Να βρεθεί μια... αφετηρία

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Να βρεθεί μια... αφετηρία

bet365

«Ειδικών» συνθηκών η αποψινή βραδιά στο Φάληρο, για τον Ολυμπιακό του Μπέντο. Γράφει ο Διονύσης Δελλής.

Έβδομη διαφορετική εντεκάδα, σε ισάριθμες αναμετρήσεις της εποχής Μπέντo. Αυτή που θα «προκύψει» αν ισχύσουν όσα, τέλος πάντων, έχει ο Πορτογάλος αφήσει να εννοηθούν τις τελευταίες ημέρες στο Ρέντη. Σχήμα με Μάριν-Φορτούνη- Σεμπά πίσω από τον Ιντέγιε. Και με τον Μποτία να επανέρχεται στην καρδιά της άμυνας πλάι στον Ντα Κόστα.

Αν υπολογίσει κανείς και τον Λεάλι, αλλά και τον Ντε Λα Μπέγια που δεν έπαιξε την Κυριακή στη Λάρισα; Πέντε αλλαγές σε πρόσωπα. Συν εκείνη στην διάταξη, που επιστρέφει στο γνωστό 4-2-3-1. Όπως πέντε ήταν και οι αλλαγές από Ηρακλή σε Λάρισα (Ντα Κόστα, Τσιμίκας, Καμπιάσο, Ταρίκ, Ιντέγιε). Μια λιγότερη από τη μετάβαση Γιουνγκ Μπόις-Ηρακλής (Καπίνο, Βιάνα, Μάρτινς, Πάρντο, Τσόρι, Καρντόσο).

Ουσιαστικά μέσα στον Σεπτέμβρη όταν και ξεκίνησαν τα συνεχόμενα ματς, ο Ολυμπιακός χωρίς «ανακάτεμα» πήγε μόνο από το εντός 6-1 της Βέροιας, στο 0-1 της Ελβετίας. Εκεί ήταν μόνο ο Λεάλι. Η πιστοποίηση ότι ο Ιταλός θα πάρει τα ματς της Ευρώπης. Και ίσως δεν είναι τυχαίο ότι το καλύτερο «πακέτο» αγώνων μέσα στο μήνα, ήταν το συγκεκριμένο.

Είναι λοιπόν σίγουρα ένα «θέμα» αυτό της διαχείρισης των προσώπων. Πόσο μάλλον σε μια περίοδο που προφανώς οι Ερυθρόλευκοι αναζητούν μια κατάσταση «ομοιογένειας» στην προσπάθεια δημιουργίας, της καινούργιας ομάδας τους. Και ειδικά όταν δεν ανταποκρίνονται ως τώρα μια σειρά από παλιούς και νέους. Διότι δεν είναι μόνο ο «ανέτοιμος» Καρντόσο ή ο Βιάνα που ήρθε από την άλλη άκρη του κόσμου, και βούτηξε απευθείας στα βαθιά. Είναι και ο Πάρντο, είναι και η ιστορία με τον Φορτούνη. Είναι και οι τραυματισμοί (πχ Ντε Λα Μπέγια) που αναγκάζουν σε αλλαγές.

Για να μπει μια σειρά όμως; Χρειάζεται κορμός. Και ως τώρα δεν υπάρχει. Χρειάζεται να μοιραστούν ρόλοι. Χρειάζεται να καταλήξει η ομάδα σε ένα αγωνιστικό στιλ. Και αυτό ακόμη αναζητείται. Πέραν του Μιλιβόγιεβιτς, του Σεμπά και υποχρεωτικά (Ομάρ απόντος) του Φιγκέιρας όλοι οι υπόλοιποι είναι στο μπες-βγες.

Επιπλέον κάποιες περιπτώσεις είναι «ειδικές». Παράδειγμα ο Καμπιάσο. Φέτος βλέπει την 11άδα να ξεκινά από εκείνον. Είναι όμως 36. Την Κυριακή στη Λάρισα έπαιξε 76΄. Απόψε θα ξεκινήσει και πάλι. Αν χρειαστεί να παίξει άλλο τόσο, θα καταφέρει να είναι όπως πρέπει και για το ματς με την ΑΕΚ; Απίθανο.

Ειδικά όμως απέναντι στο ΑΠΟΕΛ, είναι «ειδική» και η κατάσταση. Όχι τόσο βαθμολογικά, μιας και το «διπλό» της πρεμιέρας στη Βέρνη, δεν δίνει οριακό χαρακτήρα στο ματς. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα είναι που του δίνει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Το ρεπορτάζ των ημερών που θέλει τον Μπέντο να «κρίνεται» πλέον από την εικόνα (και τα αποτελέσματα) κόντρα στους Κύπριους, αλλά και την ΑΕΚ.

Έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός απόψε μια καλή βραδιά. Έχει ανάγκη να του «βγει» αυτή η συνύπαρξη του Φορτούνη με τον Μάριν. Έχει ανάγκη να μην «αναγκαστεί» σε άλλες πέντε αλλαγές, στο αρχικό του σχήμα εν όψει της Κυριακής. Διότι αυτό το τελευταίο, σίγουρα δεν θα είναι καλό νέο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής