Ελλάδα - Κύπρος 2-0 (pics & vids)

Ελλάδα - Κύπρος 2-0 (pics & vids)

Δημήτρης Τομαράς
Ελλάδα - Κύπρος 2-0 (pics & vids)

bet365

Στο βροχερό Καραϊσκάκη, η Ελλάδα βγήκε... στεγνή και με το 2-0 (Μήτρογλου, Μάνταλος) επί της μαχητικής Κύπρου, έφτασε τις 2 νίκες και τους 6 βαθμούς στον δρόμο προς την Ρωσία! Την Δευτέρα η... μάχη στην Εσθονία.
Η Εθνική μας έχει σφυγμό, έχει παλμό και αντιδράει με τον πλέον ιδανικό τρόπο! Μετά τη νίκη στο Γιβραλτάρ, τρίποντο και με Κύπρο εντός έδρας με σκορ 2-0 και το πλέον εξαιρετικό ξεκίνημα στα προκριματικά του Μουντιάλ. Εξαιρετικός Φορτούνης και γκολ από Μήτρογλου και Μάνταλο. Επόμενος αντίπαλος η Εσθονία εκτός. Αποθέωση από τον κόσμο και θερμό χειροκρότημα και για την Κύπρο.
ΘΕΟΜΗΝΙΑΣ ΤΟ... ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ!
Ξαφνικά εκεί που όλα έδειχναν... ήρεμα ο καιρός τα έκανε... μαντάρα! Στην διάρκεια της προθέρμανσης των δύο ομάδων ξέσπασε "θεομηνία". Εξαιρετικά δυνατή βροχή, πολύ δυνατός αέρας που παρέσυρε τα πάντα, αστραπές και βροντές! Από το... πουθενά όλα αυτά, δημιουργώντας ακόμα και "θέμα" για την σέντρα του ματς. Τελικώς όμως η αναμέτρηση άρχισε κανονικά.
ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ
Η Εθνική μας είχε διάταξη 4-2-3-1: κάτω από τα γκολπόστ ο Καρνέζης, τα δύο στόπερ ο Μανωλάς με τον Παπασταθόπουλο, στα δύο άκρα της άμυνας Τζαβέλλας και Τοροσίδης και για κέντρο ο Μανιάτης με τον Σταφυλίδη ως τα δύο αμυντικά χαφ. Δεκάρι ο Φορτούνης, οι δύο πλάγιοι οι Μάνταλος και Μπακασέτας και φορ ο Μήτρογλου.
Για την Κύπρο ίδιος σχηματισμός και ως εξής: ο Παναγή τέρμα και τετράδα άμυνας οι Δημητρίου, Λαϊφης, Τζούνιορ και Χαραλάμπους. Στον άξονα οι Λαμπάν και Αρτυματάς, επιτελικός ο Καστάνος, Εφραίμ και Χαραλαμπίδης στα... φτερά και Μυτίδης ο φορ.
ΠΡΩΤΟ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ ΔΙΧΩΣ ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΦΑΣΕΙΣ
Το πρώτο 10λεπτο κύλησε δίχως να γίνει κάποια μεγάλη φάση μπροστά από τις δύο εστίες. Στο 11ο λεπτό ο Τοροσίδης ήταν αυτός που βρήκε χώρο και σούταρε αρκετά άουτ εκτός περιοχής.
ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ ΣΕ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ ΚΑΙ 1-0
Στο 12ο λεπτό και ενώ είχαν προηγηθεί διαμαρτυρίες της Εθνικής μας για χέρι και πέναλτι ο Τζαβέλλας πίεσε έξυπνα και έκλεψε την μπάλα κοντά στο σημείο του κόρνερ, την άφησε σε Φορτούνη που έβγαλε εξαιρετική κάθετη και ασίστ σε Μήτρογλου για το πολύ καλό τελείωμα και το γκολ για το 1-0. Οι Κύπριοι φώναξαν για φάουλ του Τζαβέλλα σε εκείνη την φάση και ενώ φαίνεται να υπήρξε και ένα σπρώξιμο του παίκτη του ΠΑΟΚ σε αντίπαλό του.
Ακολούθησε η πίεση των Κυπρίων που επιχείρησαν να κάνουν... ζημιά και από στημένες φάσεις δίχως αποτέλεσμα. Στο 27' ο Λαϊφης απείλησε με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Χαραλαμπίδη. Στο 30ό λεπτό ο Σταφυλίδης σούταρε αρκετά έξω από την περιοχή με τον Παναγή να μπλοκάρει με 2η προσπάθεια.
Στο 34' ο Φορτούνης ξεμαρκαρίστηκε εξαιρετικά και έβγαλε μπαλιά πάρτο - βάλτο σε Μήτρογλου. Ο φορ της Μπενφίκα έκανε ένα κάκιστο τελείωμα χάνοντας το γκολ στο τετ α τετ. Ένα λεπτό μετά ο "Φόρτου" επιχείρησε κάτι σαν σέντρα σουτ ψηλά άουτ.
ΚΛΕΨΙΜΟ ΜΑΝΤΑΛΟΥ ΨΗΛΑ ΚΑΙ 2-0
Στο 42' ο Παναγή επιχείρησε να βρει λανθασμένα τον Λαϊφη. Ο Μάνταλος όμως μπήκε γρήγορα στην φάση, έκλεψε την μπάλα και με πολύ ωραίο τελείωμα έκανε το 2-0. Στο 45' ο Χαραλάμπους είχε ένα σουτ πάνω σε σώματα.
ΜΕΓΑΛΗ ΦΑΣΗ ΜΕ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΠΕΙΛΗ ΜΕ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ
