Mια αγάπη που έμαθε να μην τα παρατάει!

Mια αγάπη που έμαθε να μην τα παρατάει!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Mια αγάπη που έμαθε να μην τα παρατάει!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την «κιτρινόμαυρη» Πάτρα, την μπασκετική ΑΕΚ που της αξίζει μόνο στήριξη αλλά και για το «Γ. Καραϊσκάκης»...

Οφείλω να ξεκινήσω τονίζοντας πως δεν γράφω κάτι για το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι πέρα από αυτά που μπορώ να ξεχωρίσω όταν παρακολουθώ την ΑΕΚ στο μπάσκετ (άλλωστε δεν βλέπω πλην της Ένωσης γενικά το συγκεκριμένο άθλημα), ευτυχώς άλλωστε στο gazzetta.gr θα βρείτε τους πλέον ικανούς (τους καλύτερους από οπουδήποτε αλλού) για να το κάνουν.

Εγώ θέλω να αφιερώσω λίγη από την ώρα μου και τη δική σας για να αναφερθώ στη στήριξη που πρέπει να παρέχει ο κόσμος της ΑΕΚ και πάλι σ' αυτήν την ομάδα, στην προσπάθεια που γίνεται από την ημέρα που ο Μάκης Αγγελόπουλος ανέλαβε την ΚΑΕ. Είναι γεγονός ότι ο κόσμος της ΑΕΚ οφείλει να επιβραβεύσει για τη συνέπειά της ΟΛΗ η διοίκηση της μπασκετικής Ένωσης... Και αυτό θα γίνει μέσω της παρουσίας του «κιτρινόμαυρου» κοινού στην εξέδρα στα ματς της ομάδας.

Προσέξτε κυριολεκτώ όταν σημειώνω πως η μοναδική υποχρέωση του ΑΕΚτσή απέναντι σε αυτούς που είναι τα... αφεντικά της ΚΑΕ είναι απλά η παρουσία του στο κλειστό του ΟΑΚΑ με αντίπαλο το Λαύριο όπου αν δεν κάνω λάθος η διοίκηση θα τιμήσει το τεράστιο Τρόντζο. Κι αυτό διότι θα χρειαστεί κανείς να δαπανήσει μόλις 2 ευρώ, ναι σωστά διαβάσατε μόνο 2 ευρώ, για να προμηθευτεί το εισιτήριό του!

Με δεδομένο το γεγονός πως η ποδοσφαιρική ΑΕΚ αγωνίζεται Δευτέρα στην Λάρισα δεν υπάρχει καμία (γενικά δεν υπάρχει, αλλά αν σώνει και ντε έπρεπε να βρούμε) δικαιολογία για να μην βρει κάποιος το δρόμο για το ΟΑΚΑ και να παρακολουθήσει το ματς της Ένωσης με αντίπαλο το Λαύριο. Αξίζει και θαρρώ συμφωνείτε όλοι σ' αυτό να βρεθούν όλοι στο κλειστό και να χειροκροτήσουν την ομάδα και την προσπάθεια όλων...

Το έκανε μαζικά και με σούπερ τρόπο ο κόσμος της ΑΕΚ στα δύσκολα, τα πολύ δύσκολα όταν η ομάδα υποχρεώθηκε να περιπλανηθεί σε άγνωστα για εκείνη μέρη εκτός της Α1, αλλά πλέον όλοι αναγνωρίζουν πως η Ένωση γύρισε και όχι απλά για να υπάρχει στην κατηγορία. Με σταθερά και ουσιαστικά βήματα αγωνιστικής εξέλιξης και προόδου οι Κιτρινόμαυροι θέλουν και μπορούν να κάνουν κάτι παραπάνω από πέρυσι. Ήδη έφτασαν στα ημιτελικά του Κυπέλλου που συνιστά ένα επιπλέον βήμα από πέρυσι!

Σχετικά με τον αγώνα εγώ εστίαζα κυρίως στη λατρεμένη μελωδία από την... κιτρινόμαυρη πλευρά του γηπέδου εκεί στην Πάτρα που χάρη στο τοπικό κλαμπ της Original 21 έχει πάρει όλη η πόλη την πιο όμορφη διχρωμία εδώ και πολλά, πολλά χρόνια, από παλιά όμως... Δεν σταμάτησαν λεπτό να στηρίζουν, να τραγουδούν, να σπρώχνουν την αγαπημένη τους ομάδα στη νίκη με τον δικό τους μοναδικό και ξεχωριστό τρόπο.

Για τον κόσμο της ΑΕΚ ενδεικτικοί οι στίχοι που αναφέρουν Αν είναι κάτι που με κέρδισε σε 'σενα΄, κάτι που ήξερε πώς να με ξεπερνάει, είναι αγάπη μου αυτή η επιμονή σου, μια αγάπη που έμαθε να μην τα παρατάει... Αυτό ακριβώς! Αυτή η επιμονή του κόσμου και αυτή η αγάπη που της έχουν, που την έμαθαν κι Εκείνη να μην τα παρατάει.

Το ματς δεν ήταν, δεν αναμενόταν και δεν βγήκε εύκολα για την ΑΕΚ. Κέρδισε μεν με μεγάλη διαφορά στο τέλος (18 πόντους) αλλά η αλήθεια είναι πως η Ένωση είχε τα θεματάκια της έως ότου ανοίξει τη διαφορά και φτάσει στο εύκολο διπλό... Σε κανένα σημείο της αναμέτρησης όμως δεν υπήρξε η αμφιβολία για την κατάκτηση της νίκης στην πρεμιέρα...

Με νίκη απέναντι στο Λαύριο η ΑΕΚ θα είναι πρώτη και θα 'χει αφήσει πίσω της έναν εκ των Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού που παίζουν μεταξύ τους στο Σ.Ε.Φ. Άντε πάμε για πάρτι κορυφής...

Υγ: Δεν είναι πρώτη φορά που την... πέφτουν στον «Γ. Καραϊσκάκης» και δεν γίνεται το παραμικρό από τον οποιονδήποτε. Προφανώς ο κ. Κοντονής, η ελληνική αστυνομία, η ΕΠΟ και όλοι οι υπόλοιποι υπεύθυνοι δεν ασχολούνται με τα κρούσματα τραμπουκισμού και βίας (πότε λεκτικής πότε σωματικής). Εγώ το προσπερνάω δυστυχώς αυτό διότι το έκαναν να μοιάζει και να το αντιμετωπίζουμε (κυρίως τα ΜΜΕ τα ίδια) σαν κάτι το φυσιολογικό. Αν ήθελαν φυσικά και σε πέντε λεπτά θα είχαν τελειώσει όλα: μέσω του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης θα είχαν εντοπιστεί τα άτομα και θα εφόσον θα είχε γίνει το σωστό οι επόμενοι θα σκεφτόντουσαν μια και δυο φορές παραπάνω να κάνουν πράξη την εντολή που τους δόθηκε... Όμως γενικά η εθνική δεν πρέπει να δίνει τα παιχνίδια της στο «Γ. Καραϊσκάκης», ας το κάνει στην επαρχία ξανά. Δεν γίνεται να τραυματίζεται ο Τζαβέλλας και κατά την αποχώρησή του να τον αποδοκιμάζουν, ούτε να σκοράρει ο Μάνταλος και μετά το αρχικό πανηγύρι να ακούει... γαλλικά επειδή ο ένας παίζει στον ΠΑΟΚ και ο άλλος στην ΑΕΚ. Έκαναν που έκαναν δώρο από την ΕΟΕ και το κράτος ένα στάδιο του Φαλήρου στον Ολυμπιακό, ας τον αφήσουν να το χαίρεται ο συγκεκριμένος σύλλογος μόνο και οι τραμπούκοι που σουλατσάρουν όπου γουστάρουν με την ανοχή και φυσικά πάντα τη βοήθεια του ίδιου του κράτους (αυτό γίνεται με τη συγκεκριμένη ομάδα άλλωστε διαχρονικά)!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...