Ο νέος είναι ωραίος και ο Αργεντινός είναι... αλλιώς!

Ο νέος είναι ωραίος και ο Αργεντινός είναι... αλλιώς!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Ο νέος είναι ωραίος και ο Αργεντινός είναι... αλλιώς!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Τάσο Χατζηγιοβάνη που έχει όλο το μέλλον μπροστά του αλλά και την θεαματική βελτίωση στην νοοτροπία του Λούκας Βιγιαφάνιες.

Το φιλικό της Κυριακής στην Ελευσίνα προφανώς και δεν προσφέρεται για ομαδικά συμπεράσματα για τον Παναθηναϊκό, προφανώς και αυτά τα παιχνίδια είναι για τον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές που πρέπει να έχουν αγωνιστικό ρυθμό ενόψει της επανέναρξης του πρωταθλήματος την ερχόμενη Κυριακή. Στον αντίποδα, αυτά τα παιχνίδια μπορούν να «γεννήσουν» μερικές διαπιστώσεις σε ατομικό επίπεδο, επί προσωπικού. Όπως:

1)Την εμφάνιση του Τάσου Χατζηγιοβάνη. Ο νεαρός εξτρέμ «συστήθηκε» στην πρώτη ομάδα και στο ευρύ παναθηναϊκό κοινό, στην καλοκαιρινή προετοιμασία του Τέχελεν και ήταν εκείνος που ξεχώρισε από τους πιτσιρικάδες. Ταχύτατος, εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, με ποδοσφαιρικό «τσαμπουκά», στοιχείο που είναι υπεραπαραίτητο για να κάνεις το βήμα παραπάνω σε αυτή την ηλικία. Ο 18χρονος άσος ήταν εξαιρετικός στο φιλικό με τον Πανευλευσινιακό και βελτίωση αρκετά την μέχρι πρότινος επιθετική λειτουργία του «τριφυλλιού».

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι η εικόνα του στην ομάδα Νέων κάθε Κυριακή. Από τους πρωταγωνιστές στο εξαιρετικό ξεκίνημα με «4Χ4», βγάζει ηγετικά χαρακτηριστικά και ο Στραματσόνι πιστεύει αρκετά στον νεαρό ποδοσφαιριστή. Δεν είναι τυχαίο πως τον διάλεξε για την αποστολή στο Βίγκο, δεν είναι τυχαίο πως μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον μικρό.

Στο χέρι του είναι να συνεχίσει έτσι, στο χέρι του είναι να μην πάρουν τα μυαλά του αέρα, να πατάει στην γη και να συνεχίσει να δουλεύει. Παιδιά με το 1/10 του δικού του ποδοσφαιρικού ταλέντου έφτασαν να κάνουν καριέρα στο υψηλό επίπεδο χάρη στην δουλειά που έκαναν μέρα-νύχτα, βελτιώνοντας κάθε πτυχή της ποδοσφαιρικής τους ταυτότητας.

2) Δεν είναι ούτε το γκολ αλλά ούτε και η ασίστ που έχρισαν ως κορυφαίο του χθεσινού Παναθηναϊκού τον Λούκας Βιγιαφάνιες. Είναι η νοοτροπία του Αργεντινού πάνω στο χορτάρι, είναι το γεγονός πως στο διάστημα που αγωνίστηκε δεν έδειξε σημάδια αγγαρείας και αντιμετώπισε το φιλικό σαν επίσημο. Αυτή είναι η λογική που θέλουν να βλέπουν οι προπονητές σε όλους τους παίκτες τους. Ο «Βίγια» μαζί με τον Κουτρουμπή θα πρέπει είναι το παράδειγμα για όλους τους βασικούς που έπαιξαν στην Ελευσίνα.

Το τελευταίο διάστημα ο «Βίγια» είναι... αλλιώς. Έχει βγάλει από το μυαλό του ότι τον ακολούθησε από την Αργεντινή στο Αγρίνιο(είμαι δεκάρι, δεν βοηθάω ανασταλτικά, είμαι τακτικά άναρχος), έχει μπει στο «καλούπι» που τον θέλει ο Στραματσόνι και μόνο να κερδίσει έχει από την αλλαγή στον ποδοσφαιρικό του «εγκέφαλο». Το δείγμα στο Βίγκο ήταν η καλύτερη επιβεβαίωση για την αλλαγή του Αργεντινού αρτίστα.

3)Το βράδυ της Κυριακής είχε και χαμένους. Όταν περιμένεις μια ευκαιρία για να δείξεις στον προπονητή δύο πράγματα, όταν θέλεις να αποδείξεις ότι είσαι αδικημένος και αξίζεις περισσότερο χρόνο συμμετοχής, θα πρέπει σε αυτά τα φιλικά να είσαι ο καλύτερος, να δίνεις το 100% και όχι να αδιαφορείς και να παρουσιάζεις εικόνα αγγαρείας. Χουχούμης, Μαρινάκης, Βλαχοδήμος την πέταξαν την ευκαιρία στα σκουπίδια, την «έσωσε» ο Ρινάλντι με το γκολ που πέτυχε...

Υ.Γ1: Στην Αγγλία που υποτίθεται πως δεν άνοιξε... μύτη για το αντικανονικό γκολ του Κοσιελνί που έμοιαζε αρκετά με το επίσης αντικανονικό γκολ του Ιντέγε πέρυσι στην Βέροια, γράφουν ΑΥΤΑ κι ΑΥΤΑ. Δυστυχώς- για κάποιους- βρισκόμαστε στο 2016...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.