Στραματσόνι: «Σημαντικό να είμαστε σε υψηλό επίπεδο ανταγωνιστικότητας»

Στραματσόνι: «Σημαντικό να είμαστε σε υψηλό επίπεδο ανταγωνιστικότητας»

Στραματσόνι: «Σημαντικό να είμαστε σε υψηλό επίπεδο ανταγωνιστικότητας»

Ο Αντρέα Στραματσόνι αναφέρθηκε στο σημείο «κλειδί» για την συνέχεια του Παναθηναϊκού σε Ελλάδα και Ευρώπη, μίλησε με κολακευτικά λόγια για τους παίκτες των ακαδημιών και αναφέρθηκε στο παιχνίδι με την Ξάνθη που έρχεται για το «τριφύλλι».

 

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ιταλός τεχνικός στους εκπροσώπους του Τύπου έξω από τα αποδυτήρια του γηπέδου της Ελευσίνας:

-Η γνώμη σας για το συγκεκριμένο τεστ στην Ελευσίνα;

«Ηταν μια καλή ευκαιρία, για τους ποδοσφαιριστές που έχουν παίξει λιγότερο ως τώρα, αλλά ήταν εξίσου σημαντικό για να βρουν ρυθμό κάποιοι άλλοι παίκτες μας. Επίσης, ήμουν χαρούμενος με αυτό που είδα, γιατί μου αρέσουν ορισμένοι νεαροί παίκτες της ομάδας μας αυτή τη σεζόν. Δεν θέλω να πω ονόματα για να μην τους μεταφέρω πίεση, αλλά τους θέλω κοντά στην πρώτη ομάδα, τους θέλω μαζί μας, γιατί κάποιος απ’ αυτούς μπορεί να είναι πολύ σημαντικός και χρήσιμος στο μέλλον».

-Ερχεται μπροστά σας ένας δύσκολος μήνας για την ομάδα σας, με συνεχόμενα παιχνίδια…

«Ναι, έχουμε επτά αγώνες σε μικρό διάστημα. Αυτή η σειρά αγώνων ξεκινάει με την Ξάνθη και τελειώνει με τον Ολυμπιακό. Κι αυτή κατά τη γνώμη μου, μπορεί να είναι η πρώτη φάση “κλειδί”, για τη συνέχεια. Οπότε μετά από αυτή τη σειρά παιχνιδιών μπορούμε να βρούμε σίγουρα μια καλύτερη ισορροπία. Τώρα είναι πολύ νωρίς, αλλά όπως λέω σ’ αυτές τις περιπτώσεις εμείς πρέπει να κοιτάξουμε έναν-έναν τους αγώνες. Πρώτα απ’ όλα λοιπόν είναι η Ξάνθη, που για μας αυτή τη στιγμή είναι το πιο σημαντικό ματς. Είναι σημαντικό να έρθουν οι διεθνείς ποδοσφαιριστές μας απ’ τις εθνικές τους ομάδες. Ευτυχώς η απεργία τελείωσε (σ.σ. εννοεί την απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας), αλλιώς θα έπρεπε να πάμε στην… Αλβανία για να παραλάβουμε τους παίκτες μας. Να επιστρέψουν λοιπόν οι διεθνείς μας και να προετοιμαστούμε, για να είμαστε έτοιμοι για την Ξάνθη».

-Είναι καλύτερα να είσαι στην κορυφή και να σε κυνηγούν;

«Ξέρω ότι είναι ακόμη πολύ, πολύ νωρίς στη σεζόν. Το σημαντικό σημείο για εμάς, είναι ο Παναθηναϊκός να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο ανταγωνιστικότητας για την πρώτη θέση. Δεν είναι καθόλου εύκολο για μία ομάδα, όταν προέρχεται από 3-4 χρόνια, που δεν το είχε αυτό το στοιχείο. Είναι θέμα νοοτροπίας, αλλά όπως σας είπα είναι ακόμη πολύ νωρίς. Θέλω να παραμείνει η ομάδα μου συγκεντρωμένη διότι όπως τόνισα η Ξάνθη είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Μετά θα πάμε στη Λιέγη, που είναι επίσης πολύ σημαντικό ευρωπαϊκό παιχνίδι για εμάς. Πρώτα απ’ όλα όμως θέλω να επιστρέψουν όλοι οι παίκτες μας και οι τραυματίες, στην καλύτερη δυνατή κατάσταση».

Best of internet