Ολυμπιακός - ΑΕΚ 3-0 (vid)

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός - ΑΕΚ 3-0 (vid)

bet365

Ο «με το μαχαίρι στα δόντια» Ολυμπιακός έπαιξε... σαν την γάτα με το ποντίκι την άφαντη ΑΕΚ, έφτασε εύκολα στο 3-0, είχε δοκάρι (Σεμπά) και λογικά... φέρνει νέο προπονητή στην Ένωση! Το δοκάρι του Μπακασέτα στο 87' η πιο καλή στιγμή των «κιτρινόμαυρων».

Είχε βγει Silver Alert. Ο Κώστας Φορτούνης την φετινή σεζόν αγνοούνταν. Και επειδή δεν αγωνιζόταν αλλά και όταν βρισκόταν μέσα στο γήπεδο. Ηταν θέμα αυτό για τον Ολυμπιακό. Οτι ο καλύτερος Ελληνας μέσος και φυσικά ο καλύτερος παίκτης της ομάδας δεν είχε βοηθήσει τον σύλλογο.

Εμφανίστηκε στο πιο κρίσιμο (μέχρι το επόμενο) παιχνίδι. Μαζί με τον εγωισμό του πρωταθλητή εμφανίστηκε και ο δικός του. Ο Φορτούνης μπήκε σε beast mode. Ετρεχε παντού, πίεζε, έκλεβε μπάλες, δημιουργούσε, απειλούσε. Αυτός ήταν ο μαέστρος του αγώνα και αυτός που... κανόνιζε τον ρυθμό. Μαζί του ακολούθησε όλος ο Ολυμπιακός σ' ένα πολύ σημαντικό ματς για του πρωταθλητές. Κόντρα στην ΑΕΚ μετά από δύο σερί ήττες.

Οι «ερυθρόλευκοι» έπιασαν από τον λαιμό την «Ενωση» η οποία εμφανίστηκε στο Φάληρο μετά το 3-0 και την κόλλησαν στα σχοινιά. Μία νίκη 100% δίκαιη για τον Ολυμπιακό που στο τέλος του αγώνα μάλλον τον αδικεί στο σκορ...

ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ...
Ηταν φανερό από το πρώτο λεπτό. Ο Ολυμπιακός με Φορτούνη 10αρι και τον Μάρτινς από πίσω του μπήκε στο ματς για να πιέσει την ΑΕΚ. Και το έκανε. Σε βαθμό που η «Ενωση» όχι μόνο δεν μπορούσε να... αναπνεύσει αλλά και ν' αντιδράσει. Ο Τιμούρ Κετσπάγια και η ομάδα του πιάστηκαν αδιάβαστοι η κίνηση με τον Λαμπρόπουλο στα χαφ δε του βγήκε και ταυτόχρονα δεν μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα στην... προβληματική άμυνα του Ολυμπιακού.

Και όταν οι «ερυθρόλευκοι» μύρισαν αίμα το εκμεταλλεύτηκαν μέχρι τέλους. Γκολ στο 7' (!) με κλέψιμο στα χαφ και εξαιρετικό transition. Ελιουνούσι στον Φορτούνη, αυτός στον Σεμπά ο οποίος με την μία έδωσε στον Ιντέγε που σκόραρε. Στο 10' το πλασέ του Σεμπά κόντραρε στον Ντιντάκ και η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι και ο Ολυμπιακός συνέχιζε να πιέζει μια ζαλισμένη ΑΕΚ η οποία εάν δεν είχε σε καλή μέρα τους Λέσκοτ, Τσιγκρίνσκι οι οποίοι έτρεχαν για να κόψουν και να διορθώσουν τα λάθη των χαφ πιθανότατα το σκορ να είχε ανοίξει από το πρώτο μέρος.

Την ώρα που οι παίκτες του Μπέντο έπαιζαν με... λύσσα αυτοί του Κετσπάγια προσπαθούσαν να βρουν έναν τρόπο να μπουν στο ματς. Μάταια. Ο Μάνταλος προσπαθούσε να βρει στηρίγματα αλλά ο Μπακασέτας είχε χαθεί σε μια θέση που δε του πάει, ο Χριστοδουλόπουλος δεν εμφανίστηκε στο παιχνίδι και ο Πατίτο αναλώθηκε σε τσαμπουκάδες με τον Φιγκέιρας. Σε συνδυασμό πως ο Γιόχανσον έκανε το χειρότερό του παιχνίδι ήταν φανερό πως η ΑΕΚ θα μπορούσε να πάρει κάτι από το παιχνίδι μόνο από τύχη.

ΔΥΟ ΛΑΘΗ, ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΝΙΚΗ
Προφανώς και ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να πρεσάρει σε τόσο έντονο ρυθμό για 90 λεπτά. Ομως η «Ενωση» από τα αλλεπάλληλα... χτυπήματα που δέχτηκε στο πρώτο μέρος δεν μπορούσε να σηκώσει κεφάλι. Ο Λαμπρόπουλος χάρισε την μπάλα στον Μάρτινς στο 64' ο οποίος πήγε μέχρι τέλους μόνος του και δικαιώθηκε και στο 79' ο Φορτούνης πήγε δυνατά στη φάση (ξανά με τον Ελληνα αμυντικό της ΑΕΚ) και δικαιώθηκε μιας και η μπάλα κόντραρε και πήρε πορεία προς τα δίχτυα.

Ομως το ματς φαινόταν. Οτι θα έχει και δεύτερο και τρίτο γκολ. Και αν δεν κουράζονταν οι Μάρτινς (αντικαταστάθηκε από τον Καμπιάσο) και Φορτούνης (έγινε αλλαγή από τον Φορτούνη) πιθανότατα να είχε και περισσότερα. Οι αλλαγές της ΑΕΚ δεν άλλαξαν την εικόνα του αγώνα (Πλαττέλας, Πέκχαρτ) και η Ενωση εμφανίστηκε στο ματς μετά το 3-0 με τον Μπακασέτα να έχει δύο φάσεις (η μία σταμάτησε στο δοκάρι).

MVP: Κώστας Φορτούνης. Οταν αυτός είναι καλά ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλά. Το πρώτο του σπουδαίο παιχνίδι για φέτος. Είναι μέσα στο πρώτο γκολ, βάζει το τρίτο αλλά είναι παντού, τρέχει παντού και δίνει έναν απίστευτο ρυθμό στους «ερυθρόλευκους».

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Τιμούρ Κετσπάγια. Δεν διάβασε καθόλου σωστά το παιχνίδι. Η ΑΕΚ δεν μπήκε ποτέ στο ματς και το 3-0 μάλλον είναι κολακευτικό για την Ενωση. Η άμυνα του Ολυμπιακού δεν ένιωσε καμία πίεση για πρώτη φορά φέτος σε όλα του τα παιχνίδια!

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Μάρτινς. Το δεύτερο γκολ είναι 100% δικό του που κυνηγάει τον Λαμπρόπουλο και περνάει τον Λέσκοτ και πλασάρει τέλεια. Συνολικά όμως ένα πολύ καλό παιχνίδι.

Η ΓΚΑΦΑ: Θέλει και ρώτημα. Ο Λαμπρόπουλος... έλυσε το πρόβλημα της κάθετης πάσας στον Ολυμπιακό. Εδωσε ασίστ στον Μάρτινς κι αυτός μπήκε στην περιοχή για να τελειώσει το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό.

TO ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Δεν έχει δει την φαση του Πατίτο που έπρεπε ν' αποβληθεί για την κίνηση που έκανε στον Φιγκέιρας. Αφησε πάντως το ματς να έχει ρυθμό σφύριξε ελάχιστα και θα μπορούσε να είναι λίγο πιο προσεκτικός στον πειθαρχικό έλεγχο.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος και το 3-0 δείχνει πλήρως την εικόνα του αγώνα. Οι «ερυθρόλευκοι» μετά τις δύο σερί ήττες (με ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ) απάντησαν μ' ένα επιβλητικό 3-0 επί της ΑΕΚ η οποία ήταν αήττητη στο πρωτάθλημα έχοντας δεχτεί μόνο ένα γκολ και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα. Οσο για την Ενωση; Πρέπει να προβληματιστεί για την εικόνα της στο συγκεκριμένο παιχνίδι...

Οι συνθέσεις:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία (46' Βιάνα), Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς (70' Καμπιάσο), Σεμπά, Ελιουνούσι, Φορτούνης (81' Ντομίνγκες), Ιντέγε


ΑΕΚ (Τιμούρ Κετσπάγια): Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Λεσκοτ, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Γιόχανσον, Χριστοδουλόπουλος (72' Πλατέλλας), Πατίτο (59' Πέκχαρτ), Μάνταλος, Μπακασέτας


ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΤΕΡΜΠΙ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα