Τα 4 κέρδη της... κορυφής

Τα 4 κέρδη της... κορυφής

Νίκος Ρόλλας
Τα 4 κέρδη της... κορυφής

bet365

Το Gazzetta.gr καταγράφει τους 4 έξτρα λόγους που έχει ο Αντρέα Στραματσόνι για να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση, μετά την ολοκλήρωση της 6ης αγωνιστικής.

Μετά από 1688 ημέρες, ο Παναθηναϊκός απολαμβάνει ξανά την μοναξιά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, κάτι που από μόνο του προκαλεί ικανοποίηση στο «στρατόπεδο» του «τριφυλλιού». Δεν είναι όμως μόνο αυτό... Οι «πράσινοι» και ο Αντρέα Στραματσόνι έχει και κάποιους άλλους λόγους, αγωνιστικούς και μη, προκειμένου να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση.

To Gazzetta.gr επιχειρεί να καταγράψει αυτά που «έβγαλε» η ομάδα του Ιταλού τεχνικού και τον κάνουν να αισιοδοξεί για ακόμη καλύτερες ημέρες στη συνέχεια, τόσο στις εγχώριες διοργανώσεις, όσο και στο Europa League...

Η... άφιξη του Νούνο Ρέις
Ο 25χρονος Πορτογάλος μπορεί να έμεινε έξω από την λίστα για τους ομίλους του Europa League, όμως όταν του παρουσιάστηκε η ευκαιρία την άρπαξε από τα... μαλλιά. Ο τραυματισμός του Ουσμανί Κουλιμπαλί στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού με τον Αστέρα, ανάγκασε τον Αντρέα Στραματσόνι να γυρίσει προς τον πάγκο και να εξετάσει τις επιλογές που είχε στην διάθεσή του. Επέλεξε τον Νούνο Ρέις και αυτός τον δικαίωσε... Πήρε άριστα στο τακτικό κομμάτι, δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στα ανασταλτικά του καθήκοντα, ενώ υπήρχαν στιγμές που προσπάθησε να βοηθήσει και στο δημιουργικό κομμάτι. Σε γενικές γραμμές, για έναν παίκτη χωρίς παιχνίδια στα πόδια του, η εικόνα που παρουσίασε ήταν εξαιρετική, προσφέροντας έτσι ακόμη μία επιλογή στην διάθεση του Ιταλού τεχνικού.

Βγάζει σιγουριά
Άλλες χρονιές ματς όπως αυτό με τον Αστέρα Τρίπολης, ο κόσμος θα το αντιμετώπιζε επιφυλακτικά. Σίγουρα στο μυαλό όλων ο Παναθηναϊκός ήταν το φαβορί, αλλά δεν θα τους προκαλούσε και τόσο μεγάλη έκπληξη, αν οι φιλοξενούμενοι κατάφερναν να κόψουν βαθμούς από τους «πράσινους». Φέτος όμως αυτό έχει αλλάξει και το νιώθει κανείς από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα στην Λεωφόρο, καθώς με ομάδες όπως οι Αρκάδες ή ο ΠΑΣ, άπαντες πιστεύουν οτι εύκολα ή δύσκολα το «τριφύλλι» θα καταφέρει να πάρει τους τρεις βαθμούς και να προχωρήσει παρακάτω...

Έχει πολύ... βάθος
Ανεξαρτήτως αν κάποιος έχει πειστεί από τον εφετινό Παναθηναϊκό, αυτό που οφείλει να παραδεχθεί είναι πως έχει βάθος στον πάγκο... Πολύ βάθος για την ακρίβεια. Δείτε για παράδειγμα το χθεσινό ματς της Λεωφόρου, όπου οι «πράσινοι» ξεκίνησαν το παιχνίδι χωρίς τους δύο καλούς τους κεντρικούς αμυντικούς (Μολέντο-Σάμπα), με το βασικό του δεξί μπακ τραυματία (Μέστο), με τους Γουακάσο, Λέτο εκτός αποστολής και με τον Εμποκού στον πάγκο. Στους παραπάνω θα πρέπει να προστεθούν τόσο ο Τελάντερ, όσο και ο Μπουμάλ, ο οποίος από τη στιγμή που δεν έφυγε το καλοκαίρι, υπολογίζεται στις επιλογές του Αντρέα Στραματσόνι.

Φτιάχνει χαρακτήρα...

Ένα ακόμη στοιχείο που δείχνει να χτίζει ο εφετινός Παναθηναϊκός είναι αυτό του χαρακτήρα. Προερχόμενοι λοιπόν οι «πράσινοι» από την λευκή ισοπαλία στο Αγρίνιο και την άδικη ήττα από την Θέλτα, άλλες χρονιές θα περίμενε κανείς πως η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι θα φανεί επηρεασμένη. Κάτι ωστόσο που δεν έγινε, καθώς οι «πράσινοι» ξεκίνησαν με γκολ από τα αποδυτήρια, κυριαρχώντας στον αγωνιστικό χώρο και στο διάστημα που το παιχνίδι ήταν 11 εναντίον 11 και μετά που είχαν την αριθμητική υπεροχή. Το κενό διάστημα που παρουσιάστηκε για λίγα λεπτά με την ισοφάριση και λίγο έλειψε να προκαλέσει το 2-2, ο Παναθηναϊκός οφείλει να το δουλέψει, αν και αμέσως μετά την συγκεκριμένη φάση, το «τριφύλλι» επέστρεψε στον επιθετικό του μονόλογο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα