Γκόικο Τσίμιροτ: «Το πρωτάθλημα κρίνεται κάθε Κυριακή...»

Γκόικο Τσίμιροτ: «Το πρωτάθλημα κρίνεται κάθε Κυριακή...»

Γκόικο Τσίμιροτ: «Το πρωτάθλημα κρίνεται κάθε Κυριακή...»

bet365

Ο Βόσνιος μέσος του ΠΑΟΚ μιλάει στο Gazzetta.gr για τη νίκη του «Δικεφάλου» στο Λίμπερετς, την πορεία της ομάδας στην Ευρώπη, αλλά δεν μπαίνει σε σύγκριση με το πρωτάθλημα στην Ελλάδα.

Ο Γκόικο Τσίμιροτ παραδέχθηκε ότι ο «Δικέφαλος» στην Τσεχία έδειξε χαρακτήρα μεγάλης ομάδας, αλλά μια καλή πορεία στην Ευρώπη δεν λέει απολύτως τίποτα για όλα όσα μπορούν να συμβούν «εντός των συνόρων».

-Πόσο σημαντικό είναι ο ΠΑΟΚ να κερδίζει και στην κακή του μέρα;

«Να κερδίζεις ακόμα και στην κακή σου μέρα είναι μια… συνήθεια που σε βοηθά να ξεχωρίσεις. Σε κάνει μεγάλη ομάδα. Ο ΠΑΟΚ θέλει να διεκδικήσει τίτλους, οπότε είμαστε αναγκασμένοι να ψάχνουμε τη νίκη ακόμα και όταν τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως θα θέλαμε στον αγωνιστικό χώρο. Η νίκη σε δυναμώνει και μέσα από τα θετικά αποτελέσματα μπορείς να γίνεις καλύτερος. Αρκεί να είσαι συγκεντρωμένος και να μην είσαι υπερόπτης».

-Πόσο πιο κοντά είναι η πρόκριση μετά τη νίκη στο Λίμπερετς;

«Κάναμε ένα βήμα, αλλά είναι νωρίς ακόμα. Υπάρχουν άλλα τέσσερα παιχνίδια και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί τίποτα δεν έχει τελειώσει. Η Καραμπάγκ στο Αζερμπαϊτζάν θα τα παίξει όλα για όλα γιατί με θετικό αποτέλεσμα είναι μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης. Εμείς πρέπει να είμαστε σοβαροί και να δείξουμε στο γήπεδο ότι αξίζουμε να περάσουμε.

-Ένοιωσες μέσα στο γήπεδο, ότι είχες απέναντι σου αντιπάλους, που δεν προπονήθηκαν λόγω ίωσης;

«Είναι αλήθεια πως η Λίμπερετς παρουσιάστηκε πολύ φρέσκια στον αγωνιστικό χώρο. Τι σημαίνει αυτό δεν μπορώ να το γνωρίζω, όπως και κανείς από εμάς. Για την ακρίβεια δεν μας απασχολεί κιόλας. Το παιχνίδι αυτό τελείωσε, πήραμε τη νίκη και συγκεντρωνόμαστε τώρα στο ματς πρωταθλήματος με τη Βέροια».

-Επειδή η σύγκριση με τους άλλους ανταγωνιστές του τίτλου γίνεται και μέσω ευρωπαϊκών αγώνων,. το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έχει την καλύτερη συγκομιδή μέχρι τώρα στους ομίλους είναι ένα μήνυμα τίτλου;

«Είναι λάθος να γίνονται τέτοιες συγκρίσεις. Ειδικά έπειτα από μόλις δύο παιχνίδια. Η Ευρώπη είναι διαφορετική από το πρωτάθλημα. Οι πιθανότητες που έχει κάθε ομάδα να κατακτήσει τον τίτλο κρίνονται κάθε Κυριακή μέχρι το τέλος της σεζόν. Εμείς είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε σε κάθε ματς».

-Γίνεται συνεχώς κουβέντα για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν παίρνει γκολ από τα χαφ. Ο ίδιος πέρυσι είχε προσπάθειες με σουτ από μακριά. Φέτος σουτάρει λιγότερο. Είναι θέμα τακτικής;

«Όχι, δεν είναι θέμα τακτικής. Δεν έχει σημασία να σουτάρεις απλά για να καταγραφεί στην στατιστική, αλλά να έχεις ευκαιρία να σκοράρεις. Μέχρι στιγμής δεν μου έχει βγει κάποιο καλό σουτ, αλλά το σκοράρισμα δεν ήταν ποτέ το δυνατό μου σημείο.

Από εκεί και πέρα, ο προπονητής μας λέει συχνά ότι πρέπει όλοι να βοηθάμε στο επιθετικό κομμάτι με τις κινήσεις μας στον αγωνιστικό χώρο. Είναι αλήθεια πως τα χαφ δεν έχουμε συνεισφέρει στο σκοράρισμα, αλλά είμαστε ακόμα στην αρχή της σεζόν, οπότε υπάρχει χρόνος να διορθωθούν τα όποια λάθη».

-Μέχρι στιγμής ο ΠΑΟΚ δεν έχει μυϊκούς τραυματισμούς όπως πέρσι. Τι έχει αλλάξει στην ομάδα;

«Ο ΠΑΟΚ ανεβαίνει συνεχώς επίπεδο σε θέματα οργάνωσης. Αυτή τη σεζόν γίνεται πολύ καλή δουλειά στο κομμάτι της αποκατάστασης και της αποθεραπείας και ευτυχώς δεν έχουμε θέματα τραυματισμών. Περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι εργασίες στη Νέα Μεσημβρία για να έχουμε ακόμα καλύτερες παροχές στο συγκεκριμένο κομμάτι κι ελπίζουμε όλοι να μείνουμε μακριά από τους τραυματισμούς μέχρι το τέλος».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα