Πρέπει να κρατάς τα μπόσικα…

Πρέπει να κρατάς τα μπόσικα…

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Πρέπει να κρατάς τα μπόσικα…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για το αποψινό ευρωπαϊκό εντός έδρας παιχνίδι του Ολυμπιακού κι όχι μόνο.

Και για το σημερινό παιχνίδι, αλλά και γενικότερα για την ευρωπαϊκή παρουσία του Ολυμπιακού στους αγώνες του στο Καραϊσκάκη η δική μου άποψη δεν αλλάζει: το πρώτο που πρέπει να κοιτάζει η ομάδα είναι να διασφαλίζει το μηδέν. Αν έχεις πίσω το μηδέν, μετά όλα γίνονται πιο εύκολα.

Τώρα, η ειρωνεία είναι ότι μία φορά ο Ολυμπιακός κράτησε το μηδέν κι αυτή τη μία φορά δεν έβαλε κιόλας γκολ, στο 0-0 με τη Χάποελ Μπερ Σεβά, αλλά φαντάζομαι ότι μιλάμε για την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Η ουσία είναι ότι δεν αποτελεί σοβαρό απολογισμό να έχεις δεχθεί γκολ στα εφτά από τα οκτώ τελευταία εντός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια σου. Κι εντάξει να φας γκολ από Μπάγερν κι Άρσεναλ, αλλά εδώ τρως κι από Ντνίπρο, από Άντερλεχτ, από Μάλμε, από Ντινάμο Ζάγκρεμπ, από Αρόουκα. Δηλαδή απ΄ όλους!

Γενικά ο Ολυμπιακός έχει…συνηθίσει πια να δέχεται πάντα γκολ μέσα στο σπίτι του στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Όπερ σημαίνει ότι για να κερδίσει πρέπει να βάλει τουλάχιστον δύο γκολ! Είναι τόσο σπάνια τα παιχνίδια του στα οποία κράτησε πίσω το μηδέν εδώ και έξι χρόνια, που τα…θυμάσαι ένα κι ένα! Και δεν μπορείς να μη θυμηθείς ότι για να λήξουν 1-0 τα παιχνίδια με Μπενφίκα και Γιουβέντους είχε κάνει ο Ρομπέρτο τις δύο καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του…Οπως και για να λήξει 1-0 το ματς με τη Ρούμπιν, είχε κατεβάσει τα ρολά ο Κάρολ και φώναζε ένα τέταρτο το όνομά του όλο το Καραϊσκάκη…

Όμως, αν είναι να κρατάς το 0-0 μόνο υπό τέτοιες συνθήκες, δηλαδή με ήρωα τον γκολκίπερ σου, εκεί καταλήγεις. Να το κάνεις σε πέντε ματς σε σύνολο 26 από το 2010!!! Στα τρία που τα καθάρισαν οι γκολκίπερ, στο 0-0 τον Ιούλιο με την Μπερ Σεβά και στο 2-0 με τη Γιουνάϊτεντ, μοναδικό από τα πέντε παιχνίδια στα οποία ο Ολυμπιακός είχε μηδέν παθητικό, γιατί είχε πραγματικά καλή αμυντική λειτουργία όλη η ομάδα του. Γιατί εκεί είναι το μυστικό, η σωστή αμυντική συμπεριφορά όλης της ομάδας. Εξ ου κι εγώ έχω ένα ερωτηματικό κατά πόσο προσφέρεται ένα ευρωπαϊκό ματς για ναπαίξουν μαζί κι ο Φορτούνης κι ο Μάριν-εκτός κι αν αποφασίσουν να μαρκάρουν…

Δεν ξέρω αν το καταλάβατε, αλλά λέω ότι ο Ολυμπιακός έχει δεχθεί γκολ και στα 21 από τα 26 τελευταία ευρωπαϊκά παιχνίδια του στο Καραϊσκάκη! Κι αυτό το δεδομένο δεν είναι καθόλου καλό. Και κάποια στιγμή πρέπει ο Ολυμπιακός να αποφασίσει να επενδύσει περισσότερο στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού του. Ειδάλλως πολύ απλά, δεν θα μπορεί να κάνει το παραπάνω βήμα. Γιατί εδώ δεν τρως γκολ μόνο στο Τσάμπιονς Λιγκ από τα θηρία, τρως γκολ κι από Μακάμπι, Λεβάντε, Μονπελιέ, Μέταλιστ, Μπορντό…

Και κάποια στιγμή πρέπει να παίξει ρόλο και η έδρα. Το Καραϊσκάκη, ο κόσμος, πρέπει να το δει και λίγο αλλιώς. Εντάξει, ο Ολυμπιακός είναι παραδοσιακά φουλ επιθετική ομάδα κι ο κόσμος του δεν μπορεί να τον βλέπει να είναι πολύ «σφιχτός» στο παιχνίδι. Αλλά η Ευρώπη δεν είναι το ίδιο με το ελληνικό πρωτάθλημα. Ακόμη και στο Γιουρόπα Λιγκ πρέπει να κρατάς λίγο τα μπόσικα. Άμα δεν φας γκολ, κατά 99% ένα γκολ θα το βάλεις στο Καραϊσκάκη.

Για να έρθουμε και στο αποψινό παιχνίδι, στην κατάσταση που είναι αυτή την στιγμή ο Ολυμπιακός, και νίκη μισό μηδέν επί του ΑΠΟΕΛ κανένα δεν πρέπει να τον χαλάει, λέω εγώ. Και στο κάτω κάτω οι δύο πιο σημαντικές νίκες που έχει κάνει φέτος ο Ολυμπιακός κι οι δύο με 1-0 είναι, στην Πορτογαλία και στην Ελβετία…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.