Δύσκολο ναι, ακατόρθωτο όχι!

Δύσκολο ναι, ακατόρθωτο όχι!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Δύσκολο ναι, ακατόρθωτο όχι!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για το πιο απαιτητικό φετινό παιχνίδι του αποδεκατισμένου Παναθηναϊκό στο Βίγκο και την υποχρέωση του «τριφυλλιού».

Για να είμαστε ρεαλιστές, το κλίμα που έχει δημιουργηθεί για την αυριανή αναμέτρηση του Παναθηναϊκού στο Βίγκο κόντρα στην Θέλτα, λίγο ή πολύ αντικατροπτίζεται στο «μια αξιοπρεπή εμφάνιση». Προσοχή! Όχι, δεν εκπορεύεται από τον Αντρέα Στραματσόνι και τους παίκτες του, οι οποίοι πιστεύουν σε ένα θετικό αποτέλεσμα αλλά από το κλίμα που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας των αρκετών απουσιών που αντιμετωπίζει το «τριφύλλι» και την δεδομένη ποιότητα της ομάδας του Μπερίσο. Ιβανόφ, Γουακάσο, Μέστο, Χουλτ και Λέτο είναι νοκ-άουτ και οι τέσσερις πρώτοι αποτελούν βασικούς πυλώνες του φετινού ρόστερ.

Τα προβλήματα, όμως, ναι μεν αποτελούν μια πέρα για πέρα αληθινή δικαιολογία και κάνουν ακόμη πιο δύσκολη μία εξ' αρχής δύσκολη αποστολή, ωστόσο, ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος απέναντι στην ιστορία και την φανέλα του, να μπει στο «Μπαλαϊδος» με μοναδικό στόχο την νίκη, με μοναδικό στόχο να γράψει ιστορία, φεύγοντας για πρώτη φορά από την Ισπανία με το «διπλό». Όχι πως φυσικά θα τον «χαλάσει» κι ο ένας βαθμός..
.
Από κει και πέρα, τα καλά νέα που δεν ήρθαν όλη την εβδομάδα μέσα από τις προπονήσεις και τους συνεχείς «πονοκεφάλους», τα έφερε ο Μπερίσο και η αποστολή της Θέλτα για το παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής. Η ομάδα του Βίγκο έχει μπροστά της παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα για την Πριμέρα και ο Αργεντινός τεχνικός-όπως έκανε και στην Λιέγη- προχωρά σε μεγάλο rotation, αφήνοντας στην κερκίδα πρωτοκλασάτους παίκτες. Πάρτε μια... γεύση.

Εκτός το βασικό δίδυμο στα στόπερ, ο Σέρχι Γκόμες και ο Ρονκάγκλια, όπως και ο ιθύνων νους της μεσαίας γραμμής, Ραντόγια αλλά και ο εξαιρετικός μεσοεπιθετικός Μπογκοντά! Για όσους παρακολουθούν την πορεία της Θέλτα, γίνεται αντιληπτό το πόσο μεγάλο rotation κάνει ο Μπερίσο και τι... δώρο προσφέρει στον Παναθηναϊκό.

Το έργο του Παναθηναϊκού δεν είναι εύκολο αλλά δεν είναι και ακατόρθωτο...

Φυσικά πολλά θα εξαρτηθούν από το πως θα παρουσιαστεί το «τριφύλλι», ποια πρόσωπα θα διαλέξει να υπηρετήσουν το πλάνο του ο Στραματσόνι. Αυτή την στιγμή ότι και να πούμε για την ενδεκάδα δεν είναι σίγουρο, καθώς ούτε και εκείνος έχει καταλήξει. Αν, πάντως, θα μπορούσαμε να φανταστούμε έναν τρόπο, να... δραπετεύσει ο Παναθηναϊκός από τον Βίγκο, αυτός δεν θα ήταν άλλος από τον «πατροπαράδοτο» ελληνικό!

Μία συμπαγής ομάδα, με πρωταρχικό πλάνο να καταστρέψει την δημιουργία του αντιπάλου και να βρει ένα γκολ στην κόντρα ή από στημένη μπάλα. Για να δούμε. Τα υπόλοιπα τα λέμε αύριο το βράδυ μετά το παιχνίδι...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.