Στο 53ο λεπτό ο Εφραίμ από θέση βολής είχε μία πολύ καλή στιγμή με σουτ αλλά η μπάλα βρήκε πάνω στον Μυτίδη. Το σουτ του γενικά όμως ήταν πολύ καλό και θα μπορούσε να αποφέρει το 2-1. Στο 63' ο Μήτρογλου είχε μία κεφαλιά λίγο έξω. Στο 65' ο Μπακασέτας είχε ένα σουτ που δυσκόλεψε τον κίπερ των Κυπρίων.
ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ Ο ΣΤΑΦΥΛΙΔΗΣ, ΣΟΥΤΑΡΑ ΦΟΡΤΟΥΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΖΑΒΕΛΛΑ
Στο 70ό λεπτό ο Σταφυλίδης λόγω προβλήματος που είχε άφησε την θέση του στον Κυριάκο Παπαδόπουλο. Ήταν μία αναγκαστική αλλαγή. Ακολούθως ο ρυθμός άρχισε να πέφτει σιγά σιγά.
Στο 77' ο Χολέμπας αντικατέστησε τον Μπακασέτα. Το ματς κύλησε... ήσυχα και στα τελευταία λεπτά παρά τις όποιες προσπάθειες των φιλοξενούμενων έστω για να μειώσουν το σκορ. Στο 82' ο Καστάνος είχε ένα σουτ που μπλόκαρε ο Καρνέζης. Στο 88' έγινε και η αλλαγή του Τζαβέλλα με Καρέλη, με τον πρώτο να έχει πρόβλημα τραυματισμού. Στις καθυστερήσεις ο Φορτούνης είχε μία σουτάρα που πέρασε λίγο έξω. MVP του αγώνα μετά το τέλος ψηφίστηκε ο Φορτούνης ενώ η ΕΠΟ έδωσε 14.800 κόσμο (αρχικά από τα μεγάφωνα και μετά στο site της 16.512).
MAN OF THE MATCH: Ο Φορτούνης. Από τα δικά του πόδια βγαίνει το πρώτο γκολ και ενώ γενικά ήταν κινητήριος μοχλός για την Ελλάδα δημιουργικά και επιθετικά. Τρομερά κινητικός με εξαιρετικές αλλαγές κατεύθυνσης τόσο στον χώρο χωρίς την μπάλα όσο και με την μπάλα. Ιδιαίτερα καλός για ακόμα ένα ματς της Εθνικής.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Η άμυνα μαζί με τους δύο σκόρερ Μήτρογλου και Μάνταλο. Γενικά όλοι οι διεθνείς πάλεψαν για τα καλά.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η μεσοεπιθετική γραμμή της Κύπρου. Υπήρξε αναποτελεσματική.
Η ΓΚΑΦΑ: Αναμφίβολα η ενέργεια του Παναγή στο 2-0. Επίσης η συνολική αντίδραση της άμυνας της Εθνικής Κύπρου στην φάση του γκολ του Μήτρογλου.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο ρέφερι του αγώνα ελέγχεται για πέναλτι στο α' μέρος για την Εθνική αλλά και για την φάση όπου οι Κύπριοι ζητούν επιθετικό του Τζαβέλλα πριν βγει η φάση για το 1-0. Παράπονα είχαν οι δύο ομάδες και για τον πειθαρχικό έλεγχο.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Εθνική Ελλάδος γειά σου με 2 στα 2 στον όμιλο των προκριματικών του Μουντιάλ! Μετά την εμφατική νίκη με το Γιβραλτάρ η Εθνική μας ήταν σοβαρή, προσηλωμένη στον στόχο της και άκρως ουσιαστική επιθετικά.
Δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς πως έπαιξε... μπαλάρα αλλά απέναντι σε έναν ιδιαίτερα καλό αντίπαλο, την Κύπρο στο Καραϊσκάκη, στάθηκε σχετικά καλά, έβγαλε δύο γκολ και κέρδισε με 2-0. Τώρα πλέον είναι μπροστά το ματς με την Εσθονία εκτός έδρας. Το βασικό για την Εθνική είναι που "χτίζει" χαρακτήρα νικητή. Το πιο βασικό είναι να κερδίζει και ας μην έχει τόσο καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Τα πιο σημαντικά... ζητήματα της Ελλάδας στο ματς ήταν η σύνδεση κέντρου με επίθεση και ο τρόπος ανάπτυξης και δημιουργίας και ειδικά σε αντεπιθέσεις.
Ελλάδα: Καρνέζης- Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας (87’ Καρέλης), Μανιάτης, Σταφυλίδης (70’ Παπαδόπουλος), Μάνταλος, Μπακασέτας (77’ Χολέμπας), Φορτούνης και Μήτρογλου.
Κύπρος: Παναγή, Ντόσα Τζούνιορ, Χαραλάμπους, Δημητρίου, Χαραλαμπίδης (66’ Χριστοφή), Μυτίδης(82’ Μακρής), Λαμπάν, Εφραίμ, Αρτυματάς (77’ Κυριακού), Λαϊφης και Κάστανος.
 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα