του αρέσει να παίρνει την ευθύνη κι αυτό είναι καλό. Δεν θα ήταν άσχημο να πάρει αυτός το φάουλ, όμως έκρινα ότι ο Σταφυλίδης είναι πολύ καλός φέτος στις εκτελέσεις. Ευτυχώς λοιπόν που το πήρε και καταφέραμε να σκοράρουμε».

Στη συνέντευξη Τύπου, τόνισε:

«Είμαι ευχαριστημένος που πήραμε τους τρεις πόντους σε ένα δύσκολο και δυναμικό παιχνίδι. Ο αντίπαλος μας ανάγκασε και στη δύναμη και στο τρέξιμο να τα δώσουμε όλα. Βάλαμε γρήγορα ένα γκολ αλλά έπρεπε να αλλάξουμε πολλά πράγματα λόγω των τραυματισμών των αρχηγών μας που είχαμε νωρίς στο παιχνίδι. Όμως λειτουργήσαμε καλά πήραμε τη νίκη και είμαι χαρούμενος γι' αυτό.

Είναι αλήθεια πως είμαστε σε καλό δρόμο και χαίρομαι που καταφέραμε χωρίς παίκτες κλειδιά να κερδίσουμε το παιχνίδι. Ο Μπακασέτας για παράδειγμα έπαιξε πολύ καλά στο κέντρο. Το ίδιο ισχύει και για όλους τους άλλους παίκτες όπως ο Καρνέζης με τις πολύ καλές αποκρούσεις τους. Στα δύο τελευταία παιχνίδια η ομάδα κέρδισε τα ματς.

Σήμερα ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Σίγουρα οι δύο αναγκαστικές αλλαγές δε μας βοήθησαν ιδιαίτερα. Αλλά από την άλλη συνολικά αντιμετωπίσαμε ως ομάδα το πρόβλημα αυτό πολύ καλά. Στα φάουλ είχαμε κανονίσει πριν το ματς ποιος θα τα εκτελεί. Ο Μήτρογλου είναι για τα πέναλτι. Σταφυλίδης ή Μπακασέτας ή άλλοι εκτελούν τα φάουλ. Βέβαια κι ο Κώστας θα το είχε εκτελέσει καλά. Ήταν πιο σημαντικό για μένα να σταθεί στο τείχος ο Κώστας με τον Κυριάκο για να μη δει ο τερμαοτφύλακας που θα πάει η μπάλα.

Το ματς με την Βοσνία είναι πολύ σημαντικό ματς και για τις δύο ομάδες. Η ποιότητα των παικτών και των δύο ομάδων προμηνύει ένα πολύ καλό παιχνίδι στο Καραϊσκάκη».

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα