Θέλτα - Μπαρτσελόνα 4-3

Θέλτα - Μπαρτσελόνα 4-3

bet365

Ο Λουίς Ενρίκε αποφάσισε να κάνει rotation και η Θέλτα τον τιμώρησε. Μετά το περσινό 4-1, κέρδισε ξανά τους μπλαουγκράνα με 4-3.

Πέρυσι τον Σεπτέμβριο η Μπαρτσελόνα είχε γνωρίσει βαριά ήττα με 4-1. Φέτος, το μόνο που άλλαξε ήταν η καλύτερη επίδοσή της επιθετικά. Ο Λουίς Ενρίκε αποφάσισε να παρατάξει την ομάδα του χωρίς τους Ράκιτιτς και Ινιέστα στη μεσαία γραμμή και το μετάνιωσε πολύ γρήγορα. Για την ακρίβεια μετά από 33’, όταν το σκορ ήταν ήδη στο 3-0 για τους γηπεδούχους. Στην επανάληψη άλλαξε σύστημα, πίεσε πιο ψηλά, μείωσε σε 3-2, όμως ένα λάθος του Τερ Στέγκεν τελείωσε τα πάντα.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα, κυριάρχησαν, όμως πέρα από το σουτ του Σουάρες (11’) δεν έκαναν και πολλά στην αντίπαλη περιοχή. Από τη στιγμή, μάλιστα, που βρέθηκαν πίσω στο σκορ έμοιαζαν σε κατάσταση σοκ. Στο 22’ Τερ Στέγκεν και Μπουσκέτς μοιράζονται το λάθος, που οδήγησε στην ασίστ του Άσπας και στο γκολ του Σίστο για το 1-0 στην πρώτη ευκαιρία της Θέλτα! Οι Καταλανοί έπεσαν σε λήθαργο, οι παίκτες του Μπερίσο έπαιζαν με αυτοπεποίθηση και στο 31’ μετά από νέο λάθος του Μπουσκέτς και αδράνεια στην άμυνα, ο Άσπας με διαγώνιο σουτ έκανε το 2-0!

Τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο στο πρωτάθλημα η Μπαρτσελόνα είχε να δεχθεί από το 2007 και 2’ αργότερα η Θέλτα ήρθε να την το θυμίσει. Πολύ ωραία πάσα του Βας στον Άσπας και ο Ματιέ προ του τελευταίου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 3-0! Φυσικά, τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το ημίχρονο, με τον Λουίς Ενρίκε να ετοιμάζει τον Ινιέστα και την αλλαγή συστήματος.

Σε πιο γνώριμες συνθήκες στην επανάληψη, οι μπλαουγκράνα πίεσαν πολύ ψηλά και σιγά-σιγά οι γηπεδούχοι άρχισαν να νιώθουν άβολα και να κάνουν λάθη. Παρόλα αυτά, από την Μπαρτσελόνα έλειπε η ουσία. Μέχρι το 58’, όταν μετά από σέντρα του Ινιέστα ο Πικέ με κεφαλιά μείωσε σε 2-1. Ο τελευταίος βρισκόταν όλο και πιο συχνά στην επίθεση, οι Καταλανοί πίεζαν και η διαφορά με τον Ινιέστα στην ενδεκάδα ήταν εμφανής.

Στο 64’ ο τελευταίος έβγαλε υπέροχη πάσα στον Γκόμες, ο Ραντόγια τον τράβηξε στην περιοχή και ο Νεϊμάρ από τη άσπρη βούλα έκανε το 3-2! Η Μπαρτσελόνα είχε, πλέον, το μομέντουμ. Αντί, όμως, να το εκμεταλλευτεί, εγκλωβίστηκε και πάλι στην αδυναμία της να αναπτυχθεί σωστά. Η Θέλτα βγήκε δειλά-δειλά από το καβούκι της και η εντολή του Μπερίσο για πίεση ψηλά είχε αποτέλεσμα.

Στο 77’ τα πάντα έδειχναν να τελειώνουν, όταν ο Τερ Στέγκεν έστειλε την μπάλα συστημένη στον Ερνάντες, που τον πίεσε και την μάζεψε από τα δίχτυα του για το 4-2! Η Μπαρτσελόνα, όμως, δεν τα παράτησε. Ο Πικέ σκόραρε για πρώτη φορά στην καριέρα του δύο φορές στο ίδιο ματς με την Μπαρτσελόνα, κάνοντας το 4-3 στο 87’ με νέα κεφαλιά μετά από σέντρα του Σουάρεθ, όμως στη συνέχεια τόσο η δική του κεφαλιά όσο και εκείνη του Νεϊμάρ δεν βρήκαν στόχο και το 4-3 έμεινε μέχρι το τέλος, με τους μπλαουγκράνα να χάνουν μεγάλη ευκαιρία να βρεθούν στην κορυφή.

Θέλτα (Εντουάρντο Μπερίσο): Άλβαρεθ, Ούγκο Μάγιο, Σέρζι Γκόμεθ, Καμπράλ, Ρονκάλια, Βας (83' Κάστρο), Ραντόγια, Μπονγκοντά (63' Ντίας), Ερνάντες, Σίστο, Άσπας (88' Γκουιντέτι)

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Σέρζι Ριμπέρτο, Ματιέ, Πικέ, Ζόρντι Άλμπα (81' Αλκάθερ), Μπουσκέτς (76' Σουάρεθ), Αντρέ Γκόμες, Ραφίνια (46' Ινιέστα), Αρντά, Νεϊμάρ, Σουάρες

 

LA LIGA Τελευταία Νέα