Λουτσέσκου: «Είμαστε στο 2ο level ομάδων...»

Λουτσέσκου: «Είμαστε στο 2ο level ομάδων...»

Σε δύσκολη θέση βρέθηκε στην συνέντευξη Τύπου ο Ράζβαν Λουτσέσκου, που κλήθηκε να δώσει εξήγηση για τις ατάκες του περί μικρής ομάδας για την Ξάνθη.

Λουτσέσκου: «Είμαστε στο 2ο level ομάδων...»

Ο Λουτσέσκου είπε για:

Την πρόσφατη επισήμανση για Ξάνθη και τα περί μικρής ομάδας: Συγγνώμη αλλά αυτή είναι η άποψη μου. Αυτή είναι η πραγματικότητα: συγχαρητήρια για όσα έχει πετύχει η ομάδα αλλά αν από τα έξι χρόνια στα τρία έπαιξε το τελευταίο παιχνίδι για να σωθεί, αυτή είναι η κατάσταση. Δεν μιλάω για την ιστορία της: υπήρξαν φανταστικές καταστάσεις στο παρελθόν, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Στο τελευταίο διάστημα όμως μπορώ να πω για όλη αυτήν την ιστορία που έχει δημιουργηθεί ο,τι η μεγάλη επιτυχία της ομάδας είναι μόνο ένας τελικός Κυπέλλου. Πάντοτε όταν παίζαμε χωρίς πίεση πήγαμε πολύ καλά. Μέρα με την μέρα σε αυτό το περιβάλλον το αντιλαμβάνομαι, επιτρέψτε μου, έχω την εμπειρία να το κάνω. Δεν πρέπει να παίζουμε υπό πίεση. Είμαστε στο δεύτερο Level ομάδων.
 
Τον αγώνα: Ήταν ένα καλό ματς, αντιμετωπίσαμε μια ομάδα με εμπειρία, αλλά δεν κάνανε καμία ευκαιρία. Από την άλλη εμείς δεν καταφέραμε να εκμεταλλευτούμε τις 2-3 καλές ευκαιρίες που δημιουργήσαμε , ούτε και τις μπάλες γύρω από την περιοχή. Υπήρξε καλή επιθετικότητα στην περιοχή, υπήρξε μάχη για κάθε μπάλα, από αυτές τις απόψεις μπορώ να πω πώς είμαι ικανοποιημένος από τους παίχτες του. Το μοναδικό που δεν λειτούργησε ήταν το αποτέλεσμα. Προσπαθήσαμε παίξαμε και νομίζω πώς μπορούσαμε να κερδίσουμε αυτό το ματς.
 
Αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο, η καλή ομάδα να μην κερδίζει. Είμαι ικανοποιημένος γιατί παίξαμε καλά μετά τα παιχνίδια με Πανιώνιο και ΑΕΚ λόγω του ο,τι κάναμε εμείς απίστευτα λάθη. Είχαμε σημαντικά προβλήματα, ο Λουσέρο δεν προπονήθηκε κανονικά, είχαμε Παπαγεωργίου, Γουάλας, Λάζιτς και άλλους παίχτες. Είναι παίχτες που σου δίνουν λύσεις.  Είμαι όμως και πολύ ικανοποιημένος από τον Οκάν αν και είναι στόπερ, μπήκε στο παιχνίδι καλά και έδωσε τα πάντα. Τώρα παίζει στο υψηλότερο παιχνίδι του πρωταθλήματος. Αντίστοιχα ο Μπαξεβανίδης που επέστρεψε μετά από αρκετό καιρό στα επίσημα παιχνίδι, πήγε πολύ καλά. Δεν είχαμε άλλη ποιοτική λύση εκεί.
 
Τον Πανόπουλο, την επιθετική δυστοκία και τις μεταγραφές: Ο ιδιοκτήτης μέσα σε αυτήν τη δύσκολη κατάσταση βάζει λεφτά από την τσέπη του. Παίρνουμε όλη την ευθύνη με αυτήν την κατάσταση να διορθώσουμε την κατάσταση. Παλεύουμε να δημιουργήσουμε ένα group με μαχητές. Θα παίζαμε με περισσότερη αυτοπεποίθηση αν δεν κάναμε τα ατομικά λάθη με ΑΕΚ και Πανιώνιο. Απλά δεν σκοράρουμε. Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω. Καταλαβαίνω πώς μπορούμε να είμαστε στεναχωρημένοι. Δεν είμαστε Μπαρτσελόνα ή Σίτι να δημιουργούμε ευκαιρίες σε κάθε αγώνα. Δεν έχουμε αυτοπεποίθηση: δεν έχουμε περισσότερη αίσθηση να αντιληφθούμε την κατάσταση . Είμαστε στο ναδίρ της αυτοπεποίθησης. Δουλεύουμε καλά. Πρέπει να εκτιμήσουμε την κατάσταση που υπάρχει και να δούμε τι θα βελτιώσουμε. Στον ΠΑΟΚ είχαμε μεγάλη ευκαιρία. Και ο ΠΑΟΚ όμως τα ίδια. Τύχη. Αυτό είναι. Σίγουρα τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα θα δώσουν κάτι παραπάνω στην συνέχεια. Θα βοηθηθεί η ομάδα από την διακοπή του πρωταθλήματος.

Best of internet