Τελικά, Ιντέγε ή Μπεργκ;

Τελικά, Ιντέγε ή Μπεργκ;

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τα δύο μεγάλα επιθετικά όπλα των δύο αιώνιων και την επιρροή τους στη μάχη του φετινού τίτλου!

Χωρίς καμία αμφιβολία ο Ιντέγε κι ο Μπεργκ είναι στο ξεκίνημα της σεζόν οι δύο πιο…καυτοί επιθετικοί στην Ελλάδα. Κι αποτελούν τα μεγάλα επιθετικά όπλα του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Τα νούμερα λένε ότι ο Σουηδός είναι λίγο πιο μπροστά μέχρι στιγμής από το Νιγηριανό. Κατ΄ αρχάς κι οι δύο έχουν παίξει από 10 παιχνίδια σε πρωτάθλημα κι Ευρώπη! Με τη μόνη, μικρή, διαφορά ότι ο Μπεργκ ήταν βασικός σε όλα, ενώ ο Ιντέγε μπήκε αλλαγή στο τέλος σε ένα ματς. Και με πραγματικά καλό απολογισμό κι οι δύο, ιδίως εκτελεστικά, αλλά και δημιουργικά.

Ο Μάρκους Μπεργκ έχει βάλει 7 γκολ, 3 στο πρωτάθλημα, 3 στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ και ένα στους ομίλους του Γιουρόπα. Κι έχει φτιάξει άλλα 4, τα 3 στο πρωτάθλημα κι ένα στα προκριματικά του Γιουρόπα. Άρα, είναι στο 7+4=11.

Ο Ιντέγε Μπράουν έχει βάλει 6 γκολ, 5 στο πρωτάθλημα κι ένα στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Κι έχει δημιουργήσει άλλα δύο, ένα στο πρωτάθλημα κι ένα στους ομίλους του Γιουρόπα. Άρα είναι στο 6+2=8.

Σίγουρα πρόκειται για διαφορετικούς τύπους σέντερ φορ. Για την ακρίβεια εντελώς διαφορετικούς!

Πιο ωραίος να τον βλέπεις μέσα στο παιχνίδι είναι ο Μπεργκ. Έχει καλύτερη τεχνική, καλύτερο πλασάρισμα, καλύτερη πάσα. Είναι πιο…κομψός στο παιχνίδι του, αν μπορώ να το θέσω έτσι.

Ο Ιντέγε είναι πιο μεγάλος μαχητής, πιο κινητικός, δεν αφήνει τους αντίπαλους αμυντικούς εύκολα να ξεμυτίσουν, κατά πολλούς είναι πιο πολύτιμος για την ομάδα με όλο το παιχνίδι του.

Ηλικιακά ο Σκανδιναβός είναι δύο χρόνια μεγαλύτερος, 30άρης αυτός, 28 ο Αφρικανός. Οι τραυματισμοί, όμως, που τον ταλαιπώρησαν στην καριέρα του έχουν φέρει αριθμό επίσημων αγώνων μικρότερο από του Ιντέγε! Ο Μπεργκ έχει 320 παιχνίδια, με 157 γκολ και 48 ασίστ. Ο Μπράουν έχει 346 παιχνίδια με 137 γκολ και 48 ασίστ, ίδιες με του Μπεργκ!!! Ο Σουηδός έχει βάλει λοιπόν 20 γκολ περισσότερα έχοντας παίξει 26 ματς λιγότερα. Αυτή είναι η μία παράμετρος.

Η άλλη παράμετρος είναι η δυσκολία των πρωταθλημάτων στα οποία έχουν παίξει, αλλά κι η ποιότητα των ομάδων.

Ο Ιντέγε έχει παίξει ένα χρόνο στο αγγλικό, ενάμιση στο γαλλικό, δύο στο ελβετικό, τρία στο ουκρανικό και δύο, τώρα, στο ελληνικό. Ο Ολυμπιακός είναι η δεύτερη ομάδα με την οποία κάνει πρωταθλητισμό μετά την Ντιναμό Κιέβου-κι η πρώτη με την οποία παίρνει τον τίτλο.

Ο Μπεργκ έχει παίξει τρία χρόνια στο γερμανικό, τρία στο ολλανδικό, δυόμιση στο σουηδικό και τέσσερα, πλέον, στο ελληνικό. Ο Παναθηναϊκός είναι η δεύτερη ομάδα εκτός Σουηδίας με την οποία κάνει πρωταθλητισμό μετά την ΠΣΒ, στην οποία ήταν μία σεζόν. Τον τίτλο είχε πάρει μία φορά, με την Γκέτεμποργκ, παίζοντας πάντως στα δύο τρίτα της σεζόν, αφού έφυγε με μεταγραφή.

Πρέπει να παρατηρήσουμε ότι στα πιο δύσκολα πρωταθλήματα κι οι δύο δεν σκόραραν με ευκολία: 7 γκολ ο Ιντέγε σε μία σεζόν στην Μπρόμιτς, 13 γκολ στο Αμβούργο ο Μπεργκ σε τρεις σεζόν στο Αμβούργο…

Σε επίπεδο εθνικών ομάδων, ο Μπεργκ έχει 42 συμμετοχές κι 11 γκολ κι ο Ιντέγε 27 κι 6 αντίστοιχα.

Ας σταθούμε και στο ότι ο Ιντέγε μπήκε μόλις στη δεύτερη του σεζόν στην Ελλάδα, ενώ ο Μπεργκ είναι στην τέταρτη, άρα η διαφορά στην ευκολία προσαρμογής είναι πολύ πιο εύκολη και μεγάλη για τον Σουηδό

Αυτό που πάντως φαίνεται πολύ πιθανό, τουλάχιστον τη δεδομένη χρονική συγκυρία και μετά από το πρώτο δίμηνο της σεζόν, είναι ότι η παρουσία και των δύο θα είναι καταλύτης στην προσπάθεια των ομάδων τους. Κι ίσως εν τέλει κρίνει και την υπόθεση τίτλος.

Με την υποσημείωση ότι πίσω από τον Ιντέγε υπάρχει κι ένας Καρντόσο, που θεωρητικά κάποια στιγμή θα ξυπνήσει κι αυτός…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.