Μπάγεβιτς: «Δεν έχει χαθεί τίποτα»!

Μπάγεβιτς: «Δεν έχει χαθεί τίποτα»!

Μπάγεβιτς: «Δεν έχει χαθεί τίποτα»!

Ο Γεωργιανός τεχνικός ξεκίνησε δουλειά στα Σπάτα με τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, εκεί και ο εκτελεστικός διευθυντής, τι είπαν στους Κιτρινόμαυρους...

Ένα από τα σημαντικά γεγονότα της ημέρας που διανύουμε στην καθημερινότητα της ΑΕΚ ήταν η επιστροφή των Κιτρινόμαυρων στις προπονήσεις το απόγευμα στα Σπάτα και της παρουσίας σε αυτή του Τιμούρ Κετσπάγια. Έγινε ξεχωριστής σημασίας κάτι το έως τώρα αυτονόητο, λόγω όπως όλοι γνωρίζουν, της κακής εικόνας της Ένωσης στο «Γ. Καραϊσκάκης» και της ήττας από τον Ολυμπιακό με το (παντοιοτρόπως) ενοχλητικό 3-0 που προκάλεσαν εξελίξεις...

Το πρώτο και βασικό που έγινε ήταν να τοποθετηθεί στο... κάδρο ο Γεωργιανός τεχνικός για τον οποίο έγιναν δυο συσκέψεις από τους υπεύθυνους του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΑΕΚ που είναι οι Ντούσαν Μπάγεβιτς, Αλεχάνδρο ντε Μπαρτόλο και Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς (στη μία συνάντηση συμμετείχε και ο Κετσπάγια). Στο αποτέλεσμα των συναντήσεων δεν προέκυψε απόλυση προπονητή, ωστόσο, επιβεβαιώθηκε και αποδείχτηκε πως υπάρχει ουσιαστικό θέμα συζήτησης σχετικά με το αν ο συγκεκριμένος κόουτς μπορεί να κάνει τη δουλειά που χρειάζεται!

Ο Κετσπάγια μένει μέχρι να φύγει και αφού δεν καταλήξαμε σε ουσιαστικό αποτέλεσμα (και κανείς δεν του είπε ότι θα πρέπει να φύγει, ή ότι στηρίζεται απόλυτα) όφειλε να περάσει ξανά σήμερα το κατώφλι του προπονητικού κέντρου της ΑΕΚ στα Σπάτα. Κάτι που αυτή τη φορά έμοιαζε πιο δύσκολη (κι ας μη το παραδεχτεί ο ίδιος ποτέ) από όλες τις προηγούμενες που του έκανε. Λογικό κι αναμενόμενο για τον αποφασισμένο τεχνικό της Ένωσης.

Εκεί βρέθηκε και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ο οποίος εκτός από το γεγονός ότι είδε την προπόνηση των Κιτρινόμαυρων, εννοείται πως, μίλησε προς τους ποδοσφαιριστές σχετικά με όλα όσα έχουν γίνει από το ματς με τον Ολυμπιακό (και πριν με αντίπαλο τον Ηρακλή) έως τώρα και τι πρέπει να γίνει από δω και πέρα...

«Γνωρίζετε καλά όλοι πως στην ήττα και στο κακό αποτέλεσμα δεν μπορεί να μην έχουν όλοι ευθύνη και να έχει πάντα μόνο ο ένας. Όλοι λοιπόν πρέπει να αναλαμβάνουν τις ευθύνες του όταν συμβαίνει αυτό και ταυτόχρονα να κάνουν τα πάντα για να ξεπεραστεί η κακή στιγμή. Έχουμε δρόμο μπροπστά μας και δεν έχουμε χάσει τίποτα. Όλα πάντα από εμάς εξαρτώνται. Είμαστε σίγουροι ότι μπορείτε να αλλάξετε την κατάσταση. Από την πρώτη στιγμή άλλωστε πιστεύουμε σε εσάς και σας θεωρούμε τους καλύτερους, αυτό δεν έχει αλλάξει. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν, πρέπει όλοι μαζί να δουλέψετε και να βγείτε πιο δυνατοί από όλο αυτό, όλοι μαζί και με τον προπονητή. Από εσάς εξαρτάται να αλλάξετε την κατάσταση. Για μας δεν υπάρχει τίποτα πάνω από το καλό της ΑΕΚ και αυτό που μας αφορά είναι να δουλεύετε μην έχοντας το παραμικρό πρόβλημα, πράγμα που συμβαίνει, πρέπει κι εσείς, όλοι, να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να κάνετε αυτό που πρέπει», τόνισε μεταξύ άλλων ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. 

Πρόκειται για μία προσπάθεια από τον εκτελεστικό διευθυντή της ΑΕΚ να αποδείξει ότι η απόφαση να δοθεί δεύτερη ευκαιρία (τουλάχιστον μέχρι την επόμενη... στραβή) στον Τιμούρ Κετσπάγια είναι ξεκάθαρη και πρέπει να την αποδεκτούν όλοι στο ποδοσφαιρικό τμήμα της Ένωσης. Απόλυτα λογική και αναμενόμενη κίνηση από τη στιγμή που δεν υπάρχει απόφαση αντικατάστασης του Γεωργιανού τεχνικού (προφανώς και σωστά έγινε αυτή η κίνηση αφού συνεχίζει ο Κετσπάγια).

Από την πλευρά του ο προπονητής της Ένωσης δεν θέλησε να πει πολλά. Έκανε πάλι και μπροστά στους παίκτες του αυτό που όφειλε τονίζοντας (και που είχε πράξει και μετά το ματς με δηλώσεις του): «Εγώ έχω το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης, δεν αδικώ κανέναν και δεν λέω ότι φταίει κάποιος άλλος εκτός από μένα. Όμως πρέπει να είμαστε ενωμένοι, μαζί και να δουλέψουμε για να αλλάξουμε την κατάσταση. Πρέπει να το κάνουμε για την ομάδα. Το 'χω πει πολλές φορές κανείς δεν θα μας χαριστεί και τίποτα δεν θα είναι εύκολο. Μόνο μέσα από τη δουλειά μπορούμε να φτάσουμε εκεί που θέλουμε και να πετύχουμε».

Best of internet