Θωμάς Στρακόσια: Ο νέος «κέρβερος» της Λάτσιο

Θωμάς Στρακόσια: Ο νέος «κέρβερος» της Λάτσιο

Θωμάς Στρακόσια: Ο νέος «κέρβερος» της Λάτσιο

bet365

Ο Θωμάς Στρακόσια κράτησε για δεύτερο διαδοχικό ματς ανέπαφη την εστία του και στη Λάτσιο ήδη σκέφτονται την αναπροσαρμογή του συμβολαίου του.

Ο Θωμάς Στρακόσια στα 21 του έφτασε στο σημείο να υπερασπίζεται την εστία της Λάτσιο ως βασικός γκολκίπερ. Ο Σιμόνε Ιντσάγκι έδωσε την ευκαιρία στον γιο του παλαίμαχου τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, Φώτη Στρακόσια και εκείνος ανταποκρίθηκε.

Ο ταλαντούχος πορτιέρε πραγματοποίησε την τρίτη εμφάνιση του με τους «Λατσιάλι» διατηρώντας το μηδέν στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ουντινέζε (0-3). Το ίδιο είχε πράξει και απέναντι στην Έμπολι (2-0).

Η εστία του παραβιάστηκε στην παρθενική συμμετοχή του με την φανέλα της Λάτσιο στο εκτός έδρας ματς απέναντι στην Μίλαν (2-0), δίχως όμως να φέρει ευθύνη για τα γκολ που δέχθηκε.

Ο Στρακόσια Τζούνιορ γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες του Πανιωνίου. Στα 17 του μεταπήδησε στη Λάτσιο, ενώ την περυσινή σεζόν παραχωρήθηκε στη Σαλερνιτάνα, αλλά δεν κατάφερε να πάρει τις ευκαιρίες που περιμένε.

Οι συγκυρίες ευνόησαν τον διεθνή με την U-21 της Αλβανίας, καθώς ο συμπατριώτης του, Ετρίτ Μπερίσα μεταπήδησε στην Αταλάντα, ενώ ο βασικός Φεντερίκο Μαρκέτι τραυματίστηκε.

Ο Θωμάς Στρακόσια στάθηκε τυχερός αφού εκτός των άλλων ο Ιντζάγκι είχε διαγνώσει το ταλέντο στην Primavera.

Ο τεχνικός της Εθνικής Ελπίδων της Αλβανίας, αναφέρθηκε στην ανέλιξη του Στρακόσια.

«Ο μικρός είναι ο μοναδικός καλός τερματοφύλακας στην οικογένεια», τόνισε αστειευόμενος προσθέτοντας: «Τον γνωρίζω από την Under-19. Μπορεί να γίνει καλύτερος από τον πατέρα του και του το εύχομαι. Έχει προσωπικότητα και γνωρίζει να κάθεται κάτω από την εστία κατευθύνοντας σωστά την άμυνά του».

Το συμβόλαιο του Θωμά Στρακόσια εκπνέει το καλοκαίρι του 2019, όμως αναμένεται να επεκτείνει τη συνεργασία του με την Λάτσιο.

 

SERIE A Τελευταία Νέα