Τίμησε Μπατιστούτα η Φλωρεντία (vid)

Τίμησε Μπατιστούτα η Φλωρεντία (vid)

Τίμησε Μπατιστούτα η Φλωρεντία (vid)

bet365

Ο μεγάλος Γκαμπριέλ Μπατιστούτα είναι από την Δευτέρα επίτιμος δημότης της Φλωρεντίας και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναλάβει πόστο στη Φιορεντίνα.

Από το 1991 ως το 2000 τρομοκρατούσε τις ιταλικές άμυνες με τη φανέλα των Βιόλα, για χάρη των οποίων έπαιξε και στη Serie B ενώ είναι και ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας. Η μεταγραφή του στη Ρόμα δεν άλλαξε κάτι σε ό,τι αφορά την αγάπη όλων στη Φλωρεντία προς το πρόσωπο του και αυτό αποδείχθηκε και τυπικά την Δευτέρα, όταν ο δήμαρχος Ντάριο Ναρντέλα τον ανακήρυξε επίτιμο δημότη σε ειδική εκδήλωση, στην οποία οι οπαδοί μετέτρεψαν το Palazzo Vecchio σε... curva Fiesole!

«Αισθάνθηκα πολύ άσχημα όταν έπρεπε να φύγω από τη Φλωρεντία για να πάω στη Ρόμα. Δεν μπορώ να συγκρίνω με τίποτα την σημερινή αναγνώριση», είπε αρχικά ο Μπατιστούτα, ο οποίος βούρκωσε αρκετές φορές, για να προσθέσει: «Δεν το περίμενα αλλά το ήθελα γιατί ειλικρινά με θεωρώ fiorentino, δεν πίστευα όμως ότι θα γινόταν. Είμαι ευτυχισμένος. Η σχέση μου με τη Φλωρεντία είναι πραγματικής αγάπης, αγάπησα και αγαπώ την Φλωρεντία, τη Φιορεντίνα, τους οπαδούς της και αισθάνομαι την αγάπη τους. Εδώ αισθάνομαι ότι είμαι σπίτι μου. Πάντα αισθανόμουν έτσι, όπου κι αν πήγαινα μιλούσα για αυτή την πόλη σαν να ήταν το σπίτι μου. Και από τότε που ήρθα πρώτη φορά εδώ, έχουν πλέον περάσει 25 χρόνια».

Οσο για το αν υπάρχει περίπτωση να πάρει κάποιο πόστο στη Φιορεντίνα, ο ασύγκριτος «Re Leone» είπε: «Είμαι εδώ και είμαι χαρούμενος επειδή εκπροσωπώ την Φλωρεντία όπου πάω. Από εκεί και πέρα, αν η Φιορεντίνα το θέλει, ξέρει πού θα με βρει. Οταν λέω κάτι δεν αλλάζω άποψη και αυτό το είπα και πριν λίγα χρόνια».

 

SERIE A Τελευταία Νέα