Ο «ταξιδιώτης» Τζημόπουλος

Ο αμυντικός του ΠΑΣ έχει διανύσει σε περίπου τέσσερις μήνες πάνω από 23.000 χιλιόμετρα

Ο «ταξιδιώτης» Τζημόπουλος

Ο «ταξιδιώτης» Τζημόπουλος

Ο 31χρονος κάνει κατά μέσο όρο 192 χλμ καθημερινά από την έναρξη της προετοιμασίας και μετά.

Ολοι μας και όλοι σας κολλάμε στην κίνηση, κάνουμε αποστάσεις για να πάμε στις δουλείες μας και υπάρχει σχετική νευρικότητα. Τι να πει όμως και ο Θέμης Τζημόπουλος; Το παλικάρι σε διάστημα τεσσάρων μηνών όσο περίπου απέχει από σήμερα η «πρώτη» του ΠΑΣ, έχει κάνει περισσότερο από τον μισό γύρο της γης (η διάμετρος του ισημερινού είναι 40.075 χλμ).

Ο έμπειρος χαφ αγωνίστηκε πριν από μερικές ώρες με την Νέα Ζηλανδία για 85 λεπτά στην φιλική της ήττα από το Μεξικό με 2-1, ματς που έγινε στο Νάσβιλ των ΗΠΑ. Αυτό ήταν το 6ο ταξίδι του στην τρέχουσα σεζόν και το 3ο όπου καλείται να διανύσει περισσότερα από 5.000 χιλιόμετρα πήγαινε-έλα. Και έχει «γλιτώσει» μάλιστα και ορισμένα, όπως το καλοκαιρινό φιλικό του «Αγιαξ της Ηπείρου» με την Χοφενχάιμ. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Πρώτος αντίπαλος του ΠΑΣ ήταν η Οντ. Το ταξίδι στην μακρινά πόλη της Νορβηγίας είναι σχεδόν 7.000 χιλιόμετρα, να πας και να γυρίσεις. Ακολούθησε η Αλκμααρ, όπου πήγαινε-έλα είναι χοντρικά 5.400 χιλιόμετρα, ενώ επειδή η ρεβάνς έγινε στο Περιστέρι, έχουμε και δύο φορές την απόσταση Γιάννινα-Αθήνα (840).

Προσθέστε ακόμη ένα ταξίδι στην πρωτεύουσα για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό (840) όπου τραυματίστηκε στην προθέρμανση, το πήγαινε-έλα στην Κέρκυρα (298) και σε όλα αυτά βάλτε τα περίπου 8.500 χιλιόμετρα από τα Γιάννινα στην Αμερική για το ματς που έγινε πρόσφατα. Το όλο σύνολο 22.878 αλλά σε ευθεία απόσταση.

Αρα ξεπερνούν σίγουρα τα 23.500 με ανταποκρίσεις κτλ. Αλλά ας πούμε το σύνολο 23.000. Αν κάνει κάποιος τις σχετικές διαιρέσεις με 120 ημέρες, θα δει πως κατά μέσο όρο ταξιδεύει κάθε ημέρα σχεδόν 192 χιλιόμετρα.

Σαν να πηγαινοέρχεται κάποιος καθημερινά για τέσσερις σερί μήνες από την Αθήνα στην Κόρινθο (166 χλμ συνολικά) και μετά να... πετάγεται από το Σύνταγμα ως τον Ασπρόπυργο ξανά για ακόμη μία δουλίτσα. Και να γυρνά.... 

Best of internet