Ένα γήπεδο μέσα σε βράχο! (pics)

Ένα γήπεδο μέσα σε βράχο! (pics)

Σταύρος Σουντουλίδης
Ένα γήπεδο μέσα σε βράχο! (pics)

bet365

Το Gazzetta.gr περπάτησε στο «Stadion U Nisy» και σας το παρουσιάζει τις ιδιαιτερότητες και τα μυστικά που κρύβει η έδρα της Σλόβαν Λίμπερετς. ΑΠΟΣΤΟΛΗ-ΛΙΜΠΕΡΕΤΣ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΥΝΤΟΥΛΙΔΗΣ

Το γήπεδο, που θα φιλοξενήσει σήμερα (20:00) τον αγώνα του ΠΑΟΚ με την Σλόβαν, δεν είναι ένα συνηθισμένο ποδοσφαιρικό γήπεδο. Μοιάζει με τις περισσότερες αγγλικές έδρες των μικρών κατηγοριών, με τις κερκίδες και τους θεατές να είναι μια… ανάσα από τον αγωνιστικό χώρο, αλλά το κυριότερο είναι πως ένα κομμάτι του, στην ανατολική πλευρά, είναι χτισμένο μέσα σ’ ένα βράχο!

Το γήπεδο, με τις μόλις 9.900 θέσεις, έχει πάρει το όνομά του από τον ποταμό Nisa , που ρέει ακριβώς πίσω από τη βόρεια κερκίδα, χτίστηκε το 1993, αρχικά ήταν χωρητικότητας μόλις 5.000 θεατών, αλλά μετά από διάφορες ανακατασκευές και επεκτάσεις διαφόρων κερκίδων έφτασε στη σημερινή μορφή του.

Είναι ένα γήπεδο που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 3 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης, η πρώτη εικόνα που συναντάς είναι ο… θαμμένος προβολέας στο βράχο και τα 35 σκαλιά που πρέπει να κατέβουν ποδοσφαιριστές, παράγοντες και δημοσιογράφοι για να φθάσουν πρώτα στις κερκίδες και άλλα δέκα σκαλιά για να μπεις στον αγωνιστικό χώρο!

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν πίστευαν ότι για να φτάσουν στα αποδυτήρια έπρεπε να κατέβουν (και να ανέβουν, φυσικά…) 45 σκαλοπάτια!

Δίπλα ακριβώς από το κεντρικό γήπεδο υπάρχουν δύο γήπεδα (το ένα με πλαστικό χλοοτάπητα) που χρησιμοποιούνται από την Σλόβαν ή από άλλες ομάδες της πόλης, που είναι ένας βασικός προορισμός για χειμερινά σπορ.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα