Αταλάντα - Νάπολι 1-0

Αταλάντα - Νάπολι 1-0

bet365

Μια κακή Νάπολι ηττήθηκε στο Μπέργκαμο από την Αταλάντα (1-0) και έμεινε στο -4 από τη Γιουβέντους. Διπλό για Τζένοα (0-1 την Μπολόνια), νίκη η Κάλιαρι (2-1 την Κροτόνε), ισόπαλο το Σαμπντόρια-Παλέρμο (1-1).

Χειρότερα δεν θα μπορούσε να πάει στη διακοπή του πρωταθλήματος η Νάπολι, η οποία σε ακόμη ένα εκτός έδρας ματς έχασε βαθμούς και μένει από νωρίς στο -4 από τη Γιουβέντους. Μετά τις ισοπαλίες στην Πεσκάρα και την Τζένοα, οι Παρτενοπέι έχασαν στο Μπέργκαμο και έχουν 1/4 εκτός έδρας, έχοντας νικήσει μόνο στο Παλέρμο.

Η κακή μέρα φάνηκε από νωρίς για την ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι αφού στο 9' η μπάλα στρώθηκε στον Πετάνια, μετά τη σέντρα του Γκόμες και την αδυναμία των Κουλιμπαλί-Γκουλάμ να απομακρύνουν, για να εκτελέσει τον Ρέινα και να ανοίξει το σκορ (1-0). Οι Ναπολιτάνοι προσπάθησαν να αντιδράσουν γρήγορα, απείλησαν με τους Χάμσικ (22') και Γκουλάμ (29') αλλά η Αταλάντα έφτασε μια ανάσα από το 2-0 σε τρεις περιπτώσεις μέσα σε τρία λεπτά! Στο 33' ο Ρέινα απέκρουσε το σουτ του Γκόμες, στο 34' ο Ντραμέ με δυνατό σουτ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι και στο 35' η κεφαλιά του Πετάνια έφυγε λίγο άουτ.

Στο 42' ο Μπερίσα απέκρουσε την προσπάθεια του Μίλικ και στο 65' ήταν η σειρά του Χάμσικ να πλησιάσει στην ισοφάριση αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ μετά το σουτ που επιχείρησε. Η Νάπολι ήθελε αλλά ήταν φανερό ότι δεν μπορούσε να κάνει το παιχνίδι της και έτσι οι Μπεργκαμάσκι κρατούσαν το προβάδισμα μάλλον πιο εύκολα από ό,τι θα περίμεναν, έχοντας και μια καλή αντεπίθεση στο 84' με τον Γκράσι που είχε... όλο το γήπεδο στη διάθεση του αλλά ο Ρέινα μπλόκαρε.

Κόκκινες, Σιμεόνε, Τζένοα
Σε ένα ματς που τα είχε όλα, η Τζένοα κατάφερε να περάσει από την Μπολόνια (0-1) και έφτασε στους 11 βαθμούς, πραγματοποιώντας πολύ καλό ξεκίνημα. Ο αγώνας είχε καλό ρυθμό στο ξεκίνημα και μετά είχε... αποβολές, με την Τζένοα να μένει χωρίς προπονητή στο 41' αφού αποβλήθηκε ο Τζούριτς για διαμαρτυρίες. Δύο λεπτά μετά, η Μπολόνια έμεινε με 10 παίκτες αφού είδε κόκκινη ο Γκασταλντέλο, επίσης για διαμαρτυρίες. Τα νεύρα είχαν κυριαρχήσει στο δεύτερο μέρος, πολλές καλές φάσεις δεν υπήρχαν αλλά στο 77' ο Σιμεόνε έκανε αυτό που έπρεπε μετά το γύρισμα του Λασάλτ, κάνοντας το 0-1. Οι γηπεδούχοι βγήκαν μπροστά για να ισοφαρίσουν, οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 στο 85' αφού είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Χεντιλέτι αλλά αμέσως μετά, στο 87', η Μπολόνια έμεινε με 9 λόγω της κόκκινης στον Τζεμαϊλί και το ματς έλαβε πρόωρο τέλος...

Ανεβαίνει η Κάλιαρι
Μετά τα άσχημα αποτελέσματα στα πρώτα ματς, οι Ροσομπλού δείχνουν να βρίσκουν τα πατήματα τους και μαζί βρίσκουν και τους βαθμούς που χρειάζονται ώστε να πάνε σε μια εύκολη παραμονή, το οποίο είναι και ο στόχος τους. Υποδεχόμενη την Κροτόνε, η Κάλιαρι πήρε από νωρίς το πάνω χέρι στο ματς και στο 38' πήρε και το προβάδισμα με το ωραίο μακρινό σουτ του Ντι Τζενάρο (38'). Στο 56' τα πράγματα φάνηκε ότι έγιναν πολύ εύκολα για τους γηπεδούχους αφού ο Παντοΐν ήταν εκεί που έπρεπε, μετά το δοκάρι του Μποριέλο σε τετ α τετ, για να πάρει την μπάλα και να γράψει το 2-0. Κάπου εκεί η ομάδα του Μάσιμο Ραστέλι χαλάρωσε και η Κροτόνε βγήκε μπροστά, πιέζοντας ασφυκτικά στο τελευταίο 15λεπτο. Το μόνο που κατάφερε, όμως, ήταν να μειώσει στο 91' με... τρελή εκτέλεση φάουλ του Στόιαν από τα 30 μέτρα (2-1)!

Το έσωσε στο... 95'!
Στο Σαμπντόρια-Παλέρμο η νίκη ήταν αυτοσκοπός για τις δύο ομάδες και οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα, χάνοντας ευκαιρίες από νωρίς και έχοντας δοκάρι στο 43' σε κεφαλιά του Μπαρέτο και ενώ ο τερματοφύλακας Πόσαβετς βρήκε την μπάλα. Οι Μπλουτσερκιάτι έπαιζαν καλύτερα και έφτιαχναν ευκαιρίες, τις οποίες όμως δεν αξιοποιούσαν. Ετσι, σαν τιμωρία, ήρθε το 0-1 στο 60' για την Παλέρμο, με τον Νεστορόφσκι να ολοκληρώνει ιδανικά την αντεπίθεση. Η εξέλιξη αυτή είχε ως συνέπεια οι Γενοβέζοι να... παγώσουν για κάποια λεπτά αλλά γρήγορα ξαναπήραν τον έλεγχο και έψαξαν ως το τέλος την ισοφάριση, την οποία βρήκαν στις καθυστερήσεις. Αρχικά, στο 93', οι Σικελοί έμειναν με 10 παίκτες μετά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Γκάτσι και στο 95' ο Μπρούνο Φερνάντες με σουτ έγραψε το 1-1, δίνοντας έστω τον βαθμό στη Σαμπντόρια.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα