Μπουγκέρα: «Ο Ράφικ τα γκολ, εγώ το μηδέν στην άμυνα»

Μπουγκέρα: «Ο Ράφικ τα γκολ, εγώ το μηδέν στην άμυνα»

Gazzetta team
Μπουγκέρα: «Ο Ράφικ τα γκολ, εγώ το μηδέν στην άμυνα»

bet365

Ο Ράφικ Μπουγκέρα μίλησε στο ανανεωμένο site του Άρη για τις πρώτες του εντυπώσεις από τους «κίτρινους» και τον ρόλο που έπαιξε ο Ράφικ Τζεμπούρ στην άφιξή του στην Θεσσαλονίκη.

Το στίγμα του για τις πρώτες εβδομάδες του στον Άρη έδωσε ο Ματζίντ Μπουγκέρα. Ο αλγερινός μεσοεπιθετικός μίλησε στο ανανεωμένο site των «κίτρινων» για τον ρόλο του ηγέτη της άμυνας που θα έχει, αλλά και την συνεργασία του με τον Ράφικ Τζεμπούρ.

Αναλυτικά η συνέντευξή του στο arisfc.gr...

- Τι μέτρησε περισσότερο στην απόφασή σου να αποδειχτείς την πρόταση του Άρη;

«Ήρθα στον Άρη για μία μόνο πρόκληση: Να ανεβάσουμε την ομάδα ξανά στη Super League. Οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι εξαιρετικές. Διαπίστωσα ότι είναι ένα πολύ καλό κλαμπ και με οικογενειακή ατμόσφαιρα. Αυτό μου άρεσε πάρα πολύ γιατί είναι σημαντικό σε μία ομάδα να υπάρχει καλό κλίμα στα αποδυτήρια. Να λειτουργούμε σαν οικογένεια. Η πόλη -απ’ όσα πρόλαβα να δω- μου άρεσε επίσης πολύ, ενώ έχουμε και την ίδια ιδιοσυγκρασία σαν λαοί. Βλέπετε, είμαστε και οι δύο μεσογειακοί λαοί, άρα έχουμε πολλά κοινά».

- Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από την ομάδα μας;

«Νιώθω πολύ άνετα θέλω να σας πω. Συνήθως όταν αλλάζεις ομάδα και χώρα χρειάζεσαι λίγο χρόνο για να προσαρμοστείς, όμως δεν σας κρύβω ότι εγώ νιώθω ήδη πολύ άνετα εδώ. Νιώθω σαν να είμαι στο σπίτι μου».

- Τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος του Άρη από σένα;

«Αυτό που θα προσδώσω εγώ στον Άρη είναι πάνω απ’ όλα εμπειρία. Έχω παίξει σε πολλές χώρες και σε υψηλού επιπέδου πρωταθλήματα, έχω κερδίσει τίτλους και έχω αγωνιστεί σε έντονο ανταγωνισμό. Το πρώτο πράγμα που έχω στο μυαλό μου είναι να ανεβάσουμε τον Άρη στη Super League και μετά να βάλουμε τον επόμενο στόχο μας. Αυτή τη νοοτροπία πρέπει να έχουμε και να το δείξουμε από την αρχή. Όλοι γνωρίζουν ότι ο Άρης δεν αξίζει να βρίσκεται σ’ αυτή την κατηγορία. Πρέπει να ανέβει γιατί το δικαιούται πάνω απ’ όλα ο κόσμος μας. Κι αυτή είναι η υπόσχεση που δίνω στους οπαδούς μας. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για τον Άρη και για αυτούς».

- Στο πρόσωπό σου ο Άρης βλέπει τον ηγέτη στην άμυνα. Είσαι έτοιμος να ανταποκριθείς σε αυτόν το ρόλο;

«Ξέρω τι περιμένουν οι οπαδοί του Άρη από μένα. Έχω να τους πω πως θα ανταποκριθώ στις απαιτήσεις τους. Θα είμαι ο ηγέτης της άμυνας. Γι’ αυτό ήρθα. Η δουλειά μου είναι να κουμαντάρω την άμυνα, ώστε η ομάδα να μην δέχεται γκολ κι αυτό θα κάνω με τον καλύτερο τρόπο. Αυτή είναι η δουλειά μου. Θα δώσω σιγουριά και ηρεμία στην άμυνα, αλλά σε κάθε περίπτωση το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και χρειάζεται ομαδικό πνεύμα. Σε ό,τι αφορά εμένα μην έχετε καμία αμφιβολία. Θα δώσω το 100% για τον Άρη».

- Πόσο μέτρησε η παρουσία του Ράφικ Τζεμπούρ στην απόφασή σου να έρθεις στην ομάδα μας;

«Ο Ράφικ είναι ο άνθρωπος που με έσπρωξε να έρθω στον Άρη. Ήξερα την ομάδα από τις πορείες που έκανε τα προηγούμενα χρόνια στο Europa League και από τον κόσμο του, αλλά ο Ράφικ ήταν αυτός που με παρότρυνε να έρθω. Από κει και πέρα, το πλάνο που έχει ο κ. Καρυπίδης για τον Άρη τα επόμενα χρόνια με έπεισε να έρθω, αφού διαπίστωσα ότι ο πρόεδρος του Άρη έχει όραμα για την ομάδα. Όλοι μας, εμείς και ο κόσμος, μπορούμε να περιμένουμε πολλά τα επόμενα χρόνια».

- Εσύ και ο Ράφικ είστε δύο ποδοσφαιριστές πάνω στους οποίους ο κόσμος του Άρη στηρίζει πολλά για την επιστροφή της ομάδας μας στο φυσικό της χώρο...

«Ξέρω ότι ο κόσμος του Άρη έχει απαιτήσεις από εμάς. Και οι δύο έχουμε μεγάλη εμπειρία και θα αναλάβουμε ηγετικό ρόλο στην προσπάθεια που θα γίνει για να ανεβάσουμε την ομάδα. Δεν φοβόμαστε τις ευθύνες, απεναντίας μάς αρέσουν και θα ανταποκριθούμε. Ο Ράφικ θα βάζει τα γκολ στην επίθεση και εγώ στην άμυνα με τους συμπαίκτες μου δεν θα αφήνουμε τους αντιπάλους να σκοράρουν στην εστία μας».

- Ποιος είναι ο Ματζίντ Μπουγκέρα εκτός γηπέδου;

«Είμαι νορμάλ τύπος και απλός. Όταν δεν έχω προπόνηση συνήθως κάθομαι σπίτι με την οικογένειά μου ή θα πάμε για ένα καλό φαγητό. Η Θεσσαλονίκη έχει μερικά πολύ καλά ρεστοράν με εξαιρετικό φαγητό. Ψάρια και λαχανικά είναι τα αγαπημένα μου».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα