Εκεί, εκεί, εκεί στην κορυφή!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Εκεί, εκεί, εκεί στην κορυφή!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό που... καθάρισε τον Αστέρα Τρίπολης, τον Ζέκα που θύμισε Διαμαντίδη και τις λάθος αποφάσεις του Καλογερόπουλου.

Η κορυφή του πρωταθλήματος παρέμεινε πράσινη, παρέμεινε με το τριφύλλι δίπλα της και αυτό ήταν το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό πριν την έναρξη της αποψινής αναμέτρησης με τον Αστέρα Τρίπολης. Αυτό μετράει και μόνο! Η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι έβαλε στο σακούλι τρεις βαθμούς, έφτασε τους 10 και πηγαίνει στην διακοπή φιγουράροντας στην πρώτη θέση της βαθμολογίας! Υπόθεση σημαντική μετά την ισοπαλία στο Αγρίνιο και την ήττα στο Βίγκο. Ο οργανισμός του κλαμπ θέλει νίκες, θέλει σερί και δύο διαδοχικά ανεπιτυχή αποτελέσματα είναι πάντα ικανά να σου αλλάξουν και να σου χαλάσουν το κλίμα. Ένα κλίμα που αρκετές φορές-εκτός ομάδας- διαμορφώνεται από ανθρώπους που δεν είναι καν δημοσιογράφοι, δεν έχουν παρακολουθήσει μισή προετοιμασία στην ζωή τους, δεν έχουν ιδέα από το κανονικό ποδόσφαιρο, δεν έχουν συζητήσει ποτέ με ανθρώπους του υψηλότερου επιπέδου του αθλήματος και παρόλα αυτά λογίζονται ως «ειδικοί» από μία μικρή μερίδα του κόσμου, επειδή... τα λένε ωραία! Κλείνει η παρένθεση.

Το βράδυ θα μπορούσε να είναι πολύ πιο άνετο για το «τριφύλλι». Αυτό έδειχνε το 2-0 του ημιχρόνου, ένα ημίχρονο που ξεκίνησε ιδανικά με το γκολ του Μάρκους Μπεργκ στο 22''. Ότι δεν έγινε στην Ισπανία, πραγματοποιήθηκε στην Λεωφόρο και αυτό δείχνει πως το μάθημα έγινε κατανοητό. Όλα τα λεφτά η κάθετη του Λεντέσμα με την μία, στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα. Ο Μπεργκ σκόραρε το 3ο φετινό του τέρμα στο πρωτάθλημα, ο «Ινδιανός» έβαλε μέσα το πέναλτι που κέρδισε ο Βιγιαφάνιες και όλα έδειχναν μία κατάσταση «πολλά με λίγα», ειδικά μετά την απαράδεκτη ενέργεια του Φαρίνα να φτύσει τον Κουτρουμπή και να αφήσει την ομάδα του με παίκτη λιγότερο από το 55'.

Από την στιγμή που ο φαντεζί Ιμπάρμπο δεν βρήκε στόχο στις φάσεις του 59' και το 60', ο Παναθηναϊκός έπαθε... μπλακ-άουτ μετά το 2-1 του Ιωαννίδη με πέναλτι και πάλι καλά που ο Κάρλος Ζέκα είναι μεγάλος θαυμαστής του Δημήτρη Διαμαντίδη! Στιγμές μετά την μείωση του σκορ, «μιμήθηκε» τον τεράστιο Μήτσο και όπως ο «3D» πρόλαβε τον Άκερ σε εκείνο τον τελικό στο ΟΑΚΑ το 2007, έτσι και ο Πορτογάλος αρχηγός έσωσε την ισοφάριση με το τάκλιν πάνω στον Τσιλιανίδη! Ο Λεντέσμα ξανά με εύστοχη εκτέλεση διαμόρφωσε το τελικό 3-1, έδιωξε το άγχος του φινάλε αν και ο Παναθηναϊκός είχε καταφέρει να βρει την συγκέντρωση που έχασε στην άμυνα με την είσοδο του Μολέδο αντί του Ιβανόφ.

Κορυφαίος σε διάρκεια ο Χουλτ, καθοριστικοί οι Λεντέσμα και Ζέκα, εντυπωσιακός για 60' αλλά χωρίς το γκολ ο Ιμπάρμπο και πολύ καλή εμφάνιση από τον Ρέις στο δεξί άκρο της άμυνας αντί του τραυματία Κουλιμπαλί. Ο Πορτογάλος ήταν άριστος τακτικά στην πρώτη του εμφάνιση με το τριφύλλι, είχε σωστές μεταβιβάσεις και το πρόσημο της παρουσίας του ήταν πέρα για πέρα θετικό!

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, ήταν ανώτερος απέναντι σε έναν φοβισμένο και καμία σχέση με τα προηγούμενα χρόνια Αστέρα, ωστόσο, αρκετή κουβέντα θα γίνεται για τις αποφάσεις του Καλογερόπουλου. Εκείνου του τύπου που το 2014 είχε «σφυρίξει» 90-10 στο «αιώνιο» ντέρμπι που κρίθηκε από το γκολ του Αυλωνίτη από μια στημένη φάση, στην οποία δεν είχε γίνει καν φάουλ και που «ανακάλυψε» χέρι του Πέτριτς σε τετ-α-τετ του Ατζαγκούν στο φινάλε.

Στο σήμερα, ο ρέφερι από την Αθήνα υπέδειξε τρεις φορές την εσχάτη των ποινών και επειδή εμείς δεν έχουμε μάθει να κάνουμε το άσπρο-μαύρο και να παίζουμε με την νοημοσύνη «εχθρών» και φίλων, θα τα πούμε όπως τα είδαμε στα-όχι και τόσο κατατοπιστικά ριπλέι- της μετάδοσης. Λάθος του επόπτη Τάτση που παίρνει πάνω του την φάση του Βιγιαφάνιες και δείχνει πέναλτι. Από τα ριπλέι που είδαμε δεν υπάρχει παράβαση. Το κερδίζει ο Αργεντινός με την πτώση του. Ο Καλογερόπουλος σφυρίζει πέναλτι στον Ιβανόφ ενώ ο Τσουκαλάς έχει χάσει το τετ-α-τετ και ενώ η φάση έχει τελειώσει, ο Βούλγαρος βρίσκει τον παίκτη του Αστέρα. «Τραβηγμένο» από τα μαλλιά, δεν θυμάμαι ανάλογη περίπτωση που να έχει υποδειχθεί η άσπρη βούλα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο!

Όσον αφορά την φάση του Χουλτ, από το ριπλέι φαίνεται να υπάρχει επαφή. Η φάση μοιάζει αρκετά με το πέναλτι που κάνει ο Μέστο στο ματς με τον Άγιαξ. Ο Σουηδός μπαίνει περιοχή, ανατρέπεται και μοιάζει να είναι το «περισσότερο» πέναλτι από τα τρία. Όταν ξαναδώ τα ριπλέι, ελπίζω από καλύτερες λήψεις, θα τα ξαναπούμε.

Αυτά από την Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός έκανε την δουλειά, ήταν πρώτος και στην διακοπή μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερος!

Ατομική αξιολόγηση: Στιλ 5, Χουλτ 8, Κουλιμπαλί(-), Ρέις 7, Κουτρουμπής 7, Ιβανόφ 5, Λεντέσμα 8, Ζέκα 7, Ιμπάρμπο 7, Λουντ 7, Βιγιαφάνιες 6, Μπεργκ 6, Εμποκού 5, Μολέδο 6

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.