Ο «Ογκι» της Κρήτης

Γιώργος Ντυμένος
Ο «Ογκι» της Κρήτης

bet365

Η Παρτιζάν προσπάθησε να.... κλέψει τον Βόσνιο χαφ Όγικεν Γκνιάτιτς όταν πήγε στα Χανιά, αλλά εκείνος δεν πήρε τον λόγο του πίσω.
Το όνομά του πέρσι το καλοκαίρι δεν έκανε... γκελ. Βλέπετε σχεδόν κανείς μας δεν ήξερε τον Ογκιεν Γκνιάτιτς, όταν υπέγραφε στον Πλατανιά. Ο 24χρονος τότε μέσος μας ήταν... άγνωστος. Τώρα, περίπου 15 μήνες μετά, συγκαταλέγεται στα κορυφαία «εξάρια» της Σούπερ Λιγκ και στους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος.
Ο Βόσνιος χαφ είναι ένα παιδί ήπιων τόνων, που μεταμορφώνεται σε «πτι μπουλ» μέσα στο γήπεδο. Εξω από αυτό δεν τον... καταλαβαίνεις. Σπιτόγατος, άντε να τον δει κάποιος μία στο τόσο σε καφετέρια των Χανίων μαζί με τον «κολλητό» του Φιλίπ Στανισάβλιεβιτς. Μένει μόνος του, αλλά κατά καιρούς έρχονται φίλοι από την πατρίδα του, που συνδυάζουν έτσι διακοπές στην Κρήτη.
Γεννημένος στο Μπουτζόνο, ξεκίνησε να παίζει μπάλα για πλάκα. Οπως εμείς στις αλάνες ή στα συνοικιακά γήπεδα. Μαζί με φίλους του, στην ηλικία των έξι, άντε επτά ετών. Κάπως έτσι πήγε στις ακαδημίες της Κοζάρα. Αρχικά ως εξτρέμ. Εκεί διέκριναν το ταλέντο του και του συνέστησαν να «γυρίσει» στον άξονα. Στην αρχή δεν σκέφτονταν να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, όμως στην πορεία... κόλλησε το μικρόβιο. «Αγαπάω το ποδόσφαιρο....», λέει ο ίδιος χαρακτηριστικά.
Σε ηλικία 17 ετών έκανε ντεμπούτο στην δεύτερη κατηγορία της χώρας του. Ψαρωμένος; Αμ δε. Μπήκε και τα... έσπασε. Το νερό είχε μπει στο αυλάκι. Στα 21 του πήγε στην Ραντ, ενώ παράλληλα κλήθηκε και στην Εθνική Κ-21 της πατρίδας του. Ο Γκνιάτιτς πλέον ήξερε τι ήθελε να κάνει.
Στο Βελιγράδι έμεινε τρία χρόνια, βασικούρα και το καλοκαίρι του 2015 τον τσέκαραν από τον Πλατανιά. Οταν του έγινε η πρόταση, δεν το πολυσκέφτηκε. Νωρίτερα μίλησε με φίλους του που έπαιζαν στα μέρη μας, οι οποίοι του είπαν τα καλύτερα. Μπήκε στο αεροπλάνο, έφτασε στα Χανιά και υπέγραψε. Παράλληλα κάτι ψυχές στο Βελιγράδι, έμειναν με το παράπονο...Γιατί;
Θα σας πούμε μία ιστορία. Την επομένη που έφτασε στην Ελλάδα και ενώ είχε ολοκληρωθεί το deal με τους «ερυθρόλευκους», χτύπησε το τηλέφωνό του και στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν από την Παρτιζάν. Του έκαναν πρόταση να πάει εκεί, αλλά είχε ήδη δώσει τα χέρια με τους Χανιώτες. Ντόμπρος, δεν πήρε τον λόγο του πίσω. Λίγες ώρες μετά ανακοινώθηκε.
Στην πατρίδα μας αισθάνεται σαν το σπίτι του. Ο ίδιος λέει πως οι Ελληνες μοιάζουν πολύ με τους Βόσνιους, άρα δεν είχε πρόβλημα προσαρμογής.Τον φωνάζουν «Ογκι», αν και όπως φαίνεται, σύντομα θα γίνει.... «Ογκιάκης». Σε μικρό χρονικό διάστημα έχει μάθει την γλώσσα μας και καταλαβαίνει σχεδόν τα πάντα. Οποτε χρειαστεί μιλά κιόλας, ωστόσο χρησιμοποιεί άψογα και τα αγγλικά. Ο 25χρονος πλέον είναι ένας από εμάς και ήρθε στα μέρη μας για να μείνει....

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα