Γυρίζει κι αποφασίζει...

Γυρίζει κι αποφασίζει...

Γιώργος Τσακίρης
Γυρίζει κι αποφασίζει...

bet365

Η επιστροφή του Δημήτρη Μελισσανίδη σηματοδοτεί εξελίξεις στα ζητήματα που απασχολούν την ΑΕΚ, διαβάστε όλα τα δεδομένα στο gazzetta.gr!

Στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας και έπειτα από όσα συνέβησαν στο «Γ. Καραϊσκάκης», τόσο η ήττα από τον Ολυμπιακό, όσο και κυρίως η κάκιστη εικόνα της ΑΕΚ στο συγκεκριμένο ματς (τη στιγμή που προηγήθηκε ένα το ίδιο κακό παιχνίδι των Κιτρινόμαυρων με τον Ηρακλή), τοποθέτησαν στο... κάδρο τον Τιμούρ Κετσπάγια. Η κουβέντα γύρω από την παραμονή του στη τεχνική ηγεσία της Ένωσης ξεκίνησε αναμενόμενα με το... καλημέρα της ήττας, αλλά πήρε ουσία, αξία και σημασία από όσα έγιναν στη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου.

Αρχικά είχαμε τη συνάντηση μεταξύ των Ντούσαν Μπάγεβιτς, Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς και Αλεχάνδρο ντε Μπαρτόλο (στην οποία δεν μετείχε ο Κετσπάγια που βρισκόταν σε ραντεβού με τον Μίκαελ Σκίμπε και των υπόλοιπων τεχνικών των ομάδων του πρωταθλήματος) οι οποίοι συζήτησαν (και) για το θέμα του προπονητή, το μέλλον αυτού στον πάγκο της ΑΕΚ και όχι μόνο. Έπειτα ακολούθησε η σύσκεψη με τον Γεωργιανό η οποία οδήγησε στο συμπέρασμα ότι συνεχίζεται η συνεργασία των δυο πλευρών, αλλά χωρίς κανείς να γνωρίζει για πόσο (δυο γεγονότα για τα οποία ενημερωθήκατε πρώτα από το gazzetta.gr)!

Συναντήσεις και η επιστροφή Μελισσανίδη

Από τη στιγμή που στη συνάντηση χθες δεν βρέθηκε κανείς να εξηγήσει, ή να ενημερώσει τον κόουτς της ομάδας ότι δεν θα συνεχιστεί η έως τώρα συνεργασία τους, εννοείται πως είναι αυτονόητο να ξεκαθαρίζεται από τον ίδιο ότι «πάμε παρακάτω» και «προχωράμε μαζί». Από την ΑΕΚ δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα, τουλάχιστον σύμφωνα με το ρεπορτάζ δεν φαίνεται να ασπάζονται το συμπέρασμα του Κετσπάγια από την κουβέντα που είχαν. Πρόκειται, λοιπόν, για έναν τεχνικό ο οποίος είναι ξεκάθαρα υπ' ατμόν... Τουλάχιστον -επαναλαμβάνω- από την ίδια την ομάδα, ή πιο σωστά τους υπεύθυνους του ποδοσφαιρικού τμήματος (σ.σ.: Μπάγεβιτς - Μαϊστόροβιτς - Μπαρτόλο)...

Το αποτέλεσμα των δυο συναντήσεων – συσκέψεων (μία χωρίς τον κόουτς και μία με την παρουσία του) αποδεικνύει πολύ εύκολα ότι στην ΑΕΚ δεν μπορούσαν, δεν ήθελαν και προφανώς δεν ήξεραν (που είναι το πλέον σημαντικό) ποια ήταν η απόφαση που έπρεπε να λάβουν. Και σε αυτό έπαιξε πρωταγωνιστικό και σημαντικό ρόλο η απουσία (παντοιοτρόπως και θα το εξηγήσω παρακάτω) του Δημήτρη Μελισσανίδη που πέταξε χθες το μεσημέρι με προορισμό τη Σιγκαπούρη (όπως επίσης αποκλειστικά διαβάσατε σε τούτο το site). Από το πρωί της ημέρας της αναχώρησής του το αφεντικό της ΑΕΚ δεν είχε πολλά να πει και δεν επεδίωξε κάποια επικοινωνία (πλην σύντομης συνομιλίας με τον Μπάγεβιτς) κάτι που συνεχίστηκε σε όλη τη διάρκεια της χθεσινής μέρας.

Παίξε νόμιμα με απεριόριστα ειδικά στοιχήματα στην Sportingbet!

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η επιστροφή του Δημήτρη Μελισσανίδη σηματοδοτεί εξελίξεις σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ΑΕΚ (ακόμη και την Β΄ ομάδα αυτής) χωρίς κανείς να γνωρίζει τι έχει στο μυαλό του και τι ακριβώς θα κάνει. Σενάρια για αποφάσεις που θα φέρουν απομακρύνσεις – αποχωρήσεις ήδη έχουν ξεκινήσει να δημιουργούνται, ωστόσο, όλα θα ξεκαθαρίσουν κοντά στην Πέμπτη (για Παρασκευή αργά το βράδυ προς Σάββατο έχει προγραμματιστεί η επιστροφή του Μελισσανίδη στην Αθήνα) όταν γυρίσει στη βάση του... Ακόμη και αν προχωρήσει σε πλήρη στήριξη του Τιμούρ Κετσπάγια (κάτι που δε μοιάζει πιθανό να γίνει) θα πρόκειται για ουσιαστική και σημαντική εξέλιξη που θα βάζει τέλος στο καθεστώς αμφισβήτησής του Γωργιανού τεχνικού...

Προβληματισμός, αποφάσεις και προπονητολογία

Η αλήθεια είναι πως το προηγούμενο 48ωρο το αφεντικό της ΑΕΚ ήταν αρκετά... σκασμένος με την ήττα αλλά κυρίως με την εικόνα της ομάδας στο ματς με τον Ολυμπιακό. Ξέρει πολύ καλά άλλωστε ο Μελισσανίδης ότι στο ποδόσφαιρο υπάρχει και η ήττα, αλλά όχι με τέτοιο τρόπο, με τόσο κακή εικόνα και χωρίς προσπάθεια. Δικαιολογημένα, λοιπόν, έχει προβληματιστεί και απογοητευτεί όπως προφανώς ισχύει και για κάθε φίλο της ομάδας (που είναι και ο ίδιος). Με τη διαφορά ότι για εκείνον που είναι το αφεντικό και για όλα κρίνει κι απ' τον κόσμο κρίνεται, το πιο σωστό, ορθολογικό και φρόνιμο ήταν να μην προχωρήσει σε καμία βιαστική κίνηση και απόφαση με την... πίεση στο κόκκινο από την ήττα και την απογοητευτική απόδοση, αλλά και να μην φανερώσει ακόμη και στους πολύ κοντινούς του τις προθέσεις και τις αποφάσεις του!

Μέχρι και χθες πάντως -για να ξεκαθαρίσουμε όλα τα δεδομένα γύρω από το ζήτημα του προπονητή- η ΑΕΚ επισήμως και παρασκηνιακά δεν έκανε καμία επαφή με κανέναν ατζέντη ή προπονητή για το ενδεχόμενο αντικατάστασης του Κετσπάγια. Δεν αποκλείεται να το πράξει από σήμερα... Ωστόσο αυτό αποδεικνύει (γι' αυτό δεν έχουν γίνει και οι απαραίτητες κινήσεις αναζήτησης διάδοχης κατάστασης) πως όλοι περιμένουν την κρίση και τελική απόφαση του Δημήτρη Μελισσανίδη... Τα ονόματα των Πάκο Χέμεθ, Σέρτζιο Κονσεϊσάο και Μανόλο Χιμένεθ που γράφτηκαν και ακούστηκαν (προκαλεί σίγουρα εντύπωση που δεν ακούστηκε δυνατά και το όνομα του Ουζουνίδη) ήταν απλά οι πρώτοι... εύκολοι σαν περιπτώσεις τη στιγμή που και οι ίδιοι ψάχνονται και κάποιοι αυτοπροτείνονται συνήθως...

Εφόσον αποφασιστεί η αντικατάσταση του Τιμούρ Κετσπάγια (πριν ή μετά την αναμέτρηση με την Λάρισα) ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς θα είναι το πρόσωπο που θα κληθεί να αναλάβει την υποχρέωση (είναι κιόλας το αντικείμενο της δικής του ευθύνης στην ΑΕΚ) να βρει τον κατάλληλο προπονητή με τον οποίο θα πορευτεί η ομάδα και θα τελειώσει ένα κύκλο λανθασμένων αποφάσεων έως και σήμερα. Κάτι που πλέον είναι ένα γεγονός που σημειώνουν και καταγράφουν όλοι. Φυσικά δεν είναι εύκολες αποφάσεις για κανέναν αυτές και όποιος δεν κάνει τίποτα δεν κάνει λάθη, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι μετά το ναυάγιο με τον Μοντανιέ δεν τα... ζύγισαν καλά ο Μπάγεβιτς και οι συνεργάτες του στην Ένωση και λόγω του χαμένου χρόνου πήγαν σε μία βιαστική και τελικά (το πιο σημαντικό) λανθασμένη επιλογή. Διότι και να μείνει ο Γεωργιανός τεχνικός έτσι όπως έχουν γίνει έως τώρα τα πράγματα προφανώς και είναι λάθος η κίνηση να τον επιλέξουν!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα