H αλήθεια για Ρισβάνη και Ανσαριφάρντ

Θοδωρής Βασίλης
H αλήθεια για Ρισβάνη και Ανσαριφάρντ

bet365

Ρισβάνης, Ανσαριφάρντ, Σιώπης και Μασούντ. Τέσσερα συμβόλαια που καίνε τον Πανιώνιο. Το gazzetta.gr σας αποκαλύπτει τι ισχύει με τις περιπτώσεις τους.

Ο Πανιώνιος εντυπωσιάζει με το φετινό του ξεκίνημα και όπως φαίνεται για άλλη μια σεζόν θα είναι από τις ομάδες που θα ξεχωρίσουν.

Οι «κυανέρυθροι» βρίσκονται στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας με εννιά βαθμούς έναν λιγότερο από την πρώτη θέση και τον Παναθηναϊκό που έχει δέκα. Οι Νεοσμυρνιώτες φέτος δεν στηρίζονται μόνο στην καλή αμυντική λειτουργία, αλλά πλέον είναι εντυπωσιακοί και στο επιθετικό κομμάτι.

Παράλληλα με την αγωνιστική πορεία οι άνθρωποι του συλλόγου έχουν σηκώσει μανίκια με στόχο αυτή η ομάδα να μείνει αναλλοίωτη και να μην υπάρξουν περιπτώσεις όπως του Τάσου Μπακασέτα το συμβόλαιο του οποίου με τον Πανιώνιο δεν ανανεώθηκε με την γνωστή ιστορία που ακολούθησε. Το καλοκαίρι του 2017 στην ομάδα λήγουν τέσσερα συμβόλαια βασικών ποδοσφαιριστών που δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι αποτελούν την ραχοκοκαλιά της ομάδας.

Πρώτος είναι ο Σπύρος Ρισβάνης. Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός το καλοκαίρι του 2015 ήρθε στην Πλατεία με ελεύθερη μεταγραφή από τον Παναθηναϊκό υπογράφοντας διετές συμβόλαιο συνεργασίας. Οι «κυανέρυθροι» δεν χρειάστηκαν να καταβάλουν χρήματα στους «πράσινους», αλλά ο Παναθηναϊκός έβαλε συγκεκριμένες ρήτρες στην συμφωνία για να ανάψει το πράσινο φως.

Συγκεκριμένα σε περίπτωση που ο Πανιώνιος δεχτεί δελεαστική πρόταση για τον 22χρονο αμυντικό από οποιαδήποτε ομάδα είτε εξωτερικού είτε εσωτερικού (εκτός των τριών μεγάλων), τότε ο Παναθηναϊκός θα λάβει ένα ποσοστό που φτάνει στο 30%. Δλδ αν ο παίκτης παραχωρηθεί σε ομάδα της Μπουντεσλίγκα ή στον Αστέρα Τρίπολης (από Ελλάδα) τότε έναντι 1 εκατ. ευρώ, οι 300.000 θα πάνε στον Παναθηναϊκό. Επίσης, ο Παναθηναϊκός διατηρεί το δικαίωμα δίνοντας τα ίδια χρήματα με αυτά πιθανής πρότασης που θα έχει δεχθεί ο Πανιώνιος, να τον κάνει πάλι δικό του εάν κι εφόσον το επιθυμεί.

Όσον αφορά τους άμεσους ανταγωνιστές του «τριφυλλιού», δλδ. Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, αν συμφωνήσουν να αποκτήσουν με μεταγραφή τον παίκτη τότε ο Παναθηναϊκός δικαιούται το ποσό του 1 εκατ. ευρώ. Αυτό εξακολουθεί να ισχύει χωρίς να υπάρχει χρονικό όριο κάτι που σημαίνει ότι ο όρος αυτός παραμένει ακόμα και αν ο Ρισβάνης υπογράψει ένα νέο συμβόλαιο με τους Νεοσμυρνιώτες. Βέβαια, όλα αυτά δεν θα έχουν καμία σημασία αν ο παίκτης δεν τα βρει με τον Πανιώνιο και από τον Ιανουάριο θα έχει το δικαίωμα να συμφωνήσει με οποιαδήποτε ομάδα της αρεσκείας του και να αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν ως ελεύθερος.

Για τον λόγο αυτό οι «κυανέρυθροι» έχουν ξεκινήσει ήδη συζητήσεις με τον εκπρόσωπο του παίκτη και υπάρχει αισιοδοξία ότι τελικά θα βρεθεί η χρυσή τομή καλύπτοντας τόσο τα θέλω του παίκτη σε μια συμφωνία που δεν θα ξεφεύγει από τα οικονομικά δεδομένα του συλλόγου.

Ο επόμενος που βρίσκεται στην λίστα είναι ο Μανώλης Σιώπης. Ο διεθνής με τις Ελπίδες μεσοαμυντικός είναι εδώ και δύο χρόνια εκ των κορυφαίων και ο πιο σταθερός σε απόδοση παίκτης της ομάδας. Το συμβόλαιό του επίσης λήγει το καλοκαίρι και η αλήθεια ότι δεν θεωρείται από τους καλά αμοιβόμενους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Και αυτό γιατί πριν τρία χρόνια όταν είχε έρθει από τον Πλατανιά ήταν άλλα τα δεδομένα τόσο για τον παίκτη όσο και για τον σύλλογο.

Στον Πανιώνιο ξέρουν καλά τι έχει προσφέρει ο Σιώπης και ήδη το καλοκαίρι έγινε μια συζήτηση, περισσότερο διερευνητικού χαρακτήρα, και αναμένεται λίαν συντόμως να υπάρξει και η επίσημη πρόταση η οποία θα ανταποκρίνεται στην προσφορά του ποδοσφαιριστή στην αναγέννηση του συλλόγου. Ήδη πάντως για τον παίκτη υπάρχει ενδιαφέρον από ιταλικές ομάδες (η Αταλάντα μάλιστα τον είχε παρακολουθήσει και από κοντά), ενώ είναι γνωστά τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να βρίσκεται στην λίστα της ΑΕΚ.

Η τρίτη περίπτωση-εξίσου σημαντική-είναι αυτή του Καρίμ Ανσαριφάρντ. Όπως και με τους Ρισβάνη και Σιώπη, και ο Ιρανός επιθετικός μένει ελεύθερος το ερχόμενο καλοκαίρι. Όλοι στον Πανιώνιο ξέρουν καλά την αξία του παίκτη, άλλωστε μιλάμε για διεθνή παίκτη με περγαμηνές και για τον λόγο αυτό έχει ένα από τα καλά συμβόλαια (για τα δεδομένα του Πανιωνίου πάντα).

Ο Ανσαριφάρντ όπως είναι λογικό θα επιθυμήσει να εξαργυρώσει τις καλές του εμφανίσεις με ένα ανάλογο συμβόλαιο και στην ΠΑΕ το ξέρουν. Ήδη έχουν έρθει σε επαφή με τον εκπρόσωπο του 26χρονου στράικερ χωρίς πάντως η κουβέντα να έχει προχωρήσει σε αριθμούς. Ο Ανσαριφάρντ είναι στα υπόψη της ΑΕΚ, ενώ το καλοκαίρι υπήρξαν φήμες για ΠΑΟΚ. Στο υπάρχον συμβόλαιο του Ιρανού υπάρχει και ρήτρα αποδέσμευσης (500.000 ευρώ) αν κάποια ομάδα προσπαθήσει να τον αποκτήσει άμεσα τον Γενάρη και δεν θέλει να περιμένει το καλοκαίρι.

Τέλος, υπάρχει και ο Μασούντ ο οποίος το καλοκαίρι του 2016 υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με οψιόν ανανέωσης για άλλο ένα. Οι πρώτες του εμφανίσεις έδειξαν για τι πάστα ποδοσφαιριστή μιλάμε και αν συνεχίσει έτσι δεν θα αργήσει η ώρα που θα κληθεί να υπογράψει άμεσα την επέκταση της συνεργασίας. Το σίγουρο ότι ο Πανιώνιος έχιε μπροστά τους τρεις αρχικά προκλήσεις που αν τα καταφέρει και τις φέρει στα μέτρα του, τότε θα έχιε βάλει τις βάσεις για την δημιουργία μίας ομάδας που τα επόμενα χρόνια θα πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα και μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά, εκεί που τον ονειρεύονται οι φίλοι του

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα