Η διακοπή των... αποδείξεων

Η διακοπή των... αποδείξεων

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Η διακοπή των... αποδείξεων

bet365

Η ζωή μετά τις... 6 Νοεμβρίου, το πρώτο πραγματικό σημείο αποδείξεων για τον φετινό Ολυμπιακό. Γράφει ο Διονύσης Δελλής.

Πως θα είναι η... ζωή στο λιμάνι μετά από έναν μήνα όταν ο Ολυμπιακός θα υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (6/11) στο αυθεντικό ντέρμπι του ελληνικού ποδοσφαίρου; Μια άκρως ενδιαφέρουσα υπόθεση εργασίας, που εν πολλοίς δεν έχει –ακόμη- απάντηση.

Διότι ως γνωστόν οι μεγάλες ομάδες ζουν μέσα από τα αποτελέσματα τους. Και μέχρι εκείνο το βράδυ; Οι Ερυθρόλευκοι έχουν να αντιμετωπίσουν Πανιώνιο (εκτός), ΠΑΟΚ (εντός), Ατρόμητο (εκτός) στην Σούπερ Λιγκ. Έχουν δύο ματς...πρόκρισης με την Αστάνα στο Europa League. Ακόμη και ένα τεστ κυπέλλου με τον Πλατανιά στο Φάληρο.


Ποδοσφαιρικός ανήφορος σα να λέμε, εμφανίζεται μπροστά. Και ακόμη και το πλεονέκτημα ότι δεν υπάρχει παρά μόνο ένα ταξίδι εκτός Αττικής σε αυτό το διάστημα; Χάνεται μιας και το «τσάρτερ» από την Αστάνα θα επιστρέψει με το καλό, δύο μέρες πριν την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό. Δεν μπορεί λοιπόν να είναι κανείς σίγουρος.

Από την άλλη, αυτή η νίκη της Κυριακής επί της ΑΕΚ έφτιαξε το κέφι όλων. Επέτρεψε την κατάλληλη στιγμή, να εμφανιστεί στο χορτάρι ένα μέρος των αγωνιστικών δυνατοτήτων του νέου Ολυμπιακού. Και μάλιστα χωρίς επί της ουσίας να είναι... εκεί, μια σειρά από ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής.

Ο Καμπιάσο και ο Τσόρι που έπαιξαν λίγο. O Καρντόσο, ο Ρομαό και ο Μαρίν που δεν αγωνίστηκαν καθόλου. Ο Πάρντο και ο Σιόβας που δεν ήταν καν στην 18άδα. Ο Ομάρ που δίνει τη δική του μάχη με τον χρόνο, και φαίνεται ότι πια είναι στην τελική ευθεία για την προσωπική του μεγάλη επιστροφή. Υπό άλλες συνθήκες όλοι τους βασικοί και αναντικατάστατοι. Έχει πραγματικά καλό υλικό και η φετινή ομάδα. Σε ποσότητα αλλά και ποιότητα. Έχει όμως και την ιδιαιτερότητα να πρέπει να «δημιουργηθεί» εν κινήσει. Και αυτό είναι σοβαρός μπελάς...

Ο Πάουλο Μπέντο πέρασε σίγουρα μια «δοκιμασία» την περασμένη εβδομάδα. Όχι φυσικά στην... φαντασία των δημοσιογράφων, όπως κάποιοι πιστεύουν. Το ρεπορτάζ προκάλεσε αυτή την αίσθηση, όχι οι προσωπικές απόψεις του καθενός. Αντίστοιχες «δοκιμασίες» όμως, σε αυτό το χρονικό σημείο έχουν περάσει και άλλοι πολλοί. Και όχι μόνο τις ξεπέρασαν, αλλά κατέθεσαν σοβαρό δείγμα γραφής στη συνέχεια. Ο Τάκης Λεμονής το 2007 (1-3 στη Βρέμη, 3/10, με το γκολ των Γερμανών να το πετυχαίνει ο Ούγκο Αλμέιδα!). Ο Μίτσελ το 2013 (0-3 στην Άντερλεχτ, 2/10). Μια μεγάλη νίκη, πολλές φορές προσφέρει τόσα σε έναν «ζωντανό οργανισμό» όπως είναι οι ομάδες, που δεν μπορούν να αποτυπωθούν στο χαρτί. Και ο Πορτογάλος την δική του, την έκανε την Κυριακή.

Συμπτωματικά η επόμενη διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω των εθνικών υποχρεώσεων, έρχεται μετά τον Παναθηναϊκό. Τώρα υπάρχουν λίγες ενδείξεις. Τότε θα υπάρχουν και οι πρώτες αποδείξεις για το προς τα πού θα πηγαίνει στα αλήθεια η σεζόν. Αν ο Ολυμπιακός έχει πάρει και τα τρία εντός έδρας ντέρμπι, για παράδειγμα, το πιθανότερο είναι να έχει πατήσει ξανά στην κορυφή της Σούπερ Λιγκ. Αν έχει μαζέψει 4 βαθμούς με την Αστάνα θα είναι σε τροχιά πρόκρισης για τους «32» τουEuropa. Και αυτά τα «αν» δεν είναι τόσο... υποθετικά όσο φαντάζουν.

Στο μεταξύ πιθανότατα θα έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα αν ο Φορτούνης... επέστρεψε όντως. Αν ο Μάρτινς μπορεί να διατηρηθεί σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο προσδοκίας. Αν ο Ιντέγιε θα συνεχίζει να βάζει γκολ με συχνότητα... πρώτου σκόρερ της Σούπερ Λιγκ. Αν ο Καρντόσο, ο Ρομαό ακόμη και ο Μάριν κλπ θα έχουν αλλάξει «ταχύτητα». Το πραγματικό ματς αποδείξεων λοιπόν υπολογίζεται ήδη για τις... 6 Νοεμβρίου. Η επόμενη διακοπή θα σημαίνει πραγματικά πάρα πολλά για τους Ερυθρόλευκους. Έστω και αν αυτός ο μήνας μοιάζει αυτή τη στιγμή πολύ πιο μακρύς από τους συνηθισμένους.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής