Ιταλία - Ισπανία 1-1

Gazzetta team
Ιταλία - Ισπανία 1-1

bet365

Η Ισπανία προηγήθηκε, όμως η Ιταλία ισοφάρισε με τον Ντε Ρόσι (1-1) και οι δύο κράτησαν το αήττητο το οποίο κρατά για περισσότερους από 50 αγώνες...

Η Ιταλία ήταν αήττητη για 51 αγώνες σε προκριματικά οποιασδήποτε διοργάνωσης και η Ισπανία σε 54 αγώνες προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Υστερα από το μεταξύ τους 1-1 στο γήπεδο της Γιουβέντους, οι δύο κράτησαν τα σερί τους και έφτασαν τους 4 βαθμούς στο όμιλο των προκριματικών του Mundial. Στο πρώτο μέρος στο J-Stadium υπήρχε μόνο η Ισπανία, που είχε 73% κατοχή, 7-0 κόρνερ και 9-0 σουτ, όμως το αποτέλεσμα ήταν 0-0 με τις δύο ομάδες να χάνουν από τραυματισμό από έναν παίκτη (Αλμπα-Μοντολίβο). Στην επανάληψη το σύνολο του Χούλεν Λοπετέγκι προηγήθηκε με γκολ του Βιτόλο ύστερα από ένα σπάνιο λάθος του Μπουφόν, όμως οι Azzurri είχαν την απάντηση. Ο Εντερ κέρδισε πέναλτι από τον Σέρχιο Ράμος και ο Ντε Ρόσι (που τιμήθηκε για τις 100 συμμετοχές του) νίκησε τον Ντε Χέα για το τελικό 1-1.

Εύκολα Κροατία, Σερβία, το απόλυτο η Αλβανία
Το Κόσσοβο έπαιξε για πρώτη φορά στην έδρα του, έστω και στην Αλβανία, όμως αποδείχθηκε φιάσκο, καθώς γνώρισε την συντριβή με 6-0 από την Κροατία μετά την ισοπαλία της πρεμιέρας με την Φινλανδία (1-1). Ο Μάντζουκιτς ήταν εκπληκτικός στο πρώτο ημίχρονο, όταν και έκανε χατ τρικ. Ο επιθετικός της Γιουβέντους άνοιξε το σκορ στο 6’ με υπέροχο τελείωμα και στη συνέχεια με δύο κεφαλιές (24’, 35’) τελείωσε τα πάντα για το 0-3. Οι Κοσοβάροι έχασαν 2-3 καλές ευκαιρίες, όμως η διαφορά ποιότητας ήταν εμφανής. Μίτροβιτς (68’), Πέρισιτς (83’) και Κάλινιτς (90+2’) διαμόρφωσαν το τελικό 0-6.

Πολύ εύκολη νίκη για την Σερβία, που επιβλήθηκε με 3-0 εκτός έδρας της Μολδαβίας. Μόλις στο 19’ μετά από απίστευτο λάθος του Επουρεάνου στη μεσαία γραμμή, ο Τάντιτς έκλεψε, έφυγε στην αντεπίθεση και έδωσε έτοιμο γκολ στον Κόστιτς, που έκανε το 0-1. Στο 37’ τα πάντα τελείωσαν, όταν ο Ιβάνοβιτς έκανε το 0-2, με τους Σέρβους να είναι καλύτεροι από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό και τον Τάντιτς να κάνει το τελικό 0-3 στο 59’. Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, η Αλβανία ξεπέρασε το εμπόδιο του Λιχτενστάιν (0-2) και τέθηκε επικεφαλής του ομίλου που συμμετέχουν Ιταλία και Ισπανία. Η ομάδα του Τζιάνι Ντε Μπιάζι σκόραρε στο 11' με το... αυτογκόλ του Τζέλε και σφράγισε τους βαθμούς στο 71' χάρη σε τέρμα που σημείωσε ο Μπεκίμ Μπαλάι.

Το έσωσε η Τουρκία, ανατροπή στις καθυστερήσεις η Ισλανδία
Η Ουκρανία προηγήθηκε με 2-0 στην Τουρκία, όμως η ομάδα του Τερίμ έδειξε μαχητικό πνεύμα και τουλάχιστον απέφυγε την ήττα, ισοφαρίζοντας σε 2-2. Οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα στο 24’ με πέναλτι του Γιαρμολένκο, ενώ στο 27’ ο Κράβετς μετά από ασίστ του τελευταίου έκανε το 0-2! Η ανάσα για τους γηπεδούχους ήρθε στο 1’ των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, όταν μετά από κόρνερ του Τσαλχάνογλου ο Τουφάν με κεφαλιά έκανε το 1-2. Στο 70’ ο Τοσούν είχε δοκάρι, ενώ στο 81’ ο Τσαλχάνογλου έκανε το τελικό 2-2 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Επική ανατροπή έκανε η Ισλανδία, που με γκολ του Σίγκουρντσον στο 5’ των καθυστερήσεων νίκησε με 3-2 την Φινλανδία. Ο Πούκι με κεφαλιά έκανε το 0-1 στο 21’, ενώ στο 37’ ο Άρνασον έφερε το ματς στα ίσα. Η Φινλανδία πήρε ξανά το προβάδισμα με ωραίο σουτ του Λουντ στο 39’ και στο 51’ οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν εκ νέου. Ο Σίγκουρντσον, όμως, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι από την άσπρη βούλα, πριν ο Χραντέσκι βγάλει στην γραμμή. Η μεγάλη ανατροπή ήρθε στις καθυστερήσεις, με τον Φινμπόγκασον να κάνει το 2-2 στο 90’ και τον Σίγκουρντσον το τελικό 2-1 5’ αργότερα!

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα