Οι... ακτίνες της Εθνικής

Οι... ακτίνες της Εθνικής

Νίκος Μαρούδας
Οι... ακτίνες της Εθνικής

bet365

Δεύτερη νίκη σε δύο παιχνίδια για την Εθνική, που έχει ξεκινήσει εξαιρετικά στα προκριματικά του Μουντιάλ και το gazzetta.gr περνάει από... ακτίνες τους ποδοσφαιριστές του Σκίμπε μετά το 2-0 επί της Κύπρου.

Καλό πρόσωπο και φυσικά δεύτερη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια στα προκριματικά του Μουντιάλ από την Εθνική. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, μπορεί να μην εντυπωσίασε με την εμφάνισή της, όμως έφτασε τους 6 βαθμούς στον όμιλο και παρέμεινε στην κορυφή μαζί με το Βέλγιο. Το gazzetta.gr... ακτινογραφεί τους παίκτες του Μίχαελ Σκίμπε.

Καρνέζης: Χωρίς να έχει ιδιαίτερες δυσκολίες κύλησε το παιχνίδι για τον Ορέστη Καρνέζη. Ήταν σταθερός όσες φορές χρειάστηκε, με σημαντικότερη αυτή στο 8' που με το σκορ στο 0-0 μπλόκαρε ένα επικίνδυνο φάουλ των Κύπριων. Από εκεί και πέρα ότι προσπάθεια έγινε είτε την σταμάταγε με ευκολία, είτε έφευγε άουτ.

Τοροσίδης: Καλό παιχνίδι από τον Τοροσίδη. Αρκετά επιθετικός στο πρώτο ημίχρονο και εξαιρετικός με πολλά κοψίματα στην επανάληψη. Έβαλε και αυτός το... λιθαράκι του στην καλή αμυντική λειτουργία της Εθνικής.

Παπασταθόπουλος: Ο ηγέτης της ελληνικής αμυντικής γραμμής για ακόμα ένα ματς. Ήταν εξαιρετικός. Έκοβε τα πάντα και τελείωνε όλες τις φάσεις στα καρέ της Εθνικής. Στο δεύτερο ημίχρονο τον είδαμε δυο φορές να ανεβάζει και μπάλα, αλλά στο τέλος δεν είχε βοήθειες και δεν μπόρεσε να φτιάξει κάποια φάση.

Μανωλάς: Είχε κάποια θεματάκια στα πρώτα λεπτά, όμως μετά το 1-0 ήταν και αυτός καλός. Μαζί με τον Σωκράτη, έκαναν τον Καρνέζη να αισθάνεται μια σιγουριά. Κάπως έτσι φτάσαμε μετά από ένα χρόνο στο μηδέν στην άμυνα!

Τζαβέλλας: Πάρα πολύ καλό παιχνίδι από τον αμυντικό του ΠΑΟΚ που όμως βγήκε από το παιχνίδι στο 88' λόγω τραυματισμού. Είναι αυτός που έχει πιέσει στη φάση του 1-0. Έκλεψε από τον Χαραλαμπίδη και στη συνέχεια είχαμε το 1-0. Καλή παρουσία του και στο δεύτερο μέρος έβαλε δύσκολα στους αντίπαλους επιθετικούς

Μανιάτης: Παρά το γεγονός πως δεν έχει λεπτά συμμετοχής, έβγαλε όλο το 90λεπτο χωρίς πρόβλημα. Αντιμετώπισε και ένα πρόβλημα τραυματισμού το οποίο όμως ξεπέρασε εύκολα. Αρκετά καλός στο αμυντικό κομμάτι, δεν δημιούργησε κάποια φάση μπροστά.

Σταφυλίδης: Τον είδαμε να αγωνίζεται σε ρόλο αμυντικού μέσου για δεύτερη φορά στην Εθνική. Αρχικά φάνηκε να ψάχνει τα πατήματά του, αλλά στη συνέχεια ήταν πολύ καλός. Δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα στο αμυντικό κομμάτι, ενώ έκανε και 1-2 από τα γνωστά του μακρινά σουτ που μπλόκαρε ο Παναγής. Αντικαταστάθηκε αναγκαστικά στο 70', καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού.

Μάνταλος: Ίσως το καλύτερό του ματς με την Εθνική. Αρκετά κινητικός, μέσα στις φάσης και φυσικά σκόρερ. Στο 41', ο Παναγής του έδωσε... ασίστ και αυτός δεν έχασε την ευκαιρία να σκοράρει για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι με την Εθνική. Η μάσκα δεν έδειξε να τον επηρεάζει ιδιαίτερα...

Φορτούνης: Ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της Εθνικής. Φαίνεται πως έχει βρει πλέον τον... παλιό του εαυτό. Ήταν παντού στην επίθεση. Έχει κάνει την ασίστ στον Μήτρογλου στο 1-0, έχει μια τρομερή ενέργεια και πάσα πάλι στον επιθετικό της Μπενφίκα στο 33' και στο 92' λίγο έλειψε να πετύχει και ένα υπέροχο τέρμα. Έκανε το τέλειο ματς!

Μπακασέτας: Αγωνίστηκε για 77' και πέρασε απαρατήρητος... Δεν φάνηκε σχεδόν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Δεν βρίσκεται σε κάποιο από τα τέρματα και γενικά... πέρασε και δεν ακούμπησε έχοντας ένα σουτ.

Μήτρογλου: Συνεχίζει να σκοράρει. Αν και άρχισε χωρίς να πατάει καλά, μία επαφή ήταν αρκετή. Τρομερό τελείωμα στο 12' και 1-0. Θα μπορούσε να κάνει και το 2-0 στο 33', αλλά το ψηλοκρεμαστό πλασέ δεν ήταν καλό. Στην επανάληψη φάνηκε κουρασμένος και η απόδοσή του έπεσε...

Παπαδόπουλος: Πέρασε στο ματς στο 70' και συνέχισε την καλή δουλειά που έκανε ο Σταφυλλίδης με τον Μανιάτη στο κέντρο. Τίποτα περισσότερο.

Χολέμπας: Μπήκε στο παιχνίδι στο 77' όταν είχαν κριθεί τα πάντα. Αγωνίστηκε για λίγο και ως αριστερό μπακ, χωρίς να έχει πρόβλημα.

Καρέλης: Αγωνίστηκε για λίγα λεπτά, αφού πέρασε αλλαγή στο 88' και φυσικά δεν μπορεί να κριθεί.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα