Λειψία - Αουγκσμπουργκ 2-1

Παναγιώτης Παλλαντζάς
Λειψία - Αουγκσμπουργκ 2-1

bet365

Ασταμάτητη η Λειψία, νίκησε και την Αουγκσμπουργκ με 2-1, έμεινε αήττητη για 6ο σερί ματς και είναι το καλύτερο ξεκίνημα νεοφώτιστης ever!

Από τις ομάδες που εμφανίστηκαν στη Bundesliga τα τελευταία χρόνια, η Αουγκσμπουργκ είναι μάλλον η καλύτερη αφού κατάφερε να σταθεροποιηθεί στην κατηγορία, φτάνοντας στο σημείο να πάρει και το εισιτήριο για το Europa League μία χρονιά. Αν θα καταφέρει το ίδιο και η Λειψία θα το δείξει ο χρόνος αλλά προς το παρόν τα πάει καλύτερα. Βασικά, τα πάει καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη νεοφώτιστη στα χρονικά αφού κατάφερε να μείνει αήττητη για 6ο σερί ματς, έχοντας τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες. Και κάπως έτσι, θα μπει στο σαββατοκύριακο ισοβαθμώντας με τη Ντόρτμουντ στη 2η θέση και στο -3 από την Μπάγερν!

Το ξεκίνημα του ματς ήταν πολύ καλό για τους γηπεδούχους αφού στο 11' ο Φόρσμπεργκ ήταν εκεί που έπρεπε, μετά την απόκρουση του Χιτς, για να κάνει το 1-0. Πολύ καλή, όμως, ήταν και η αντίδραση των φιλοξενούμενων αφού σχεδόν άμεσα, στο 14', ισοφάρισαν με το υπέροχο πλασέ του Γι εντός περιοχής (1-1)! Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Ασιάτη μετά από... 979 μέρες αλλά δεν αποδείχθηκε αρκετό για να δώσει έστω τον βαθμό στους Βαυαρούς. Η Λειψία δεν πτοήθηκε από την ισοφάριση, διατήρησε τον έλεγχο και στο 25' είχε δοκάρι (οριζόντιο) σε κοντινή κεφαλιά του Βέρνερ ενώ στο 43' ο ίδιος παίκτης βρέθηκε σε θέση για γκολ αλλά το σουτ ήταν αδύναμο και ο Χιτς μπλόκαρε εύκολα.

Η νεοφώτιστη μπήκε δυνατά και στο δεύτερο μέρος, απείλησε σε δύο περιπτώσεις στα πρώτα λεπτά και στο 52' ήρθε τελικά το 2-1 από το δυνατό σουτ του Πόουλσεν, από κοντά, στον ουρανό των διχτύων. Η Αουγκσμπουργκ έπρεπε να βγει μπροστά για την ισοφάριση, το προσπάθησε αλλά μάλλον ήταν τυχερή που δεν βγήκε οριστικά εκτός αγώνα στο 61', όταν ο Βέρνερ έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση αλλά επιβεβαίωσε ακόμη μία φορά ότι έχει πρόβλημα στο τελείωμα... Τουλάχιστον αυτό δεν στοίχισε στη Λειψία, η οποία κινδύνευσε μόνο μία φορά στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 90', όταν ο Φινμπόγκασον δεν κατάφερε να ισοφαρίσει και να δώσει τον βαθμό στους φιλοξενούμενους...

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα